Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMovie - filmy dostały czerwonego zafarbu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 ppu

ppu
  • 20 postów

Napisano 30 listopada 2016 - 11:25

WItam 

 

kochani korzystam z iMovie od pewnego czasu i jestem zadowolony - robi co ma robić i jest ok 

niestety jakiś czas temu podziała mi się dziwna rzecz, myślę że screen wyjaśni to zjawisko 

 

zrzut-ekranu-2016-11-30-o-11-15-48.jpg

nie mam pojęcia o co może chodzić ...

co ciekawe filmy które wcześniej nie miały takich problemów tez wyświetlają się w taki sam sposób czyli na czerwono, ale w pasku edycji jest w normalnym kolorze, w między czasie pojawiła się aktualizacja iMovie którą zrobiłem ale nie przyniosło to żadnych zmian

 

 

 

bardzo proszę o pomoc 

 

 


MacBook Pro 15" i7 16 RAM 256 ssd iPhone 6s 64GB iPad 4 16GB WiFi


#2 tomekkos

tomekkos
  • 803 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 listopada 2016 - 14:23

a nie masz zaznaczonego wyświetlania jednego kanału RED w iMovie?


Komputer:  Mac Pro, macOS Mojave, Intel Xeon Quad Core 3,7 GHz, 64 GB DDR 3, Dual AMD Fire Pro D300, 1 TB SSD PCIe, 8 TB LaCie Thunderbolt 2 RAID 0

Telefon:  iPhone SE 32 GB, iOS 13, Watch 3, odtwarzacz: Fiio X5 III + Sennheiser HD 598


#3 ppu

ppu
  • 20 postów

Napisano 30 listopada 2016 - 20:23

był oby super ale nie znalazłem takiej opcji w iMovie - jesli coś wiesz na ten temat to będę wdzięczny -poza tym dziwne jest to że jak dodam np tło do filmu to jest w normalnym kolorze ... 


MacBook Pro 15" i7 16 RAM 256 ssd iPhone 6s 64GB iPad 4 16GB WiFi


#4 tomekkos

tomekkos
  • 803 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 listopada 2016 - 22:55

IMHO powinieneś poszukać w jakichś ustawieniach- projektu czy pref aplikacji- na bank coś kliknąłeś


Komputer:  Mac Pro, macOS Mojave, Intel Xeon Quad Core 3,7 GHz, 64 GB DDR 3, Dual AMD Fire Pro D300, 1 TB SSD PCIe, 8 TB LaCie Thunderbolt 2 RAID 0

Telefon:  iPhone SE 32 GB, iOS 13, Watch 3, odtwarzacz: Fiio X5 III + Sennheiser HD 598


#5 ppu

ppu
  • 20 postów

Napisano 01 grudnia 2016 - 00:05

konia z rzędem temu kto to rozgryzie - instalowałem program na nowo - dalej nic - wygląda że to chyba naprawdę jest jakies ustawienie ale za cholerę nie mogę dojść co to jest ...


MacBook Pro 15" i7 16 RAM 256 ssd iPhone 6s 64GB iPad 4 16GB WiFi


#6 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 01 grudnia 2016 - 08:54

Ściągnij sobie jakiś darmowy converter i przekonwertuj.
Tu masz przykładowy tutorial z pseudo rozwiązaniem tego problemu:
https://m.youtube.co...h?v=lo9a2A26qHs

#7 ppu

ppu
  • 20 postów

Napisano 01 grudnia 2016 - 19:48

Wielkie dzieki to już cos, wprawdzie to nadal partyzantka ale przynajmniej cos można porobić dziękuje bardzo

MacBook Pro 15" i7 16 RAM 256 ssd iPhone 6s 64GB iPad 4 16GB WiFi


#8 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 02 grudnia 2016 - 07:43

No niestety rozwiązanie zastępcze....
Powodzenia




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych