Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Import zdjęć i filmów z aplikacji ZDJĘCIA do "zwykłego" folderu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 hmersky

hmersky
  • 59 postów

Napisano 22 września 2015 - 20:51

Ogólnie nie używam żadnego programu do katalogowania zdjęć i filmów. Wolę oldschoolowo sobie je układać w odpowiednio posegregowanych folderach. W związku z czym gdy świeżo zrobione zdjęcia bądź filmy synchronizują mi się przez bibliotekę iCloud z Macbookiem od razu ze ZDJĘĆ je exportuję sobie do jakiegoś folderu (poprzez przeciągnięcie bądź zaznaczenie i export) 

Ponadto mam też załączonego dropboxa tak awaryjnie który również mi pobiera fotki 

Zauważyłem ostatnio że zdjęcia wyeksportowane z programu ZDJĘCIA są o jakąś 1/3 lżejsze mb niż te pobrane przez dropbox bezpośrednio z telefonu a jakość prawie niezauważalnie gorsza. Natomiast w samej aplikacji wyglądają super.

Da się przeżyć... 

Natomiast gorzej ma się sprawa z filmami nakręconymi w ful HD 60kl/s .... 

Film oglądany poprzez aplikację ZDJĘCIA - super ! 

Film wyeksportowany do folderu - zajmuje dosłownie o połowę mniej mb i odtwarzany poprzez quick time/vlc itp... wygląda gorzej a nawet da się zauważyć piksele 

Film pobrany przez dropboxa - super, ale też nie tak jak w oryginale.

Film zrzucony poprzez AIR DROP - waży najwięcej i wygląda tak samo super jak poprzez aplikację.

Czy ktoś ma jakąś inną radę na zrzucanie fotek i filmów w oryginalnej najlepszej jakości ? 

Dlaczego apple zrobiło jakąś dziwną konwersję przy exportowaniu z programu ZDJĘCIA do folderu ? czyżby narzucanie katalogowania wszystkiego programem ? 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych