Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 6 - bardzo szybkie zużycie baterii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2015 - 11:02

Szanowni,

Mam dość spory problem, telefon przez 4 godziny okresu w gotowości zużywa około 60% baterii. W użyciu telefon jest niecałą godzinę. Nie gram w żadne gry, z telefonu korzystam głownie z email (4 konta) 2 push 2 fetch (odświeżanie co godzinę). Zużycie mam 29% mail i 20% telefon i 20% zdjęcia czy jakoś tak (wartości zbliżone). Czy te zdjęcia tak pobierają dane?? 

Przed wyjazdem za granicę i posiadając zdjęć trochę mniej przed wylotem telefon w ciągu całego dnia zużywał 50% przy takim samym użytkowaniu. 

Co powinienem zrobić aby poprawić zużycie baterii? 

Dzięki 

#2 producent

producent
  • 263 postów

Napisano 11 czerwca 2015 - 14:08

Coś nie tak z twoim zuużyciem dla aplikacji Mail. Ja również mam 4 skrzynki i zużycie nie przekracza 10%. 

#3 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 czerwca 2015 - 15:42

Dobra usunąłem skrzynki, już jest lepiej zuzywają tylko 7%. Obecnie mam problem ze zdjeciami, które wciągnęło ponad 40%.

Usunięcie biblioteki zdjęć może pomóc??  Czy te zdjęcia znikną (jak usunę wszystko co mam na iphonie i jednocześnie jest to zaimportowane do maca do zdjęć?) ze wszystkich urządzeń czy na macbooku zostaną?? 

Czy przejsie tylko na strumien zdjęć ma sens (jedyne zdjęcia jakie robię to te telefonem)? 

#4 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 15 czerwca 2015 - 19:10

Spróbuj na początek reset urządzenia (home +power trzymane razem pod 15sek), następnie jak kasujesz zdjęcia z telefonu, pamiętaj o wykasowaniu z folderu "Ostatnio usunięte". Jak masz włączony strumień to przy kasowaniu możesz wykasować ze wszystkich urządzeń.

Użytkownik landr edytował ten post 15 czerwca 2015 - 19:12

#5 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 czerwca 2015 - 20:07

Dzięki, reset zrobiony, zobaczę co jutro się wydarzy. Dzisija bateria przy użytkowaniu od 8 do 15 już mi padła. Dawniej do domu wracałem i było ponad 30% przy tym samym. 

Zadam pytanie takie czy od ilości zdjęć w bibliotece może sie zużywać szybciej bateria?

• Mateusze lubi to

#6 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 15 czerwca 2015 - 20:12

Bateria, generalnie zużywa się od używania urzadzenia....zdjęcia to są "dane", one też wymagają energii do ich wyświetlenie......

#7 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2015 - 07:10

Tylko ja w ciagu dnia ani razu nie wchodze w ta aplikację...

#8 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 16 czerwca 2015 - 07:36

Napisz czy po resecie zaobserwowałeś jakieś zmiany. Zobacz też "Odświeżanie w tle" czy dużo aplikacji jest odświeżanych.....

#9 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2015 - 12:59

Ogólnie po resecie to samo było. Wczoraj usunąłęm tą wspaniałą bibliotekę zdjęc - przeszedłem na strumien zdjeć na 3 urządzeniach. Dalej jest użycie zdjęć około 40% ale przynajmniej na chwilę obecną mam 68% gdzie wczoraj przy tym samym działąniu miałem jakieś 12%. Od wczoraj tylko usunąłem bibliotekę zdjęć czy jak to się tam nazywa. Oczywiście zdjęcia dalej się pojawiają na innych urządzeniach ale po strumieniu. Odświeżanie w tle też wyłączyłem jak tylko zaobserwowałem nadmierne zużycie baterii - oczywiście też nic nie pomogło.  

Reset robiłęm tuż po powrociez wakacji kiedy tel zaczął zużywać baterię - po resecie to samo było. 

Użytkownik eloszki edytował ten post 16 czerwca 2015 - 13:02

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych