Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S i 5C - dyskusja

• Please log in to reply
253 replies to this topic

#26 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 10 September 2013 - 19:57

Mackozer obudź się! Forum się spamuje ;-)
Posted Image

Fajny ten iPhone 5S. Ciekawi mnie porównanie aparatu do Lumii 920 i nowszych. :)

#27 Mburas

Mburas
  • 6 posts

Posted 10 September 2013 - 19:59

Według mnie cały czarny też ma wiekszą klase niż nowy "czarny". A to że dzięki 5c ceny starego 5 mogą zostać na dobrym poziomie, to dobra wiadomość :) przynajmniej nie straci na wartości za dużo do czasu przedłużania umowy w marcu i zapewno brania 5s bo skoro musze i tak brać to czemu nie brać nowszego hehe.

#28 sebastian22

sebastian22
  • 192 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 10 September 2013 - 20:02

No ja mam ip5 i 5s ani tym bardziej 5c nie planuje kupić, sam ios7 mi wystarczy zeby ip5 byl odswiezony, a czytnik lini jest moze i fajny ale nie jest to main feature. Czekam na 6 mocno prawdopodobne ze bedzie mial wiekszy ekran

#29 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 10 September 2013 - 20:04

Ciekawe czy 5s będzie miał jakieś wzięcie wśród amerykańskich gangsterów - czy raczej nie bedą chcieli udostępniać swoich odcisków od razu z geolokalizacją ;)

#30 Mburas

Mburas
  • 6 posts

Posted 10 September 2013 - 20:05

Czekam i tak z niecierpliwością na pierwsze testy :)

#31 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts

W końcu pojawił się Dock od Apple do nowych iPhonów.
Posted Image

#32 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts

5c nie przypadł mi do gustu ale 5s bardzo fajny

#33 DarioMario

DarioMario
  • 109 posts
  • SkądToruń-Starachowice

Posted 10 September 2013 - 20:08

A co z NFC..???????????

#34 _igi

_igi
  • 3154 posts

Posted 10 September 2013 - 20:08

Ładne te ajfony, ale spodziewałem się czegoś lepszego, świeższego. Moja piątka została popsuta i naprawa jest na tyle droga, że nie wiem czy się opłaca - mam teraz do wyboru wywalenie 1500 w serwisie za 5, pewnie ze 2100 za 5C i stanowczo za dużo na 5S. Ciekawi mnie, czy w poprawionych wersjach starej piątki poprawili rzeczy, które wybitnie psuły mi przyjemność z korzystania z iP5: - zasięg (w porównaniu do 3Gs i 4S to smutny żart) - bateria (to już bardzo smutny żart), farba (w iP5 i iPadzie mini tył trzyma czerń, natomiast to co się dzieje z rogami to lekka patologia) - jakość muzyki (bardzo podły wzmacniacz, od 3G lecimy w dół, piątka jest za słaba na jakiekolwiek słuchawki inne niż EarBuds) - ogółem jakość - w 5 po pół roku przestał mi działać przycisk blokowania, były cyrki z aparatem (różowo-zielone paski jak przy awarii karty pamięci w aparacie), rozmowy się zrywały, albo cała aplikacja do dzwonienia przestawała działać. Do tego stanowczo przekontrastowany ekran, przez co foty na iPhone miały zupełnie inny kontrast i poziom czerni niż na komputerze/iPadzie. Mam też nadzieję na poprawę dostępności akcesoriów pod lightening i rozbudowę tego portu w celu wsparcia USB3 / TB.

#35 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 10 September 2013 - 20:09

czytajcie ze zrozumieniem
nie że w grudniu - tylko DO grudnia iphone zawita do wszystkich docelowych krajów

Gdzie jest napisane ze do grudnia? To bylaby bardziej optymistyczna wersja. Na liveblogu napisali jak byk, ze w grudniu.

#36 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 10 September 2013 - 20:11

pewnie na liveblogu myapple.. :) mówili to na keynocie, na video sobie zobaczysz - "do grudnia iphone będzie dostępny we wszystkich krajach i u wszystkich nowych operatorów" premiera zawsze jest rozciągnięta - brazylia i jakieś tam jeszcze dostają na końcu... polska dostanie jak zwykle, jakieś 2 tygodnie po niemczech chyba, że planują taki popyt w chinach, że początkwoo wszystko idzie tam.. :)

#37 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 10 September 2013 - 20:16

A co z NFC..???????????

Nie ma. A musialo byc? Ploty glosza ze Apple pracuje nad czyms na bazie najnowszego bluetootha co ma byc bardziej funkcjonalne niz nfc. Czemu niektorzy z tym nfc maja tak jak ze sraczka? ;) znajomi maja to w roznych modelach i jak narazie nikt tego nie uzywa w celu innym niz pobawic sie bajerem - np zaczytac karte pay pass i wyswietlic jakies tam cyferki numerki. Jeden moze ma uruchomione platnosci. I tyle.

#38 leeby

leeby
  • 40 posts
  • SkądSiedlce

Posted 10 September 2013 - 20:18

Bez sensu byłoby to jeżeli premiera w Polsce miałaby odbyć się w grudniu więc jak najbardziej prawdziwa jest teoria o tym że DO GRUDNIA w 100 krajach a nie w grudniu także mam nadzieje ze 27 leci preorder na 5s :)

#39 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 10 September 2013 - 20:18

i gdzie ten tanszy iphone? stowa roznicy to chyba malo...stowa dolcow...u nas kilka stow

#40 DarioMario

DarioMario
  • 109 posts
  • SkądToruń-Starachowice

Posted 10 September 2013 - 20:20

No wlasnie umkneło mi to uwadze i tak zapytalem proforma.....No mam 4S i chyba skusze sie na przesiadke na 5s....co myslicie..????

#41 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 10 September 2013 - 20:20

pewnie na liveblogu myapple.. :)

mówili to na keynocie, na video sobie zobaczysz - "do grudnia iphone będzie dostępny we wszystkich krajach i u wszystkich nowych operatorów"

premiera zawsze jest rozciągnięta - brazylia i jakieś tam jeszcze dostają na końcu... polska dostanie jak zwykle, jakieś 2 tygodnie po niemczech

chyba, że planują taki popyt w chinach, że początkwoo wszystko idzie tam.. :)

Zwracam honor dm76. Tak, na myapple. Czy byla transmisja live? Bo mialem mozliwosc sledzic po lepkach jedynie liveblogi myapple i engadget. Moze nie wychwycilem tego. To byloby optymistyczne. Musze zadzwonic po 20 do konsultanta i powiadomic go ze pod grozba kastracji ma pilnowac mojej sztuki jak tylko sie pojawi ;)

#42 kadilak

kadilak
  • 33 posts

Posted 10 September 2013 - 20:23

- bateria (to już bardzo smutny żart), farba (w iP5 i iPadzie mini tył trzyma czerń, natomiast to co się dzieje z rogami to lekka patologia)

To mnie zaskoczyłeś, bo od ponad pół roku BARDZO intensywnie eksploatuje mojego czarnego miniaka i nie ma śladu po schodzącej farbie, ani nawet najmniejszej ryski. Nie używam żadnej ochrony na plecy i folii na ekran. Nie rzucam nim gdzie popadnie, ot co. Może masz zbyt szorstkie dłonie, które ścierają farbę? ;)

#43 leeby

leeby
  • 40 posts
  • SkądSiedlce

Posted 10 September 2013 - 20:23

Kiedy może być dostępna lista z informacjami kiedy telefon będzie w danych krajach?

#44 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 10 September 2013 - 20:26

Zwracam honor dm76. Tak, na myapple. Czy byla transmisja live? Bo mialem mozliwosc sledzic po lepkach jedynie liveblogi myapple i engadget. Moze nie wychwycilem tego. To byloby optymistyczne. Musze zadzwonic po 20 do konsultanta i powiadomic go ze pod grozba kastracji ma pilnowac mojej sztuki jak tylko sie pojawi ;)

ja wychwycałem tekst z the verge - przetłumaczyłem go, że "do końca roku wszędzie"
i to ma sens, bo jak teraz 7 czy 8 krajów - to niby co, że w grudniu przed gwiazdką wyślą nagle za jednym zamachem do 92 krajów...?

#45 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 10 September 2013 - 20:33

Nie wiem czy będzie aż taki popyt. W sumie straszny zieeeew. Przy najnowszym 5S, Samsung to hi-tech nieosiągalny dla Cupertino. Ba! Świeżością zjadło ich LG ze swoim G2. Szkoda. Co prawda nie spodziewałem się funkcji rodem ze Star Treka...ale wierzyłem, że będzie lepiej. Wierzyłem przede wszystkim w iPhona 5C. 100USD to nie jest różnica, która by cokolwiek powodowała na rynku. Zastąpiemie Toucha tym modelem byłoby takim posunięciem. 5S jest nudniejszy niż 4S. Swoją drogą 5C to brzydsza Lumia 620.

#46 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 10 September 2013 - 20:35

To tylko iPhone, jak chcesz nowości to kup coś z Androidem albo Lumie. Ja postawiłem na razie na 920.

#47 _igi

_igi
  • 3154 posts

Posted 10 September 2013 - 20:37

To mnie zaskoczyłeś, bo od ponad pół roku BARDZO intensywnie eksploatuje mojego czarnego miniaka i nie ma śladu po schodzącej farbie, ani nawet najmniejszej ryski. Nie używam żadnej ochrony na plecy i folii na ekran. Nie rzucam nim gdzie popadnie, ot co. Może masz zbyt szorstkie dłonie, które ścierają farbę? ;)

Fakt faktem jest nieco lepiej niż w iP5, jednak wżery na krawędziach się pojawiają. To co iP5 i mini mają wspólne to bardzo cienkie obwódki - wystarczy delikatnie w coś uderzyć i od razu metal się gnie, a szkło kruszy. Po "upadku" z 20 cm w domu ukruszył mi się róg szybki i wgniótł się metal, od noszenia w torbie drugi róg samej obudowy jest wgięty, a farba potrafi zejść od szurnięcia zegarkiem, czy w sumie czymkolwiek :-) Przy okazji irytującym jest fakt, że szyba jest klejona z LCD i zamocowana w dziwny sposób naprawa jest droga - od 600 zł w górę.

#48 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 10 September 2013 - 20:38

Czekam na iP6, w zupełności wystarcza 5, a kolorowe w ogóle mnie nie interesują, nic mnie nie przekonało żebym mógł rzec "Apple Take My Money"

#49 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 10 September 2013 - 20:42

Wiem Rybaku ale...mimo wszystko. To już nie wygląda na dumne kroczenie własną ścieżką w opozycji do świata i przedstawiania unikalnych nowych rozwiązań a na marazm, brak pomysłu, stagnację. Ja postawiłem na HTC z WP8 ale kolejnym będzie Microsoft Lumia.

#50 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 10 September 2013 - 20:42

Nie ma. A musialo byc? Ploty glosza ze Apple pracuje nad czyms na bazie najnowszego bluetootha co ma byc bardziej funkcjonalne niz nfc. Czemu niektorzy z tym nfc maja tak jak ze sraczka? ;) znajomi maja to w roznych modelach i jak narazie nikt tego nie uzywa w celu innym niz pobawic sie bajerem - np zaczytac karte pay pass i wyswietlic jakies tam cyferki numerki. Jeden moze ma uruchomione platnosci. I tyle.

Bo NFC jest nie dla wszystkich, ja jestem zawiedziony brakiem NFC, bo mógłbym po pierwsze sobie płatności uruchomić, po drugie głośnik BT który mam w końcu mógłbym odpalać po NFC, po trzecie nie musiłbym 5 minut tracić na parowanie CyberShota DSC-QX10 ręcznie, tylko wystarczyłoby go przytknąć, do tego w końcu też mógłbym zrezygnować z tachania ze sobą kart dostępu, czy nawet głupiego guzika NFC do otwierania domofonu w domu, ale jak zwykle Apple nie zauważa najprostszych i najbardziej funkcjonalnych technologii.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users