Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kupno macbook pro z dofinansowania i potencjalny problem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomasz133

tomasz133
  • 1 postów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 12:21

Witam wszystkich, pierwszy post na tym forum. Jestem w trakcie składania wniosku na dofinansowanie na rozpoczęcie działalności gosp. Jednym z planowanych zakupów będzie macbook pro 13 (skłaniam się ku retinie), ale z tego co widzę, to pewnie w ciągu miesiąca apple zamierza odświeżyć tę linię. Problem jest taki, że urząd pracy jest dość skrupulatny w sprawdzaniu, czy kupię to co zadeklarowałem, że kupię - jeśli dostanę dotację, to zakupy będę mógł robić dopiero pod koniec września/początek października - czy apple wprowadzając nową linię totalnie wycofuje się z oficjalnej sprzedaży poprzedniego modelu? (boję się, że zadeklaruję kupno obecnego mb pro, a za dwa miesiące nie będę mógł go kupić)

#2 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 sierpnia 2013 - 12:24

Piszesz komputer Apple MacBook i cenę, to wystarczy.

#3 dominikrz

dominikrz
  • 43 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 28 sierpnia 2013 - 12:26

Napewno będziesz mógł kupić nawet za 5 miesięcy obecny model. Nieużywane MacBooki są bez problemu dostępne w róznych sklepach internetowych przez blisko pół roku po ukazaniu sie nowszego modelu.

#4 jepek

jepek
  • 52 postów

Napisano 01 września 2013 - 00:32

Witam wszystkich, pierwszy post na tym forum.
Jestem w trakcie składania wniosku na dofinansowanie na rozpoczęcie działalności gosp. Jednym z planowanych zakupów będzie macbook pro 13 (skłaniam się ku retinie), ale z tego co widzę, to pewnie w ciągu miesiąca apple zamierza odświeżyć tę linię.
Problem jest taki, że urząd pracy jest dość skrupulatny w sprawdzaniu, czy kupię to co zadeklarowałem, że kupię - jeśli dostanę dotację, to zakupy będę mógł robić dopiero pod koniec września/początek października - czy apple wprowadzając nową linię totalnie wycofuje się z oficjalnej sprzedaży poprzedniego modelu? (boję się, że zadeklaruję kupno obecnego mb pro, a za dwa miesiące nie będę mógł go kupić)

Kolego dokladnie przeczytaj regulamin dofinansowania. Z reguly jedt tak, że po przyznaniu dotacji masz 2 miesiace na wydanie kasy i rozliczdnie się z UP. No i jak eyzej - proponuje napisac we wniosku Apple MacBook Pro Retina 13'. Wilk syty i owca cała. Oczywiscie zgodnie z wnioskiem kupisz nowego Maca ;-)

#5 cooper69

cooper69
  • 1 036 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 września 2013 - 11:19

Podstawa to jak już wcześniej napisali koledzy to pisać jak najbardziej ogólnie! Np. komputer przenośny Macbook Pro, drukarka wielofunkcyjna itp. Najlepiej w ogóle nie pisać nic co może identyfikować sprzęt (przykład powyżej bez Macbook Pro) bo to pozostawia pole manewru i przy upierdliwym urzędniku nie powoduje niepotrzebnych nerwów związanych z zauważonym już przez Ciebie problemem z dostępnością wpisanego modelu. Piszę to z perspektywy osoby, która sprzedaje osobom otrzymującym dotacje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych