Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z prezentacją keynote w MacBook'u pro podłączonym do tablicy SMART BOARD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jasiex16

Jasiex16
  • 129 postów
  • SkądPolska

Napisano 29 stycznia 2013 - 17:29

Na wczorajszą prezentacje w szkole zabrałem swojego MacBook'a pro. Podłączyłem go do tablicy Smart Board poprzez przejściówkę mini display port na VGA. Za pierwszym razem brak sygnału, za drugim też. Dopiero po trzeciej próbie na tablicy ukazało się biurko. Odpaliłem prezentacje i włączyłem pokaz slajdów. Zaraz po tym straciłem sygnał z macbook'a do projektora. W czym problem ? Adapter dopiero za którymś razem zaskoczył, a właśnie w momencie odtworzenia pokazu slajdów na pełnym ekranie obraz znika z projektora. Przejściówka to MiniDisplay Port to VGA. Mam MacBook'a Pro połowa 2012

[ATTACH=CONFIG]13466[/ATTACH] <----- Tablica SmartBoard

Po podłączeniu do zwykłego monitora komputerowego kabel chodzi normalnie.

#2 NoneZ

NoneZ
  • 249 postów
Napisano 29 stycznia 2013 - 19:46

Przejściówka jest oryginalna (Apple) czy alternatywna? Jaka to tablica interaktywna? U mnie na tablicy Panasonic-a (model mogę sprawdzić jutro w pracy) wszystko działa OK. Pozdrawiam NoneZ

#3 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 20:51

Postaram się jutro sprawdzić na oryginalnej przejściówce z SmartBoardem.

#4 Jasiex16

Jasiex16
  • 129 postów
  • SkądPolska

Napisano 30 stycznia 2013 - 17:35

Przejśiówkę kupiłem na allegro, jest to zamiennik o taki -> [ATTACH=CONFIG]13476[/ATTACH]

#5 safik

safik
  • 1 postów

Napisano 04 lutego 2013 - 11:49

Co do tego problemu ma podłączona tablica interaktywna. Obraz wyświetla przecież projektor, a nie tablica. Podobny problem mógłby być, gdyby zamiast tablicy był ekran albo ściana. Po co robić z tych tablic coś czym nie są (tak naprawdę to tablica odbija światło z projektora i robi za mysz komputerową). safik

#6 Jasiex16

Jasiex16
  • 129 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 lutego 2013 - 17:12

Co do tego problemu ma podłączona tablica interaktywna. Obraz wyświetla przecież projektor, a nie tablica. Podobny problem mógłby być, gdyby zamiast tablicy był ekran albo ściana. Po co robić z tych tablic coś czym nie są (tak naprawdę to tablica odbija światło z projektora i robi za mysz komputerową).
safik

W takim celu podłączyłem maca do tablicy, aby ją użyć jako ekranu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych