Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak dźwięku w MacBooku Pro


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 PabloIbanez

PabloIbanez
  • 2 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2013 - 19:59

Dobry wieczór wszystkim, To mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Szukałem podobnego tematu, jednak wydaje mi się że niestety żaden z przypadków poruszanych tutaj nie był w 100% taki jak mój. Wyjaśnię pokrótce o co chodzi: Mój komputer to MacBook Pro 15" (late 2007), używam systemu operacyjnego w wersji 10.8.2 . Mam następujący problem: Od jakiegoś czasu wyłącza się dźwięk - objawia się to w taki sposób, że ikonka z głośnikiem, która normalnie służy do regulacji głośności jest szara, nieaktywna. Początkowy gong przy włączaniu komputera występuje. Sytuacja powtarzała się kilka razy, za którymś wyłączeniem i włączeniem maca wszystko wracało do normy by potem znowu się zepsuć. Nie mogę w żaden sposób zdefiniować zmiennego czynnika, który na to wpływa. Całości towarzyszy jeszcze ciekawostka: w parze z brakiem dźwięku idzie niemożność oglądania filmów na youtube i podobnych stronach: zatrzymują się po około 10 sekundach. Nie chodzi tu więc raczej o tę zapadającą się klapkę w wejściu słuchawkowym, zwłaszcza że nie wypatrzyłem tam tej czerwonej lampki. Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów się kiedyś spotkał z czymś podobnym? Dzięki z góry za odpowiedzi, pzdr

#2 3_Ohm_Back

3_Ohm_Back
  • 379 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 stycznia 2013 - 13:30

Słabo szukasz

http://myapple.pl/ma...acbook-pro.html

#3 PabloIbanez

PabloIbanez
  • 2 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 stycznia 2013 - 14:14

Dzięki - znalazłem ten wątek wcześniej, ale to nie do końca to samo. Myślałem, że ktoś może spotkał się podobnym kwiatem i jakoś się uporał

#4 sale uu

sale uu
  • 106 postów

Napisano 18 czerwca 2014 - 20:35

i na mnie padło... Wkładam jacka od słuchawej dźwięk działa, wyjmuje dźwięk znika a ikona głośnika robi sie nieaktywna. Trzeba gniazdo słuchawkowe wymieniać czy jakoś inaczej można sobie z tym poradzić?

#5 knut

knut
  • 157 postów

Napisano 18 czerwca 2014 - 20:47

A tego zaklęcia próbowałeś: `sudo killall coreaudiod'?

#6 sale uu

sale uu
  • 106 postów

Napisano 18 czerwca 2014 - 22:07

e, nie, to raczej usterka mechaniczna

#7 carlos56

carlos56
  • 40 postów

Napisano 07 lipca 2014 - 23:14

dźwięk Mam podobny problem z dźwiękiem. Po włączeniu słyszę jedynie sygnał systemu, natomiast dźwięk nie działa (np w filmie). Dopiero po włączeniu w ustawieniach z soundflower 2ch na głośniki wewnętrzne wszystko powraca do normy. Po restarcie systemu problem powraca. Nie mam płytki systemowej z uwagi na zakup komputera z drugiej ręki. Zna ktoś jakieś inne rozwiązanie zamiast oryginalnej płytki ? System Macbook White 2008 system 10.6.8

#8 kokos

kokos

    Mr. Nice

  • 7 426 postów
  • Płeć:
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lipca 2014 - 01:08

Pabloibanez: dlaczego nie do końca to samo?

#9 logic72

logic72
  • 52 postów

Napisano 09 lipca 2014 - 22:58

https://discussions....essage/15335864




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych