Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mail i krzaki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 (-:

(-:
  • 205 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2007 - 13:45

Próbowałem znaleźć remedium na forum- niestety bez skutecznie. Proszę o pomoc- ostatnio moja korespondencja wygląda tak jak na załączonym pliku. Oczywiście nie od wszystkich- a wręcz wydaje mi się że takiego maila dostałem jako odpowiedź od innego macusera. czy to mozliwe?

#2 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 września 2007 - 13:59

Czy jako domyślne kodowanie masz ustawione UTF8?

#3 (-:

(-:
  • 205 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2007 - 14:07

Gdybym wiedział jeszcze jak to sprawdzić... Ach dobra już mam. Mam ustawione Automatic - a jakie kodowanie powinienem mieć ustawione? Bo ISO-8859-2 nie widzę. Skąd ewentualnie wziąć inne kodowanie? Proszę o jakiś link w necie. Czy na płcie systemowej może znajdę?

#4 morion

morion
  • 40 postów

Napisano 04 września 2007 - 14:12

Masz zle ustawione kodowanie, to na obrazku to jest chyba zakodowane UTF-8 (albo podobne krzaki:)), a pewnie masz lokalnie ustawione wyswietlanie ISO-8859-2

#5 MacGyver

MacGyver
  • 1 263 postów

Napisano 04 września 2007 - 15:14

Safari-> Preferences-> Appearance w Default Encoding ustaw Westarn (ISO Latin 1).

#6 piotrmac

piotrmac
  • 134 postów
  • SkądMirosławiec

Napisano 04 września 2007 - 16:13

Safari-> Preferences-> Appearance w Default Encoding ustaw Westarn (ISO Latin 1).

Bedzie gralo?

#7 MacGyver

MacGyver
  • 1 263 postów

Napisano 04 września 2007 - 16:14

Bedzie gralo?

Mam tak ustawione i gra.
  • piotrmac lubi to

#8 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 04 września 2007 - 16:53

Polecam przeszukiwanie forum w przyszłości: http://www.myapple.p...=kodowanie mail

#9 Tommy_PL

Tommy_PL
  • 268 postów
  • SkądLeeds UNITED ;-)

Napisano 04 września 2007 - 21:25

podniosę poprzeczkę ... ___ | --- Przychodzi do mnie mail z Windozy - czytam, wszystko ok, brak krzaczków. Wysyłam list do klientów windowsowych (coś na "świeżo")- piszę, wszystko ok, brak krzaczków, klient windowsowy (odczyt) brak krzaczków. Przesyłam DALEJ (coś co dostałem z windowsowego klienta pocztowego) do tego dopisuję coś na Mac'u i ... przed wysłaniem wszystko widzę ok - ale klient windowsowy odczytuje krzaczki (OUTLOOK) a ja otrzymuję kopię którą odczytuję bez krzaczków. i Bądź tu mądry ... Pozdro

#10 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 05 września 2007 - 15:51

zastosuj myk opisany w linku który ci podałem. Opisane jest również skąd problem- tylko w tym przypadku inne jest miejsce problemu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych