Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SMS konfiguracyjny dla iPhone'a


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 dliwski

dliwski


  • 15 290 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 marca 2012 - 14:02

Wczoraj dostałem od PLAY dwie wiadomości z linkami do plików konfiguracyjnych. Niestety oba linki nie działają (pasek postępu w Safari stoi w miejscu). Dostaliście coś podobnego?

Dołączona grafika

#2 Cadnin

Cadnin
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 marca 2012 - 14:46

dostałem takie esy jak zainstalowałem iOS 5.1, ale olałem je i ustawiłem apn recznie - działa bez problemu :)

#3 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 17 marca 2012 - 15:57

jak wyżej, ręczna konfiguracja i działa :)

#4 bar-trek

bar-trek
  • 6 156 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 marca 2012 - 18:14

Też dostałem takie wiadomości po aktualizacji softu i również u mnie linki nie działały. Zostało wpisanie ręczne ;)

#5 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 19 marca 2012 - 16:21

też nie działa u mnie i trzeba ręcznie ale plusa mają za to że coś robią dla iPhone :)

#6 dliwski

dliwski


  • 15 290 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 marca 2012 - 16:13

Linki już działają. Ktoś instalował?... ;)

#7 martig

martig
  • 419 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 26 marca 2012 - 08:47

U mnie w dalszym ciągu nie działają.

#8 dliwski

dliwski


  • 15 290 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 marca 2012 - 09:50

Wyłącz Wi-Fi, włącz 3G. Powinno pójść.

#9 martig

martig
  • 419 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 26 marca 2012 - 10:02

Po wyłączeniu Wi-Fi faktycznie pomogło tyle tylko że pojawił się komunikat "Setting no longer available. Please request setting.". Wiesz co trzeba zrobić żeby przyszedł sms jeszcze raz? Trochę dziwne że trzeba wyłączyć Wi-Fi żeby zaskoczyło. Gdybym nie miał wpisanych ręcznie ustawień to jak by niby miało pobrać? :)

#10 dliwski

dliwski


  • 15 290 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 marca 2012 - 10:20

Wyślij SMS o treści "Play" na nr 9999 (bezpłatnie).

#11 martig

martig
  • 419 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 26 marca 2012 - 10:32

Teraz poszło. Mama pytanie: - czym różnią się te dwa plik konfiguracyjne od siebie?, - po instalacji pliku w danych sieci komórkowych znikł wpis w mms/apn ->mms, oraz brak wpisu w modem internetowy/apn -> internet. Coś niedopracowany ta konfiguracja.

#12 dliwski

dliwski


  • 15 290 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 marca 2012 - 10:33

W zakładce "To urządzenie" dalej jest Carrier 12.0 jako operator?

#13 martig

martig
  • 419 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 26 marca 2012 - 10:37

Tak.

#14 dliwski

dliwski


  • 15 290 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 marca 2012 - 10:44

No to się nie postarali.

#15 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 marca 2012 - 13:44

Jakie są zmiany między Carrier 11.0 a 12.0? PS. Też macie znawe sieci POL?

#16 dliwski

dliwski


  • 15 290 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 marca 2012 - 13:45

"12.0" pojawia się po instalacji iOS 5.1. Od iOS 5.0 mam "Play".

#17 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 26 marca 2012 - 13:46

Ja mam Play, Plus lub Orange.

#18 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 marca 2012 - 14:00

Ja mam cały czas POL lub Plus. Hm dziwne. Jeszcze nigdy nie włączył mi się też roaming Orange.

#19 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 26 marca 2012 - 14:03

Ja na stałe włączyłem Plusa, najlepsza jakość połączeń dobry zasięg.

#20 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 26 marca 2012 - 14:09

ja mam czasem Play, czasem PLAY o.O

#21 dliwski

dliwski


  • 15 290 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 marca 2012 - 14:11

PLAY to Orange, ale głównie w mniejszych miastach... :)

#22 Grz3chu

Grz3chu
  • 18 postów
  • SkądTarnów, Poland

Napisano 07 kwietnia 2012 - 13:23

U mnie wykrywa jakieś POL, Era, Plus i Orange. Korzystam tylko z POL, bo tylko z tego mogę wysyłać smsy, ale zasięg tracę kilkadziesiąt razy dziennie i już mnie wkur##a ten komunikat o utracie sieci :/ Gdy wybieram Orange to na górze pojawia się w końcu napis PLAY, mam dobry zasięg 3g, ale nie mogę wysyłać smsów :/ Wiecie jaka przyczyna ?

#23 nowy57

nowy57
  • 435 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 16:57

U mnie wykrywa jakieś POL, Era, Plus i Orange.
Korzystam tylko z POL, bo tylko z tego mogę wysyłać smsy, ale zasięg tracę kilkadziesiąt razy dziennie i już mnie wkur##a ten komunikat o utracie sieci :/
Gdy wybieram Orange to na górze pojawia się w końcu napis PLAY, mam dobry zasięg 3g, ale nie mogę wysyłać smsów :/

Wiecie jaka przyczyna ?


zglos do BOK
u mnie na wszystkich operatorach wszystkie uslugi dzialaja prawidlowo
nawet moge powiedziec ze jestem zadowlony z playa
(az sam nie dowierzam ze to kiedys powiem)

#24 Grz3chu

Grz3chu
  • 18 postów
  • SkądTarnów, Poland

Napisano 10 kwietnia 2012 - 17:58

Jak na razie babka z BOK powiedziała mi abym sprawdził czy mam odpowiedni numer dla wiadomości tekstowych czy coś takiego 48790998250, ale chyba w iPhonie nie ma opcji aby to sprawdzić czy taki mam numer.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych