Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7539 odpowiedzi w tym temacie

#6976 grzesiolegolas

grzesiolegolas
  • 113 postów
  • SkądNowy Sącz, PL

Napisano 22 października 2020 - 16:41

Do mnie dziś przychodzi Pitaka Air Case do 12 Mini. Mam nadzieję, że będzie spoko.

Też się na to samo najbardziej skłaniam. Jedynie po obejrzeniu na yt zastanawiają mnie spore ilości wolnego miejsca na ramkach przez które mogą jakieś zanieczyszczenia wchodzić. Ale może na żywo to inaczej wygląda, daj znać jak wrażenia. Zamawiałeś z oficjalnej strony? 60 dolców i zastanawiam się czy mogę w jakimś sprawdzonym sklepie zaoszczędzić.

#6977 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 22 października 2020 - 18:19

Kupiłem na amazon.de, więc dałem nawet więcej (bo dolar nieco tańszy niż euro).
'Wrażenia' to będę miał jak kupię telefon i mi dojdzie, a premiera dopiero w listopadzie przecież.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#6978 grzesiolegolas

grzesiolegolas
  • 113 postów
  • SkądNowy Sącz, PL

Napisano 23 października 2020 - 12:09

Ostatecznie zdecydowałem się na Nomad Rugged case dla swojego iphone 12. Najbardziej wizualnie mi się podobał z wszystkich polecanych przez was case, szczególnie to jak ma zrobione obramowanie. Przesyłka trochę wyszła bo paczka z usa, ale do przeżycia. Teraz cierpliwie czekać aż wszystko dojdzie w następnym tygodniu + w środę telefon :)

#6979 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 23 października 2020 - 12:19

Przesyłka trochę wyszła bo paczka z usa, ale do przeżycia.

To trzeba było w PL kupić ;) 

#6980 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 23 października 2020 - 12:24

https://imgur.com/a/oBsCVpF - tutaj masz jak mi się Nomad 'zużył' po prawie roku użytkowania (dostałem go w połowie stycznia, nie zdejmowałem od tej pory). Na ich zdjęciach marketingowych starzeje się to ładniej, ale absolutnie nie narzekam.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#6981 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 23 października 2020 - 12:28

A napisz proszę co do za etui po prawej?

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#6982 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 23 października 2020 - 12:33

To jest Pitaka Air Case. Wrzucałem wczoraj do wątku o Mini, żeby pokazać, jaki on będzie malutki w stosunku do XS.

#6983 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 23 października 2020 - 12:34

No właśnie nie mogłem jakoś odszukać cóż to jest. Podoba mi się.

Ale do XS już mi się chyba nie opłaca kupować.

#6984 grzesiolegolas

grzesiolegolas
  • 113 postów
  • SkądNowy Sącz, PL

Napisano 23 października 2020 - 12:38

To trzeba było w PL kupić ;)

W PL to jeszcze trochę trzeba poczekać, aż będą mieli takie produkty dla ip 12 :)

@ftpd Jako, że szanuje bardzo sprzęt to mam nadzieję, że na 2 lata mi etui starczy i będzie ładnie wyglądało po tym czasie. Na używanie ip 12 daje sobie 4 lata więc najwyżej w połowie tego czasu przetestuje inne etui. Całkiem możliwe, że wtedy dam szansę drewnu.

Użytkownik grzesiolegolas edytował ten post 23 października 2020 - 12:41

#6985 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 23 października 2020 - 12:47

No ja też mam nadzieję, że ta Pitaka mi wystarczy na dwa lata. Jak pisałem gdzieś wyżej, mam etui głównie po to, żeby się szkło na pleckach nie rysowało (albo zbiło) od stołów w knajpie, na których są paprochy albo zwyczajnie brud. Tak to telefon noszę zawsze w osobnej kieszeni, nigdy nie wkładam do niej nic innego (mam trochę OCD, więc istnieje cały System, co jest w której kieszeni albo której przegródce w plecaku/torbie), także 'samo się' dba.

#6986 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 23 października 2020 - 12:51

https://imgur.com/a/oBsCVpF - tutaj masz jak mi się Nomad 'zużył' po prawie roku użytkowania (dostałem go w połowie stycznia, nie zdejmowałem od tej pory). Na ich zdjęciach marketingowych starzeje się to ładniej, ale absolutnie nie narzekam.

Mój po 1,5 roku wygląda lepiej. Co do "ichniego" starzenia - można je osiągnąć kupując u nich dodatkowy preparat do skóry na tyle etui.

#6987 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 23 października 2020 - 13:16

No bo pewnie dbałeś, ja miałem to w sumie gdzieś i po prostu nosiłem w tym telefon. Nie zależy mi na wyglądzie takich rzeczy zupełnie.

• disaster3 lubi to

#6988 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 23 października 2020 - 15:03

Nie wiem na czym ma polegać dbanie o etui, ale używałem go i tyle. Skóra skórze nie równa.

#6989 grzesiolegolas

grzesiolegolas
  • 113 postów
  • SkądNowy Sącz, PL

Napisano 23 października 2020 - 15:49

Mnie tylko martwi, że zaszkodzę tej skórze częstym odkażaniem komórki. Pewnie ramki i ekran będę jakimś żelem antywirusowym przecierał, a spód trochę wody i mydła na ściereczkę.

#6990 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 24 października 2020 - 04:33

Hejo,

Jakby ktoś chciał to fajne promki wleciały na media expert na applowe kejsy do 11 pro maxa - skóra po 99 zł a sylikony po 69 zł (wybrane kolory).

Nie wiem jak inne modele bo akurat szukałem do swojego 11 pro max :) 

Pozdro

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#6991 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 24 października 2020 - 11:45

Dzieki. Ja wlasnie kupilem oryginalne skórzane granatowe do xs za 49 brutto.

#6992 phillix

phillix
  • 166 postów

Napisano 25 października 2020 - 14:31

Ja do 11 mam ten silicon case od Apple. Dałem 199 w mediamarkt. Na razie sprawuje się super. Mega mi się podoba i nie ślizga się. Ciekawe czy to 'futerko' w środku coś daje. Niedługo otworzę i zobaczę ile brudu się zebrało.

#6993 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 26 października 2020 - 00:00

Ja w 6s Plus i X miałam skórzane etui, ale przy 11 Pro chciałam spróbować silikonowego. Muszę przyznać, że po niecałym roku wygląda dużo lepiej niż skórzane (mimo że to drugie jest zdecydowanie fajniejsze w dotyku), nie jest nawet zbyt mocno poprzecierane. Chyba zostanę z silikonem na dłużej :).

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#6994 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 27 października 2020 - 12:20

Choć się zarzekałem że nic nie będę zakładał na swojego Pro 12 to jednak zamówiłem jakieś cienizny a konkretnie Puro 0,3 i coś mi nieznanego ze sklepu Pancernik. Zobaczymy. Jakby ktoś był zainteresowany to podeślę swoje przemyślenia. 

Alternatywą byłaby folia na tył i boki. W tym roku powinno być jeszcze łatwiej ze względu na kanciaste kształty. Czy jakaś firma już wypuściła takie folie? 

#6995 adst

adst
  • 109 postów

Napisano 27 października 2020 - 15:05

Te Puro osłania też przyciski czy one są wolne?

Ja czekam na folię na tył od 3mk

#6996 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 27 października 2020 - 22:37

Przyszły te etui z Pancernika. Puro to taki prosty silikonowy pokrowiec całkiem niezły jak na pierwszy rzut oka. Spasowanie jest niezłe zwłaszcza dół i góra. Boki też nieźle przylegają ale mogą się łatwo odciągać. No ale to kwestia sztywności tego etui. Nie jest jakimś kapciem który by się przesuwał i uratował (przynajmniej na razie) ale też nie jest to sztywny plastik.
Drugie etui to jakiś Chińczyk MSVII. Twardy tani plastik który generalnie za te 29 zł by przeszedł gdyby nie fakt ze nawet środek nie jest niczym wyściełany. Dla mnie odpada z miejsca. Puro chyba zostanie bo jednak proste krawędzie dużo gorzej przylegają do moich dłoni.

#6997 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 28 października 2020 - 05:49

Mialem msvii przez 1,5 roku. Plecki w stanie idealnym, zadnych rys. Jedyna wada to dramatycznie niska trwałość. W sumie 3 sztuki, we wszystkich sie ukruszył w dolnym rogu.
  • otuadiordna lubi to

#6998 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 28 października 2020 - 10:35

Mialem msvii przez 1,5 roku. Plecki w stanie idealnym, zadnych rys. Jedyna wada to dramatycznie niska trwałość. W sumie 3 sztuki, we wszystkich sie ukruszył w dolnym rogu.

To etui ma takie dziwne nacięcia w dolnych rogach. Może to osłabia całość i przez to się kruszy. 

Ja o tyle wolę silikonowe że po pierwsze przezroczyste to można sobie pooglądać nowy nabytek ;) a po drugie rzeczywiście poprawiają chwyt. Z plastikiem bywa różnie. 

#6999 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 28 października 2020 - 10:37

Tutaj chwyt był dobry, to nie jest problemem. Ja generalnie lubię przezroczyste, ale niestety bardzo szybko żółkną i z tego oglądania niewiele zostaje. 

#7000 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 28 października 2020 - 10:45

Tutaj chwyt był dobry, to nie jest problemem. Ja generalnie lubię przezroczyste, ale niestety bardzo szybko żółkną i z tego oglądania niewiele zostaje. 

To prawda choć wiadomo że zależy to też od kilku czynników. Zresztą zawsze można kupić kolejne a jak widać ten msvii również może wymagać kolejnych zakupów. 

Tak czy inaczej za te 49 zł które dałem za Puro to nie jest najgorsza możliwa cena. Na pewno znajdzie się coś tańszego ale to często kapcie które latają po całym telefonie jeszcze bardziej go rysując. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych