Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone+Xbox 360 zastosowania ?

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 danio12340

danio12340
  • 383 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 25 February 2012 - 21:35

Witam, czy korzysta ktoś z takiego połączenia ? Zastanawiam się nad jakimś praktycznym użyciem tych urządzeń ?

#2 rybulek

rybulek
  • 87 posts

Posted 25 February 2012 - 22:02

fotka obu na fejsa +10 do prestiżu :)

#3 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 25 February 2012 - 22:04

Witam, czy korzysta ktoś z takiego połączenia ? Zastanawiam się nad jakimś praktycznym użyciem tych urządzeń ?

Ja bym je połączył jakim sznurkiem ewentualnie nitką, dobre i to. Co Ty chcesz łączyć jak to całkowicie dwa inne urządzenia, systemy itd. ?

#4 reaper

reaper
  • 1108 posts

Posted 25 February 2012 - 22:08

Ja uzywam i to bardzo czesto. Uzywam aplikacji My Xbox LIVE (to samo co wbudowany w system windows mobile dostep do uslugi xbox live). Do czego uzywam: Jak mam ochote z kims pograc, wlaczam aplikacje i sprawdzam kto ze znajomych jest dostepny i w co gra. Odczytuje i odpisuje na wiadomosci. Wielkim plusem jest to, ze nie musze wlaczac konsoli aby sprawdzic kto jest online oraz to, ze Microsoft jest jej tworca-nie trzeba sie obawiac,ze podaje sie haslo komus obcemu (bo i takie sa programy do xbox live-od osob trzecich). Minusem aplikacji jest to,ze nie da sie odczytac ani wyslac wiadomosci glosowej i to,ze aby moc wysylac wiadomosci trzeba miec gold'a. PS. Pozdrawiam Panow wypowiadajacych sie przede mna, tak duzo wniesli do tematu, ze prawie nie mialem smialosci czegokolwiek dodac.

#5 Dodge

Dodge
  • 30 posts

Posted 25 February 2012 - 22:24

Ja to bym zespawał!

#6 Dawidos

Dawidos
  • 568 posts

Posted 25 February 2012 - 22:26

Sorki ale co one mają wspólnego bez oczywiście "o" w nazwie?. To różne systemy. Jeden telefon a drugi konsola

#7 reaper

reaper
  • 1108 posts

Posted 25 February 2012 - 22:41

Kolejnych dwoch wyznajacych zasade:"skoro ja nie widze zastosowania,to i nikt nie znajdzie zastosowania". Podobnie jak w smartfonach z windowsem mobile jest zaimplementowany (po cos jednak) dostep do xbox live,podobnie w iPhonie mozna sobie doinstalowac taki dostep. Dla was to bedzie dziwne. Przeciez taki HTC MOZART to jest telefon komorkowy,a nie konsola,do tego ma inny system niz w konsoli...a jednak powiazanie ma i komus moze sie ono przydac. Napiszcie do MS wasze uzasadnienia jak powyzej dlaczego nie widzicie zwiazku miedzy konsola a telefonem komorkowym,przeciez oni tak sie pomylili,a wy od reki zauwazyliscie ten blad-zbawiliscie setki. Ludzie wymyslaja rozne zastosowania dla iphone: - steruja komputerem, - uzywaja jako pilota do tv, - steruja oswietleniem, monitoringiem Powyzsze nikogo nie dziwi,ale konsola...no gdzie tam,przeciez tam nie ma iOS'a...jakby co najmniej w ww. byl.

#8 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 25 February 2012 - 22:53

Ja tam STEAM zainstalowałem na moim telefonie i często używam do komunikowania się ze znajomymi z tej platformy ;) . Na razie to wersja BETA, ale dostępna w appstore

#9 danio12340

danio12340
  • 383 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 25 February 2012 - 23:24

Właśnie przeglądałem internet i znalazłem ciekawe zastosowanie Airplay w Xbox 360 przez windows media center.
How to use AirPlay with XBOX 360 and Windows Media Center | Review Horizon

#10 skoczeg

skoczeg
  • 15 posts

Posted 18 September 2017 - 16:29

Właśnie przeglądałem internet i znalazłem ciekawe zastosowanie Airplay w Xbox 360 przez windows media center.
[url=http://reviewhorizon.com/2011/06/how-to-use-airplay-with-xbox-360-and-media-center/]How to use AirPlay with XBOX 360 and Windows Media Center | Review Horizon[/url]

Jest coś co może Cię zainteresować, poniżej akurat dla MACa ale jest też dla iphone i działa wersja bezpłatna ale w okrojonych mozliwościach . Nie mam jeszcze PRO ale wydaję się że zadziała z całym kompletem możliwości i dostępu do mediów/plików. Mam X360 i iphone 6s plus wersja bezpłatna pokazała że jest możliwość.

https://itunes.apple.com/pl/app/arkms-pro-media-streaming-server-video-audio/id1176929519?l=pl&mt=12

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users