Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro nie włącza się


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 burn1989

burn1989
  • 32 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 18:21

witam wszystkich, Mam problem z moim MacBook Pro (MacBook Pro (13-inch, Mid 2009) ) Otóż któregoś dnia jak stan baterii był ok 50 % podpiąłem do niego ładowarkę, niestety ładowarka nie chciała ładować baterii, bateria rozładowała się i laptop się wyłączył i już się nie włączył. Podpięcie ładowarki nic nie daje na ładowarce świeci zielone światełko co oznacza że bateria się nie ładuje ( jak by się ładowała było by pomarańczowe ). Na samym zasilaczu laptop też się nie uruchamia. Dodam że zasilać nieoryginalny. Jakie mogą być przyczyny? Szacowany koszt naprawy? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

#2 tumpio

tumpio

    SERWIS


  • 6 245 postów
  • Płeć:
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2011 - 20:00

Przyczyn może być wiele. Szacowany koszt naprawy nie do określenia. Masz zieloną diodę w zasilaczu ... znaczy się detekcja zasilacza następuje. Aby nastąpiła detekcja musi być zasilanie wstępne - czyli i to masz sprawne (zasilanie SMC, reset SMC detekcja AC). I tyle pewnego. Mógł Ci polecieć charger (układ odpowiedzialny za zasilanie maca i częściowo za ładowanie baterii ), sama bateria ... blokuje SMC, zwarcie w którymś z zasilaczy (na płycie jest ich ok 20) .... przyczyn może być multum. Koszta....pomiędzy 300 a 1000 zł. Bez diagnostyki nikt nie da rady wycenić. Za to pocieszę Cię. Prawdopodobieństwo trwałego uszkodzenia płyty w macach jest bardzo niskie.


Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

#3 rusinu

rusinu
  • 371 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 19 listopada 2011 - 01:02

A może ten zasilacz jakiś trefny skoro nieoryginalny. Mi dawno temu jeszcze na PB przeciął się kabel w zasilaczu i niby ładował (światełko świeciło), ale tylko grzał się potwornie a kabel szczególnie mocno parzył. Próbowałeś podłączyć na innym zasilaczu?

#4 e34m5t

e34m5t
  • 4 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 grudnia 2011 - 16:33

Mam identyczny problem z moim MacBook'iem Pro. Czy ktoś mógł by mi polecić jakiś rzetelny serwis w W-wie? Do tej pory nie miałem potrzeby korzystania z serwisów, a nie mam ochoty uczyć się na własnych błędach :/

#5 e34m5t

e34m5t
  • 4 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2011 - 20:11

Komputer naprawiony :) Padł charger oraz SMC. A co do serwisu to gorąco polecam serwis w Warszawie przy ul. Lanciego 11 lok usł 2 tel: 533-996-563. Naprawa wykonana ekspresowo, ledwo zdążyłem wyjść z serwisu otrzymałem telefon, że sprzęt jutro będzie do odbioru i tak też się stało. Cena usługi bardzo rozsądna + spory rabat dla klientów z forum :) Polecam!




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych