Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Prawie nie działający przycisk ''Home'' - naprawa gwarancyjna? który serwis?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukasz66

lukasz66
  • 712 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 08 sierpnia 2011 - 23:21

Witam Ostatnio przycisk home w moim iphone zaczal szwankowac, niedawno jeszcze dało sie korzystac wystarczylo mocniej przycisnac i zawsze reagowało lecz teraz żeby raz zadziałał potrzeba cudu i szukania miejsca w którym reaguje. Czy takie uszkodzenie podlega naprawy gwarancyjnej? Mogę spróbować samemu naprawić lub oddać do nieautoryzowanego serwisu bez utraty gwarancji czy w takim przypadku ta przepada? Nastepne podstawowe a zarazem pewnie głupie pytanie jest następujące, który aktualnie serwis w Polsce zajmuję się naprawą gwarancyjną iPhone z sieci Orange? Do niedawna był to nieciekawie oceniany serwis Regenersis z którym sam miałem ''nie''-przyjemność :) ale czy nadal jest on jako jedyny czy może istnieje jakiś ''normalniejszy'' jeśli tak, to proszę o dane jak jest z tymi serwisami bo przeszperałem google i nic nie mogę konkretnego znaleźć nawet na stronie apple.

#2 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 23:30

1. Podlega. 2. Gwarancja nie przepada, ale próby naprawy na własną rękę będą z pewnością przyczyną późniejszych problemów z autoryzowanym serwisem. 3. Nic się w tej kwestii nie zmieniło - wciąż Regenersis.

#3 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 01:45

Jak masz GW to oddaj do nich i dziękuje

#4 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 09 sierpnia 2011 - 12:34

mam ten sam problem z iPhonem 4. I mam pytanie dotyczące gwarancji. iPhone był kupiony na Ukrainie ale nie u autoryzowanego sprzedawcy tylko w sieci sklepów która dała tylko 1 miesiąc gwarancji. I teraz mam pytanie. Czy taki iPhone podlega międzynarodowej gwarancji? Czy mogę go oddać w Polsce? Jeśli tak to gdzie? Jeśli nie to gdzie najlepiej oddać do naprawy (okolice Warszawy)?

#5 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 12:41

Powinien być objęty gwarancją, niemniej Apple zastrzega sobie prawo ograniczenia serwisu do kraju, w którym produkt został został pierwotnie sprzedany przez autoryzowanego dystrybutora. Skontaktuj się z iSource.

#6 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 16:49

Ja z takim samym problemem poszedłem kilka dni temu do Apple Store'u i dostałem odpowiedź, żeby przeprowadzić Restore (bez przywracania kopii), ponieważ to jest wada systemowa. Tak więc spróbuj tego. Mi nie chcieli tam przyjąć na gwarancji.

#7 lukasz66

lukasz66
  • 712 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 09 sierpnia 2011 - 17:04

systemowa??? jak się mocniej naciśnie to reaguje a słabiej wogóle nie reaguje czego dawniej nie było to wada systemowa?? Nie chce mi się troche wierzyć i wole nie próbować restore bo nie chce znów się bawić w usuwanie danych, zapisów, smsów itp. itd.

#8 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 17:31

A od czego jest backup? Robisz Restore i patrzysz czy działa. Jeśli nie, to przywracasz sobie backup i masz wszystko po staremu.

#9 lukasz66

lukasz66
  • 712 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 09 sierpnia 2011 - 17:52

no niby tak, ale nie chce mi się w to bawić bo nie wierze, że to wada systemowa :P a tak wogóle to skoro sam miałeś taki problem i kazali Ci zrobić Restore to zrobiłeś i pomogło? Czy jak sobie z tym poradziłeś?

#10 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 17 października 2011 - 22:13

Witam, problem z guzikiem Home i do mnie dotarł - czasem działa dobrze, czasem ma zwiechy; jak to przedstawić w serwisie, żeby nie potraktowali Cię jak idiotę na dzieńdobry, gdy jak to w życiu bywa akurat będzie działał? :-) Jakoś na dniach mija rok od zakupu iP, więc stwierdziłem, że spróbuję oddać go na gwarancję. Co prawda można to ponoć mieć naprawione w odrębnym serwisie za jakieś 140zł w ok 2h. Ale gwarancja to gwarancja ;-) Ale pytanie mam troszkę inne, bo rozumiem, że z telefonem pożegnam się na +/- ichniejsze Orenżowe 14 dni - najlepiej chyba telefon WYZEROWAĆ, a później sobie przywrócić z kopii w iTunes ostatni stan? W sumie w te kopie zapasowe/JB/resety nigdy się nie bawiłem więc nie mam pewności co stracę a co nie w takiej sytuacji. Nie chcę, żeby mi serwisanci grzebali w słuchawce :-/ Proszę o podpowiedź.

#11 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 17 października 2011 - 22:45

Po prostu napisz, że telefon nie zawsze reaguje na naciśnięcie przycisku. Problem z pewnością jest im znany. Nic nie stracisz, jeśli "nowego" odtworzysz z kopii i nie będziesz synchronizował wyzerowanego.

#12 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 17 października 2011 - 23:01

Że niby z marszu nie bawią się w wymianę przycisku, tylko zapodają nowy telefon? Rozumiem, że robię sobie ostatnią synchronizację, odłączam, robię Zerowanie z poziomu telefonu, a jak będę miał go z powrotem "pustego" to w iTunes klikam Odtwórz, czyż nie? Sorki, za laickie pytanie, ale kiedyś kiedyś tam jakoś straciłem kontakty i sam nie wiem jak to się stało ;-)

#13 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 17 października 2011 - 23:10

Że niby z marszu nie bawią się w wymianę przycisku, tylko zapodają nowy telefon?

Nie nowy. Odnowiony :)
Ale tak, nie wymieniają przycisku, a cały telefon.

Rozumiem, że robię sobie ostatnią synchronizację, odłączam, robię Zerowanie z poziomu telefonu, a jak będę miał go z powrotem "pustego" to w iTunes klikam Odtwórz, czyż nie?

Nie, klikasz przywróć z kopii (prawym na nazwie iPhone'a).

#14 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 17 października 2011 - 23:13

No no, 'przywróć z kopii' - to miałem na myśli. Jakieś refurby pewnie dają ;-)

#15 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 17 października 2011 - 23:23

Tu masz wszystko ładnie opisane.

Jakieś refurby pewnie dają ;-)

Tak.

#16 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 18 października 2011 - 00:25

Dzięki wielkie tryt!

#17 boberek34

boberek34
  • 104 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 16:58

Odświeżę temat, by nie zakładać nowego, a problem podobny. Od pewnego czasu mam problem z przyciskiem "home". Przy normalnym wciskaniu, niezbyt mocnym, gdzie da się usłyszeć pstryknięcie, telefon reaguje rzadko lub prawie wcale. Więc trzeba wciskać mocniej. Czy takie coś nadaje do naprawy gwarancyjnej? Telefon z Orange, zaraz będzie miał rok, więc jeśli miałbym go oddać to muszę teraz, bo skończy się gwarancja, a sądzę, że problem będzie się powiększał. Miał ktoś już z tym do czynienia? Jak wygląda naprawa, ile czasu trzeba czekać na telefon?

#18 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 07 listopada 2011 - 17:42

Tak kwalifikuję się. Oddaj na GW i po kłopocie, ok 2-4 tyg czekania. @Zielony_M 140zł za wymianę home ?! przecież to zdzierstwo! Max 100zł , na biorę 80zł. P.S. ostatnio oglądałem uszkodzony już home, straszna głupota bo tworzy się na jednej z blaszek małą warstwa chyba utlenionego metalu i przez to nie łączy. Wystarczy ją zatrzeć i home chodzi jak nowy. Oczywiście wiąże się to z utratą gwarancji (tak wyprzedzając pytania).

#19 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2011 - 03:16

P.S. ostatnio oglądałem uszkodzony już home, straszna głupota bo tworzy się na jednej z blaszek małą warstwa chyba utlenionego metalu i przez to nie łączy. Wystarczy ją zatrzeć i home chodzi jak nowy. Oczywiście wiąże się to z utratą gwarancji (tak wyprzedzając pytania).

Masz może zdjęcia? Chętnie bym zobaczył jak to wygląda w środku, w razie gdybym w przyszłości musiał naprawić swój egzemplarz.

#20 matiroshq

matiroshq
  • 33 postów

Napisano 02 października 2012 - 21:26

Jeśli już jesteśmy przy przyciskach, to podepnę się tutaj. Niedługo wpadnie mi w ręce iPhone 4 z Niemiec. Z tego co wiem jest problem z przyciskiem Sleep/Wake (jest jakoś wciśnięty/zapadnięty ale nie wiem czy sprawny czy nie). Czy będzie to podlegać naprawie gwarancyjnej? Będę mieć oczywiście dowód zakupu od poprzedniego właściciela. Druga sprawa: czy zrobią mi to w ramach gwarancji w dowolnym wybranym autoryzowanym serwisie?

#21 Handzol

Handzol
  • 29 postów

Napisano 04 października 2012 - 13:35

A ja mam pytanie z innej beczki. Tak samo mam problem z przyciskiem Home jednak mój iP4 jest już po gwarancji. Czy jest możliwość odpłatnej wymiany tel w Regenersis?

#22 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 04 października 2012 - 14:21

http://myapple.pl/ip...e-exchange.html Na przyszłość pisz we właściwym temacie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych