Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Please log in to reply
1280 replies to this topic

#826 luk_m5

luk_m5
  • 50 posts

Posted 31 August 2012 - 14:41

A czy ktoś z forumowiczów miał lub ma do czynienia z snacase ?
Luxury Cover Snacase iPad 3 & Pad 2

Możecie coś o nim powiedzieć? Jak z trwałością, wygodą użytkowania, ochroną iPada? Prośba o jakieś info.

#827 gigigi

gigigi
  • 16 posts

Posted 01 September 2012 - 18:53

z tanszych etui polecam puro back cover

[url=http://icase.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=1&keywords=PURO+Back+Cover&x=0&y=0]iPhone i iPad akcesoria - Sklep internetowy iCase.pl[/url]

Co prawda nie kosztuje 50 zl ale wole juz doplacic te 30-40 zl za jakosc aby po miesiacu nie musiec kupowac nowego.
iPady nie sa tanie i nie bardzo rozumem jaki jest sens wydawac na niego 2500 po czym oszczedzac na ochronie...

#828 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 posts

Posted 02 September 2012 - 21:44

Całkowicie odradzam iLuv Origami - najgorzej wydane 200 zł w moim życiu - etui rozkleja się na brzegach (które są złożone jak dwie kartki w książce i sklejone), nie działa blokowanie iPada po zamknięciu pokrywy (a co producent reklamuje na opakowaniu), ustawiony w jakiejkolwiek pozycji iPad jest niestabilny i potrafi przewrócić się od nacisku. Dodatkowo etui nie chroni dosłownie przed niczym (może poza delikatnymi ryskami).

#829 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 03 September 2012 - 13:17

Całkowicie odradzam iLuv Origami - najgorzej wydane 200 zł w moim życiu - etui rozkleja się na brzegach (które są złożone jak dwie kartki w książce i sklejone), nie działa blokowanie iPada po zamknięciu pokrywy (a co producent reklamuje na opakowaniu), ustawiony w jakiejkolwiek pozycji iPad jest niestabilny i potrafi przewrócić się od nacisku. Dodatkowo etui nie chroni dosłownie przed niczym (może poza delikatnymi ryskami).

Zloz reklamacje

#830 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 posts

Posted 03 September 2012 - 13:55

iPady nie sa tanie i nie bardzo rozumem jaki jest sens wydawac na niego 2500 po czym oszczedzac na ochronie...

Ludzie, czy wy tym sprzętem rzucacie o podłogę? Przecież żaden standardowy pokrowiec i tak nie uchroni sprzętu przed uszkodzeniem w razie upadku z wysokości powiedzmy 1m. Niektóre futerały dają większą szansę na "przeżycie", ale czy to wystarczający powód żeby wydawać dodatkową kasę? Zwykły back cover do transportu wystarczy w zupełności, a w domu smart cover (tutaj jakość wykonania ma znaczenie, ale póki co używam podróbki i jest ok).

#831 merida

merida
  • 41 posts
  • SkądMałopolska

Posted 04 September 2012 - 21:24

Spotkalem sie z pokrowcem ZML case , ktorego nie ma na allegro. Gdzie mozna dostac taki? Lub jakis podobny,rownie dobrze spasowany i plaski pokrowiec w przyzwoitej cenie? Ewentualnie ktorym warto sie zainteresowac? Z podobnych wypatrzylem pokrowce firm takich jak: Gryffin,Belkin,Krusell,Tucano. Jak z ich jakoscia? Po zakupie chinskiego szitu zalezy mi na idealnym spasowaniu z urzadzeniem.

#832 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 posts

Posted 05 September 2012 - 09:30

Dziewczyna uszyła mi fajny pokrowiec ze skóry (wnętrze wyściełane gąbką), do transportu będzie jak znalazł, choć szczerze mówiąc rzadko kiedy pojawi się taka okazja. No ale pokrowiec jest i jakby co można go wykorzystać. Jak macie podstawowe zdolności krawieckie to warto spróbować coś takiego sobie zrobić.

#833 dudek564

dudek564
  • 295 posts

Posted 05 September 2012 - 15:16

możesz wrzucić zdjęcia ?

#834 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 05 September 2012 - 20:21

Spotkalem sie z pokrowcem ZML case , ktorego nie ma na allegro. Gdzie mozna dostac taki? Lub jakis podobny,rownie dobrze spasowany i plaski pokrowiec w przyzwoitej cenie? Ewentualnie ktorym warto sie zainteresowac? Z podobnych wypatrzylem pokrowce firm takich jak: Gryffin,Belkin,Krusell,Tucano. Jak z ich jakoscia? Po zakupie chinskiego szitu zalezy mi na idealnym spasowaniu z urzadzeniem.

Tucano Schermo jest ok i jeszcze jest Tucano Cornice ale ma miekki tyl

#835 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 posts

Posted 06 September 2012 - 07:55

możesz wrzucić zdjęcia ?

Wrzucę jak tylko pokrowiec będzie ukończony w 100% :)

#836 merida

merida
  • 41 posts
  • SkądMałopolska

Posted 06 September 2012 - 08:21

Tucano Schermo jest ok i jeszcze jest Tucano Cornice ale ma miekki tyl

Faktycznie moze nie na zywo ale na zdjeciach wydaje mi sie bardzo przyzwoity. Mysle,ze sie zdecyduje na model Schermo. Doszedlem jednak do wniosku,ze do uzytku domowego,gdzie moj ipad jest ostatnio eksploatowany w 90% potrzebuję tzw "plecki" . Mam tez konkretny model i kolor,ktory bardzo przypadl mi do gustu jednak obawę budzi fakt czy urzadzenie w tym undercoverem bedzie sie dobrze trzymac w ręku i nie wyślizgiwać/odginać do tyłu,gdyż krawędzie od strony wyświetlacza są minimalne i nie zachodzą nawet na połowę czarnej oprawy wokół wyświetlacza.Mowa tu konkretnie o modelu KRUSELL UNDERCOVER FAUX. Do tej pory mam chinskie plecki,ktore w domu sprawują się znakomicie,niestety zamienić chcę je na coś dobrze spasowanego,nie ruszającego się na boki czy odpadającego,jednocześnie wygodnego.

#837 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 06 September 2012 - 18:43

Faktycznie moze nie na zywo ale na zdjeciach wydaje mi sie bardzo przyzwoity. Mysle,ze sie zdecyduje na model Schermo. Doszedlem jednak do wniosku,ze do uzytku domowego,gdzie moj ipad jest ostatnio eksploatowany w 90% potrzebuję tzw "plecki" . Mam tez konkretny model i kolor,ktory bardzo przypadl mi do gustu jednak obawę budzi fakt czy urzadzenie w tym undercoverem bedzie sie dobrze trzymac w ręku i nie wyślizgiwać/odginać do tyłu,gdyż krawędzie od strony wyświetlacza są minimalne i nie zachodzą nawet na połowę czarnej oprawy wokół wyświetlacza.Mowa tu konkretnie o modelu KRUSELL UNDERCOVER FAUX. Do tej pory mam chinskie plecki,ktore w domu sprawują się znakomicie,niestety zamienić chcę je na coś dobrze spasowanego,nie ruszającego się na boki czy odpadającego,jednocześnie wygodnego.

Krusell, o ktorym wspomniales to jest masakra jakas.
Brzydkie na zywo.
Nie polecam.

#838 merida

merida
  • 41 posts
  • SkądMałopolska

Posted 07 September 2012 - 09:05

Kurcze troche sie pospieszylem i zamowilem juz. Pewnie dotrze po weekendzie to zdam relacje czy faktycznie masakra :) Edit: Dotarł Faux i szczerze jestem zachwycony jakością i wyglądem przy okazji,miły w dotyku materiał,świetne spasowanie,jeszcze lepsze niż bdb Zml. Polecam.

#839 Q-Jot

Q-Jot
  • 68 posts

Posted 12 September 2012 - 21:06

Siemka. Szukam jakiegoś ładnego i niedrogiego etui dla iPada 3 generacji. Najlepiej takiego, żeby wszedł do niego iPad razem ze smart coverem. Chodzi mi o coś nie plastikowego, coś w stylu skórzanej koperty, ale niekoniecznie. Aby mi dobrze ochorniło iPada od zarysowań w plecaku, czy torbie podróżnej.

#840 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 12 September 2012 - 21:14

Siemka. Szukam jakiegoś ładnego i niedrogiego etui dla iPada 3 generacji. Najlepiej takiego, żeby wszedł do niego iPad razem ze smart coverem. Chodzi mi o coś nie plastikowego, coś w stylu skórzanej koperty, ale niekoniecznie. Aby mi dobrze ochorniło iPada od zarysowań w plecaku, czy torbie podróżnej.

A takie cos

http://sklep.tucano....aty-p-2289.html

#841 Q-Jot

Q-Jot
  • 68 posts

Posted 13 September 2012 - 18:14

Wolałbym jednak coś bardziej eleganckiego, może ze skóry. Wczoraj na Nadgryzieni Live chyba Moridin/Wojtek miał coś bardzo ładnego, co przez chwilę mi przed oczami mrugnęło.

#842 luk_m5

luk_m5
  • 50 posts

Posted 19 September 2012 - 11:34

Dziś doszedł do mnie case Switcheasy Exec for New iPad. Po pierwszych minutach użytkowania mogę stwierdzić, ze jest bardzo solidnie wykonany. Jest takie wrażenie że obcujemy z produktem naprawdę wysokiej jakości (podobne wrażenie jak przy używaniu iPada). Sam iPad prezentuje się w nim bardzo elegancko. Narazie testuję typing mode, który nie jest wprawdzie dedykowaną pozycją w tym modelu, ale sprawuje się całkiem przyzwoicie (sądzę, że po kilku dniach będzie jeszcze lepiej - kwestia ukształtowania się materialu). Całość wydaje się być nieco cięższa niż w przypadku smart case, ale za to wrażenie wizualne, jak i zabezpieczenie urządzenia nieporównywalne do pokrowca firmy Apple. Narazie to tyle, jak znajdę nieco czasu to postaram się zamieścić obszerniejszą recenzję.

#843 jarekt

jarekt
  • 20 posts

Posted 19 September 2012 - 11:44

Q-jot Tak na szybko możesz zanabyć zwykłą kopertę bombelkową na poczcie za 1.5 zł. Działą świetnie jako etui i co bardzo ważne nie kusi złodzieja. Z czasem niestety się zużywa ale przy takiej cenie można kupować co tydzień nowe :)
Jak znam życie i ekipę Nadgryzionych to miał coś ze stajni firmy Evouni. Produkty są niesamowite ale ceny urywają dupę... evouni

Swoją drogą zrobiłem mały close up i porównanie plecków Puro (Fluo Clear i Back Cover). Jest w osobnym temacie.

#844 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 19 September 2012 - 20:05

Wolałbym jednak coś bardziej eleganckiego, może ze skóry. Wczoraj na Nadgryzieni Live chyba Moridin/Wojtek miał coś bardzo ładnego, co przez chwilę mi przed oczami mrugnęło.

Jesli chodzi o skorzane to cena zawsze bedzie wysoka
Chyba, ze ze skory ekologicznej cos?

#845 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 posts

Posted 24 September 2012 - 08:58

A ja mam taki oto pokrowiec autorstwa mojej sympatii:
Pokrowiec

#846 ianna77

ianna77
  • 78 posts
  • SkądLublin

Posted 08 October 2012 - 07:02

A ja mam coś takiego: X-Doria
Bardzo eleganckie i dobrze chroni całe urządzenie.

#847 vooxie

vooxie
  • 81 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2012 - 08:41

Ja polecam Ozaki iCoat Slim-Y+. Mam od 2 miesięcy i sprawuje się świetnie, całkiem nieźle chroni urządzenie i podoba mi się to, że można to w różnej pozycji postawić iPada. Etui jest w różnych kolorach, a nawet wersjach, bo zdaje się, że jest Slim-Y, Slim-Y+ oraz Slim-Y++, które poza tym, że różnią się cena to jakimiś detalami.

#848 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 11 October 2012 - 10:39

Co myślicie o taki, etui Etui bugatti Folder - czarne - iPad 2, iPad 3 (new iPad) | iPad 2 \ Etui i futerały iPad 3 (new iPad) \ Etui i futerały | Sklep z akcesoriami Zolti.MyApple.pl ?

Czy jednak smart case od apple jest lepszy niz bugatti folder?

#849 klik

klik
  • 69 posts

Posted 17 October 2012 - 21:31

Na swoim ipadzie mam puro crystal case + folia hama. Brakuje mi jedynie wygody wzbudzania ipada magnesem i możliwości ukrycia go pod "coverem". Co jakiś czas myślę o zakupieniu smart covera poliuretanowego, który byłby super uzupełnieniem dla puro, jednak naczytałem się, że powoduje on uszkodzenia obudowy. Jak to u was wygląda? macie smart covera, nie zostawia śladów? czy lepiej kupić puro zeta cover?

#850 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 17 October 2012 - 23:32

Ja mam drobne ślady pod listwą od sc, ale jakoś specjalnie mnie to nie martwi.

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users