Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Please log in to reply
1280 replies to this topic

#776 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 01 August 2012 - 21:22

Attiss, jeszcze, dopiero dzisiaj poszło zamówienie na iPada ;). W przyszłym tygodniu jak go ogarnę to zdecyduję się na jakiś pokrowiec to przenoszenia.

To daj znac jesli kupisz marki built

#777 wolfik

wolfik
  • 56 posts

Posted 05 August 2012 - 21:28

witam,
po długim namyśle w koncu zdecyowałem sie na Puro Back Cover (czerwone) + Smart Cover. Czy ten użytkownik sprzedaje oryginalne SC?
SMART COVER ETUI DO NEW IPAD 3 4G ETUI FV 23%!! (2531096995) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Sądzę ze mam marne szanse na to, ale wole sie upewnic :)

#778 smarkusg

smarkusg
  • 14 posts

Posted 05 August 2012 - 22:11

I jak się sprawują? Są jakieś luzy? Są w miarę stabilne w pozycji stojącej?

Mam apple smart Case dla ipada 2/new od prawie tygodnia. Zalety to wygląd oraz ochrona tyłu ipada przed zarysowaniami, wady to stabilność przy położeniu w pionie oraz uperdliwy magnes przy pozycji gdy cover jest doklejany do pleców - nie dokleja ( odkleja ) się ostatnia odseparowana przedziałka.   Ogólnie może być ale szału nie ma.

#779 Animatter

Animatter
  • 421 posts

Posted 05 August 2012 - 22:18

Mam kolejny Puro Back Cover (niebieski) do Smart Civera. Ogólnie mam mieszane uczucia. Na pochwałę zasługuję to, że bez problemu wysłano mi 2gą sztukę gdy pierwsza ułamała się w okolicach przycisku sleep podczas zdejmowania. Wielki minus za bardzo szybkie brudzenie się. Położyłem na noc na czarnym, zwykłym worku (etui?) na słuchawki i rano nie dało się już tego niczym doczyścić. Mam wrażenie, że przez swoją fakturę otoczenie "wnika" w Cover...

#780 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 06 August 2012 - 12:11

witam,
po długim namyśle w koncu zdecyowałem sie na Puro Back Cover (czerwone) + Smart Cover. Czy ten użytkownik sprzedaje oryginalne SC?
SMART COVER ETUI DO NEW IPAD 3 4G ETUI FV 23%!! (2531096995) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Sądzę ze mam marne szanse na to, ale wole sie upewnic :)

Na bank nie sa to oryginały...za niska cena.

---------- Wpis dodano o 13:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:09 ----------

Mam kolejny Puro Back Cover (niebieski) do Smart Civera. Ogólnie mam mieszane uczucia. Na pochwałę zasługuję to, że bez problemu wysłano mi 2gą sztukę gdy pierwsza ułamała się w okolicach przycisku sleep podczas zdejmowania. Wielki minus za bardzo szybkie brudzenie się. Położyłem na noc na czarnym, zwykłym worku (etui?) na słuchawki i rano nie dało się już tego niczym doczyścić. Mam wrażenie, że przez swoją fakturę otoczenie "wnika" w Cover...

to chyba jakiś felerny worek na słuchawki skoro farbuje.
To nie wina back covera.

#781 biker01

biker01
  • 2 posts

Posted 10 August 2012 - 14:01

Ma ktoś może covery od poniższych allegrowiczów? Jak się sprawują, jaka jest ich jakość wykonania i przede wszystkim wytrzymałość?

[url=http://allegro.pl/zestaw-etui-smart-cover-back-cover-folia-ipad-2-i2536142241.html]Zestaw Etui Smart Cover + Back Cover+ Folia iPad 2 (2536142241) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

[url=http://allegro.pl/3w1-smart-cover-back-cover-folia-ipad-2-case-i2504866094.html]3w1 Smart Cover+Back Cover + Folia iPad 2 CASE (2504866094) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Dzięki za pomoc :)

#782 Moonrage

Moonrage
  • 143 posts
Posted 10 August 2012 - 14:16

mam dokładnie coś takiego jak w pierwszym linku, cena BARDZO atrakcyjna ale niestety po 1-2 miesiącach użytkowania wychodzi jaka to chińszczyzna. Zresztą gołym okiem widać że produkty oryginalne Apple made in China są fantastycznej jakości, no ale czasami cena kusi...

#783 Daniel.Wit

Daniel.Wit
  • 15 posts
  • SkądWejherowo PL

Posted 13 August 2012 - 19:55

witajcie czy orientuje się ktoś jakiej jakości jest ta skóra ? [url=http://allegro.pl/ipad-2-etui-jisoncase-extra-elegancka-skora-100-i2547312965.html]iPad 2 Etui JISONCASE Extra Elegancka - SKÓRA 100% (2547312965) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] albo inaczej, czy pęka od użytkowania, jeśli tak to po jakim czasie. Pozdrawiam

#784 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 13 August 2012 - 22:36

Ja bym aci okradził to etui poszukaj na forum znajdziesz lepsze.

#785 Zekiv

Zekiv
  • 15 posts

Posted 14 August 2012 - 15:35

A co powiecie o takim Belkinie: [url=http://zolti.myapple.pl/product-pol-8825-Etui-Belkin-Smooth-Bi-fold-Folio-Stand-czarne-iPad-3-new-iPad-.html]Etui Belkin Smooth Bi-fold Folio Stand - czarne - iPad 3 (new iPad) | iPad 3 (new iPad) \ Etui i futerały | Sklep z akcesoriami Zolti.MyApple.pl[/url] ?

#786 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 14 August 2012 - 18:58

Czy ktos ma etui Tucano Cornice
Tucano: Torby i plecaki komputerowe, pokrowce, etui oraz akcesoria do notebooków PC i Apple
Albo Tucano Schermo
Tucano: Torby i plecaki komputerowe, pokrowce, etui oraz akcesoria do notebooków PC i Apple

?

#787 klopersss

klopersss
  • 733 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 17 August 2012 - 13:32

Ja mam następujący dylemat ponieważ obecnie mam Smart Cover+plastikowe plecaki firmy Gear4. Niestety pękły na rogu i zastanawiam się nad Smart Case lub tym Speck Products | PixelSkin HD Wrap Case for New iPad | New iPad Case | iPad Cases | iPad Cover | Speck Products pokrowcem, jak myślicie co lepsze i co bardziej warte swoje ceny? A ku mojemu zaskoczeniu kupiłem ten pokrowiec firmy speck na iPada 2 za 50zl

#788 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 August 2012 - 13:35

Ja mam smart case na iPada (zielony) i sprawdza się idealnie.

#789 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 17 August 2012 - 14:08

Ja mam następujący dylemat ponieważ obecnie mam Smart Cover+plastikowe plecaki firmy Gear4. Niestety pękły na rogu i zastanawiam się nad Smart Case lub tym Speck Products | PixelSkin HD Wrap Case for New iPad | New iPad Case | iPad Cases | iPad Cover | Speck Products pokrowcem, jak myślicie co lepsze i co bardziej warte swoje ceny? A ku mojemu zaskoczeniu kupiłem ten pokrowiec firmy speck na iPada 2 za 50zl

to chyba poróbka jak za 50 zł

---------- Wpis dodano o 15:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:08 ----------

to chyba poróbka jak za 50 zł

podróbka

#790 madizal

madizal
  • 248 posts
  • SkądKatowice

Posted 25 August 2012 - 16:45

Hej, usiłuję dobrać etui do nowego iPada (3) i znalazłem dokładnie takie jak zawsze chciałem mieć - czyli z brązową skórką.
Problem w tym że etui Jisoncase sprzedawane na allegro, jak podają sprzedawcy są przeznaczone dla iPada2.
Jeden ze sprzedawców napisał, że nowy ipad wejdzie, ale nie będzie budzenia smart coverem. Inny w ogle odesłał mnie na inne swoje aukcje.

Strona producenta wyraźnie podaje - przeznaczone dla iPad2/ 3 http://www.jisoncase...pad-2-case.html

Czy ktoś mogłby zabrać głos w tej sprawie, jak to jest z tym dopasowaniem? Możliwe, że sprzedawcy są niedoiformowani, albo producent coś delikatnie ściemnia.

Jakie etui wybrałeś do iPad 3 z funkcją wybudzania ?

#791 jarekt

jarekt
  • 20 posts

Posted 26 August 2012 - 13:42

Pancerne etui Witam. Od dłuższego czasu szukam dla 3-ki czegoś pancernego przy czym nie chodzi o etui a raczej o pokrowiec/torbę do sportów ekstremalnych. Najważniejsze jest to, żeby po wsadzeniu tableta do środka można było nim rzucać o ścianę. We wszystkich rozwiązaniach jakie mam (torba kensingtona, backcovery itp) rogi są dobrze zabezpieczone brak jednak usztywnienia całego iPada i pewności, że przy jakiejś poważniejszej kolizji po prostu nie złamie mi się w połowie. Widziałem gdzieś testy pudełka/pokrowca w którym zrzucano iPada z samolotu jednak za cholerę nie mogę znaleźć tego cuda. Oczywiście dobrze byłoby gdyby iPad wchodził do środka ze smart i ewentualnie back coverem. Zaczynam się poważnie zastanawiać nad zrobieniem usztywnienia z metalu lub tworzywa - między 2 arkusze możnaby wsadzić tablet a całość zintegrować z dobrze wyściełaną gąbką torbą na tableta/netbooka...

#792 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 26 August 2012 - 14:02

Witam. Od dłuższego czasu szukam dla 3-ki czegoś pancernego przy czym nie chodzi o etui a raczej o pokrowiec/torbę do sportów ekstremalnych. Najważniejsze jest to, żeby po wsadzeniu tableta do środka można było nim rzucać o ścianę. We wszystkich rozwiązaniach jakie mam (torba kensingtona, backcovery itp) rogi są dobrze zabezpieczone brak jednak usztywnienia całego iPada i pewności, że przy jakiejś poważniejszej kolizji po prostu nie złamie mi się w połowie. Widziałem gdzieś testy pudełka/pokrowca w którym zrzucano iPada z samolotu jednak za cholerę nie mogę znaleźć tego cuda. Oczywiście dobrze byłoby gdyby iPad wchodził do środka ze smart i ewentualnie back coverem.
Zaczynam się poważnie zastanawiać nad zrobieniem usztywnienia z metalu lub tworzywa - między 2 arkusze możnaby wsadzić tablet a całość zintegrować z dobrze wyściełaną gąbką torbą na tableta/netbooka...

to może Griffin Survivor
Griffin Survivor - Pancerne etui iPad 2/new iPad | doApple.pl - centrum akcesoriów do Apple

#793 huqo

huqo
  • 16 posts

Posted 27 August 2012 - 10:16

Kupiłem wczoraj taką osłonę na iPada [url=http://www.hama.pl/portal/picType*abb/action*2599/articleId*29607072]hama.pl | Image: 001078880000 Hama ETUI ICE CASE IPAD3 BIAŁY[/url] - Patrzcie tylko na wygląd bo ja kupiłem to do iPada 2 a mam 3 tzn tak wygląda ale na opakowaniu jest napisane iPad 2 i teraz nie wiem czy będzie pasować do iPada 3 a nie chce na siłę tego wciskać. Zapomniałem że nowy iPad jest niby trochę grubszy od 2... Ogólnie to na 3 nic takiego nie było i zabrałem tamto...

#794 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 posts

Posted 27 August 2012 - 11:41

Po przeczytaniu tego tematu zastanawiam się nad sensem stosowania etui i back coverów. Kluczowy jest przecież ekran i warto mieć smart covera, ale jeśli na plecach ipada pojawią się jakieś zarysowania to chyba nie będzie gorzej funkcjonował? ;) Każda dodatkowa obudowa zwiększa ciężar tabletu, przez co staje się on coraz mniej poręczny i wygodny w użyciu. Jeszcze jedna sprawa - po całodziennym używaniu ipada w back coverze okazało się że jego tył się nagrzał, więc chyba lepiej zostawić "gołe plecy" żeby skuteczniej odprowadzały ciepło.

#795 huqo

huqo
  • 16 posts

Posted 27 August 2012 - 12:09

W domu ok ale w terenie to różnie bywa :) Ja wole mieć w razie czego jakąś ochronę. A czy ktoś może mi odpowiedzieć na moje pytanie? Bo jeżeli nie pasuje to muszę to szybko oddać do sklepu o ile się zgodzą...

#796 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 posts

Posted 27 August 2012 - 12:15

Hugo, będzie pasować :)

#797 huqo

huqo
  • 16 posts

Posted 27 August 2012 - 12:22

Ale jesteś pewny? Bo ja gdzieś słyszałem że 3 jest grubsza a w takim coverze to chyba każdy milimetr się liczy :) To jak wrócę do domu to jeszcze raz sprawdzę. Mam nadzieję że będzie ok. I dzięki za odp.

#798 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 posts

Posted 27 August 2012 - 12:27

Ipad3 jest grubszy o 0,6mm więc spokojnie.

#799 darkmatthew

darkmatthew
  • 38 posts

Posted 27 August 2012 - 19:10

Kupował to ktoś?
APPLE ETUI SMART COVER IPAD 2/3 FV 23% PROMOCJA (2562216319) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#800 <Patryk>

<Patryk>
  • 78 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 27 August 2012 - 19:17

Kupiłem ten model tylko w zestawie z pleckamii folią i jakość bez rewelacji - znośna. Tylko moim zdaniem trochę za słabo trzyma.

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users