Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Please log in to reply
1280 replies to this topic

#701 torell

torell
  • 142 posts

Posted 12 June 2012 - 10:08

A czy ktoś miał do czynienia z etui Stilgut Executive ?

100% SKÓRA! EXCLUSIVE Etui STILGUT SCOVER do iPad3 (2402697451) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Poszukuję do nowego iPada czegoś na wzór oryginalnego iPad Case od 1, a ten Stilgut wydaje się być najbardziej zbliżony.

#702 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 posts

Posted 13 June 2012 - 21:47

Widzieliście Smart Case od Apple? Teraz zakrywa całego iPad'a. Apple wprowadziło go "po cichu":

iPad Smart Case - Polyurethane - Dark Gray - Apple Store (U.S.)

#703 canko

canko
  • 35 posts
  • SkądPoznan,PL

Posted 16 June 2012 - 02:05

Widzieliśmy :))) na stronie polskiej już tez można kupić, w sklepach właśnie wchodzi.....
Etui Smart Case dla iPada — poliuretanowe — niebieskie - Apple Store (Polska)
Pytanie podstawowe tylko.... Czy będzie się rozklejac jak smart cover zwykły.....( mowa o oryginale). Bo dać za coś ponad 200 i potem być niezadowolonym bym nie chciał.

*** Tym bardziej ze jest problem z ich reklamacja....:/

#704 adredy

adredy
  • 450 posts

Posted 16 June 2012 - 03:36

Nie taniej po prostu wykupić ubezpieczenie ?

#705 skc

skc
  • 925 posts

Posted 16 June 2012 - 04:29

Własnoręcznie robione etui SOWA na allegro. Paniom się może spodobać. Dostępne różne kolory :)
Dołączona grafika

#706 loop_digga

loop_digga
  • 83 posts

Posted 16 June 2012 - 08:30

Mieliście rację Puro z Moreli usypia idealnie (to samo mają co iSpot).

#707 vvv

vvv
  • 35 posts
  • SkądŚląsk

Posted 17 June 2012 - 17:24

Ja noszę iPada w PURO Booklet Cover-Etui iPad 2/nowy iPad. Sprawuje się bardzo fajnie, usypia bez problemu i do tego ładnie wyglada. Jedyne co to szkoda, ze trzeba ściągać etui by zmienić kartę sim.

#708 iukasz

iukasz
  • 112 posts
  • SkądT-d

Posted 17 June 2012 - 19:25

No już sobie ostrzę ząbki na Smart Case. Fajne... tylko wciąż mi brakuje pozycji pośredniej, pomiędzy prawie leżącą a prawie pionową. Takiej jaka jest możliwa np. w Puro Booklet Cover. Pomyślimy....

#709 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 22 June 2012 - 14:49

W zwiazku z tym że na codzień korzystam z iPada do odręcznego notowania, rysowania schematów i generalnego planowania zdecydowałem się parę tygodni temu na znalezienie rozwiązania które połączyło by w jedną całość wszystkie akcesoria które do tej pory musiałem targać w różnych kieszeniach plecaka, czyli futerał, ipad, oraz rysik wraz z adapterem. Problem w tym, że większość rozwiązań na rynku jest idealnie dopasowana do iPada, co samo w sobie jest super jeśli ktoś nie chce zmieniać cieniutkiego wyglądu iPada, gorzej jeśli chcemy coś wetknąć w dock connector i tego nie odpinac co chwila tak jak ja. Wreszcie znalazłem TwelveSouth BookBook i wszystkie moje problemy wyparowały równie szybko co kasa z mojej karty ;)

Tu pare fotek: TwelveSouth BookBook for iPad

Rozwiązanie to nie będzie idelne dla wszystkich bo futerał nie jest ani mały, ani tak lekki jak silikonowe plecki, ale jeśli ktoś lubi nietypowy wygląd (a powiedzmy sobie szczerze, bardziej książkowego designu na iPada się nie znajdzie) i chce mieć troche miejsca na inne duperele to polecam.

PS. Nowy model BookBooka (sprzed dosłownie paru dni) jest już idealnie dopasowany do iPada i dla mnie niestety nie spełnił by swojego zadania.
PS2. Zapomniałbym - ten "vintage" lub "distressed look" jak to nazywają PR-owcy był dla mnie nieco zbyt ekstremalny. Nigdy bym nie zaniedbał tak własnej książki ;) dlatego potraktowałem futerał paroma moimi specyfikami celem odrestaurowania skóry co widać na paru ostatnich fotkach chociaż kolor na zdjęciach jest prawie czarny w rzeczywistości jest brązowy.

#710 luk22

luk22
  • 27 posts

Posted 25 June 2012 - 20:19

Hej, usiłuję dobrać etui do nowego iPada (3) i znalazłem dokładnie takie jak zawsze chciałem mieć - czyli z brązową skórką.
Problem w tym że etui Jisoncase sprzedawane na allegro, jak podają sprzedawcy są przeznaczone dla iPada2.
Jeden ze sprzedawców napisał, że nowy ipad wejdzie, ale nie będzie budzenia smart coverem. Inny w ogle odesłał mnie na inne swoje aukcje.

Strona producenta wyraźnie podaje - przeznaczone dla iPad2/ 3 http://www.jisoncase...pad-2-case.html

Czy ktoś mogłby zabrać głos w tej sprawie, jak to jest z tym dopasowaniem? Możliwe, że sprzedawcy są niedoiformowani, albo producent coś delikatnie ściemnia.

#711 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 27 June 2012 - 10:28

Hej, usiłuję dobrać etui do nowego iPada (3) i znalazłem dokładnie takie jak zawsze chciałem mieć - czyli z brązową skórką.
Problem w tym że etui Jisoncase sprzedawane na allegro, jak podają sprzedawcy są przeznaczone dla iPada2.
Jeden ze sprzedawców napisał, że nowy ipad wejdzie, ale nie będzie budzenia smart coverem. Inny w ogle odesłał mnie na inne swoje aukcje.

Strona producenta wyraźnie podaje - przeznaczone dla iPad2/ 3 Best Quality Leather Ipad 2 Case |Sale On Ipad 2 Leather Case_Jisoncase supply cases for Apple, Samsung, Kindle case.

Czy ktoś mogłby zabrać głos w tej sprawie, jak to jest z tym dopasowaniem? Możliwe, że sprzedawcy są niedoiformowani, albo producent coś delikatnie ściemnia.

etui do iPada 2 nie pasuje do i|Pada 3. Na pewno nie bedzie działała funkcja wybudzania i usypiania.
Sprzedawcy może mają jeszcze starą wersję a nie nową.

Lepiej nie ryzykować

#712 luk22

luk22
  • 27 posts

Posted 27 June 2012 - 16:46

No tak, ale dlaczego na stronie producenta jest info dot. Ipad2/3 ?

#713 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 27 June 2012 - 17:15

Bo producent wydał już model kompatybilny z obydwoma, zaś hurtownie muszą się najpierw pozbyć starych zapasów?

#714 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 28 June 2012 - 13:03

Bo producent wydał już model kompatybilny z obydwoma, zaś hurtownie muszą się najpierw pozbyć starych zapasów?

pewnie tak

#715 adi_23

adi_23
  • 70 posts

Posted 28 June 2012 - 17:03

Mam pytanie - czym się różnią: PURO Magnet Booklet Cover a PURO Zeta Cover?? Który jest lepszy ??

#716 max00

max00
  • 2 posts

Posted 29 June 2012 - 15:23

Witam gdzie w Polsce kupie etui Skech Fabric Flipper ? Czarne na new iPada.Bardzo proszę o pomoc.

#717 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 29 June 2012 - 16:11

Szukam pokrowca na iPada 2, ale nie chcę jakiegoś SC, bo jak dla mnie nie ma to sensu tylko jakiś tani pokrowiec do przewożenia iPada. Może być etui typu wsuwka albo jakieś zapinane z neoprenu. To jak polecicie coś? :) Szukałem sam, ale jakoś żadne mi się nie spodobało za bardzo. Może ktoś używa czegoś wartego polecenia.

#718 cohontes

cohontes
  • 61 posts
  • SkądBytom

Posted 29 June 2012 - 18:30

Witam. Szukam torby do przechowywania iPada ;) + co najwyżej jakiś notatki/piórnik albo inna pierdoła. Fajnie by było, gdyby się ciekawie prezentowała :) jakaś czarna skóra, pasek na ramię . http://niespodzianka...b6dfe1d4b50.jpg coś w ten deseń ale męska. Budżet to około 200-300zł.

#719 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 29 June 2012 - 21:04

Szukam pokrowca na iPada 2, ale nie chcę jakiegoś SC, bo jak dla mnie nie ma to sensu tylko jakiś tani pokrowiec do przewożenia iPada. Może być etui typu wsuwka albo jakieś zapinane z neoprenu. To jak polecicie coś? :) Szukałem sam, ale jakoś żadne mi się nie spodobało za bardzo. Może ktoś używa czegoś wartego polecenia.

jeśli z neoprenu to może takie coś Tucano

TUCANO Elements SE - Etui iPad-iPad 2 (czarny) -

---------- Wpis dodano o 22:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:03 ----------

Mam pytanie - czym się różnią: PURO Magnet Booklet Cover a PURO Zeta Cover?? Który jest lepszy ??

najlepiej sprawdz na stronie Puro
PURO You Move It Moves | Forcetop – Wyłączny partner marki PURO w Polsce | PURO

#720 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 29 June 2012 - 22:34

@Up
Wygląda przyzwoicie, ale zależałoby mi na czymś tańszym troszkę jednak, no chyba, że nic tańszego nie znajdę. iPad głównie w domu będzie w nim siedział jak nie będę go używał no i jak gdzieś pojadę to w siatkę go nie wezmę ;)

Co sądzicie o tym: http://allegro.pl/et...2388313151.html ?

#721 klik

klik
  • 69 posts

Posted 30 June 2012 - 15:22

czy to prawda, że smart cover w pewnym momencie został jakoś zmodyfikowany i już nie rysuje ipada 3? kupiłem puro crystal clear (super dopasowanie) i planuje zakup covera, lub jeśli ma rysować, to wybiore smart case

#722 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 30 June 2012 - 15:39

Sam z siebie SC nigdy nic nie rysował, problem polega na tym ze stosunkowo łatwo jest coś sobie podczepić (wewnętrzna strona SmartCover jest wywinięta na zewnątrz kiedy go używamy jako podstawkę) i wówczas to "coś" może porysować ekran po zamknięciu. Nie da się tego uniknąć inaczej jak przez zadbanie o czystą powierzchnię biurka ;) A jeśli myślisz o magnesach rysujących obudowę to zależnie od użytkowania, może się zdarzyć, mnie się nie zdarzyło ;)

#723 klik

klik
  • 69 posts

Posted 30 June 2012 - 15:43

myślałem własnie o magnesach

#724 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 02 July 2012 - 12:06

@Up
Wygląda przyzwoicie, ale zależałoby mi na czymś tańszym troszkę jednak, no chyba, że nic tańszego nie znajdę. iPad głównie w domu będzie w nim siedział jak nie będę go używał no i jak gdzieś pojadę to w siatkę go nie wezmę ;)

Co sądzicie o tym: Etui BUGATTI SLEEVE Futerał iPAD /iPad2 /New iPad (2388313151) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?

ten napis na maksa wielki :(

#725 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 02 July 2012 - 15:43

Polecam etui Jisoncase. Bardzo ładne a do tego fajnie wykonane. Oczywiście skóra.

---------- Wpis dodano o 16:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:43 ----------

Posiada też magnesy uśpienia i służy jak SC, czyli podstawka.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users