Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1280 odpowiedzi w tym temacie

#676 enm

enm
  • 55 postów

Napisano 31 maja 2012 - 22:02

A mnie plecki interesują, także polecać coś ;)

#677 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 czerwca 2012 - 00:53

Tez zastanawiam się nad jakimś plecami myślałem na puro back cover przezroczyste. Ale nie wiem jak to się sprawuje na ipadzie. Nie chce by ochronną obudowa mi porysowala ipada w miejscach gdzie się ona styka ze sprzętem dlatego czekam na opinie. Nie chce żadnych sylikonowych itp dla mnie to wyglada tandetnie.

#678 Baileathacliath

Baileathacliath
  • 44 postów
  • SkądDublin

Napisano 01 czerwca 2012 - 10:52

Bardzo zadowolony jestem z tego rozwiązania,
tył : Kensington - Tablet - iPad & iPad 2 - Cases Sleeves & Bands - Protection Covers for iPad 2 - Protective Back Cover for iPad 2
Przód: iPad Smart Cover - Polyurethane - Light Grey - Apple Store (Republic of Ireland)
Dołączona grafika

#679 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 01 czerwca 2012 - 14:11

pewnie, ze warto zabezpieczyć ekran.
Zawsze jest ryzyko, zepowstaną jakieś rysy i później kłopot...a wymiana szybki w iPadzie to już jest koszt :D
a tak jak zabezpieczysz folią to zawsze jest ochrona

---------- Wpis dodano o 15:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:08 ----------

Czy wogóle warto zakładać folie na ekran nowego ipada?
Czy przy normalnym użytkowaniu powstają jakiekolwiek rysy? w końcu to szkło niby jest.
Jeszcze nie mam ipada, ale zastanawiam sie czy zaklejać go od razu folią czy tylko kupić przezroczysty tył.

pewnie, ze warto zabezpieczyć ekran.
Zawsze jest ryzyko, zepowstaną jakieś rysy i później kłopot...a wymiana szybki w iPadzie to już jest koszt
a tak jak zabezpieczysz folią to zawsze jest ochrona

---------- Wpis dodano o 15:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:09 ----------

A mnie plecki interesują, także polecać coś ;)

PURO You Move It Moves | Kategorie

#680 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 13:47

Czy wogóle warto zakładać folie na ekran nowego ipada?
Czy przy normalnym użytkowaniu powstają jakiekolwiek rysy? w końcu to szkło niby jest.
Jeszcze nie mam ipada, ale zastanawiam sie czy zaklejać go od razu folią czy tylko kupić przezroczysty tył.

Nie warto, miałem półtora roku iPada 1 i nie było dosłownie najmniejszej rysy, teraz mam the new przez 2 miesiące i też jak nowy, te folie tylko odbierają przyjemność z korzystania.
Tez jestem zwolennikiem trzymania "gołego iPada", ale na plecki jednak coś by się przydało lecz do dziś nie potrafię znaleźć czegoś co wygląda całkiem dobrze i nie pogrubia.

#681 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2012 - 15:34

Ja kupiłem na plecki puro crystal back nie pogrubia bardzo, jest przezroczysty wiec prawie go nie widać ładnie spasowany i cena nie taka tragiczna 89 wiem ze na allegro pewnie można kupić inne tańsze ale nie wiem czy lepsze.

#682 klik

klik
  • 69 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 18:28

Nie pęka ci ten crystal back? Problemy o jakich czytałem to to ze te zatrzaski rysują aluminium i na dodatek pękają

#683 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2012 - 21:38

Jak nie będziesz zdejmować i zakładał to nie porysujesz. Mam krótki czas żeby pękły ale jest 2 letnia gwarancja. Kupiłem w ispocie intam powiedzieli ze na tyle co sprzedali to jeszcze żaden nie wrócił. Rysować nie rysuje jak odpowiednia strona założysz i nie będziesz zdejmować codziennie. Ja jestem zadowolony.

#684 buruuburu

buruuburu
  • 42 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 13:31

Nakładka Apple iPad Smart Cover - różowa
Nakładka Apple iPad Smart Cover - kremowa
czy te Smart Covery są oryginalne? Nie Wiem za bardzo jak odróżnić a na tej samej stronie są także identyczne Smart Covery w droższego cenie. Jeśli oryginalne to warto chyba kupić :). Co sądzicie?

#685 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 czerwca 2012 - 13:52

Ten sklep sprzedaje oryginalny sprzet i akcesoria. Różnica w cenie w tych dwóch przypadkach wynika z materiału użytek do wykonania różowy poliuretan a kremowy jest skórzany.

#686 buruuburu

buruuburu
  • 42 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 14:54

chodzi mi o to, ze stronę czy dwie dalej w akcesoriach skórzany jest za 260zl a z pouliretynu za 147zl.

#687 enm

enm
  • 55 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 15:48

Na plecki guma nie lepsza od plastiku?

#688 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 czerwca 2012 - 20:03

Moim zdaniem plastik lepiej wyglada od gumy. Gumą po jakimś czasie się rozciągnąć jak będziesz mieć folie na wyświetlaczu może podnosić rogi ja tak miałem na iPhone 3G ze podnosili krawędzie. Plastiku jak założysz to zdejmować nie będziesz więc nie porysujesz raz na jakiś czas zdejmować przeczyscisz by usunąć kurz który napadł pod. A co do tych smart coverów to w tym sklepie maja teraz na te dwa kolory promocje akurat.

#689 laki007

laki007
  • 42 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 11:35

Co sądzicie o takim pokrowcu na iPada?
etui futerał nakładka guma S-line the new iPad 3 (2401184829) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
lub
S-LINE ARMOR Case Apple iPad 2 + CLEAR X Folia (2365366587) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Sprawdził się na moim HTC EVO 3D, który spadł kilka razy z wysokości ok 1,5m i nie doznał najmniejszego uszczerbku.

#690 klik

klik
  • 69 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 20:33

co lepiej zabezpieczy ipada? puro crystal back czy oklejenie go folią np bestskinever?

#691 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 22:01

co lepiej zabezpieczy ipada? puro crystal back czy oklejenie go folią np bestskinever?

crystal

#692 Castor Troy

Castor Troy
  • 16 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 czerwca 2012 - 18:07

Cześć,

Znalazłem na allegro Smart Cover dla iPad3 po 89zł - oczywiście wiem, że to nie produkt oryginalny ale mam pytanie, czy ktoś z Was kupował u tego sprzedawcy - nazywa się "Fasion Haus" - może te smart covery, które oni oferują? Jaka jakość? Warto kupić czy dołożyć drugie tyle i kupić oryginalny?

Link: [url=http://allegro.pl/smart-cover-do-new-ipad-3-4g-etui-fv-folia-i2400041753.html]SMART COVER DO NEW IPAD 3 4G ETUI FV!! + FOLIA (2400041753) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Czy warto kupić ten smart cover?

Do tych co mają te smart covery od Fasion Haus - jaka jakoś? Warto kupić?

Pomóżcie proszę. :-)

#693 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 czerwca 2012 - 18:10

Zawsze warto kupić oryginalny. W domu mam dwa SC, i zapewniam warto kupować zawsze oryginały.

#694 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 czerwca 2012 - 19:17

Ja kupiłem oryginalny SC za 99zł plus wysyłka na allegro. Normalnie oryginalnie zapakowany. Porównywałem też działanie i jakość wykonania z nakładką z iSpotu i są identyczne.

#695 Castor Troy

Castor Troy
  • 16 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 czerwca 2012 - 21:14

Cześć,

Ja kupiłem oryginalny SC za 99zł plus wysyłka na allegro. Normalnie oryginalnie zapakowany. Porównywałem też działanie i jakość wykonania z nakładką z iSpotu i są identyczne.

To na tej aukcji z linka, któego podałem w moim pytaniu czy na innej aukcji? Jeśli na innej to możesz podać linka?

#696 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwca 2012 - 21:34

Pisałem z tym sprzedawcą co podałeś sam się przyznał ze to są zamienniki (podróbki) wysokiej jakości ale powiem szczerze ze znalazłem za 109zł oryginalny u sprzedawcy Alfa-Soft. Odebrałem osobiście w Warszawie w 100 % takie same jak w iSpocie. Tylko z tego co pamiętam to z poliuretanu maja za 109 w dwóch kolorach jasny i ciemny szary. Skórzany za 149zł kremowy i za 189zł czarny. Reszty kolorów nie wiem czy posiadają w ofercie.

#697 loop_digga

loop_digga
  • 83 postów

Napisano 09 czerwca 2012 - 21:53

Szukam etui, jak najcieńszego, który będzie chronił tył a przód będzie niczym Smart Cover, aby nic nie zakrywał samego urządzenia. Są Jisoncase, Puro i Macallly. Chce kupić Puro Zeta Cover i nie jestem pewny po lekturze tego tematu czy zadziała opcja wake/sleep on z nowym iPadem 3? Jisoncase'y o tej samej budowie nie działają podobno, a PURO?

#698 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 10 czerwca 2012 - 18:46

Szukam etui, jak najcieńszego, który będzie chronił tył a przód będzie niczym Smart Cover, aby nic nie zakrywał samego urządzenia. Są Jisoncase, Puro i Macallly. Chce kupić Puro Zeta Cover i nie jestem pewny po lekturze tego tematu czy zadziała opcja wake/sleep on z nowym iPadem 3? Jisoncase'y o tej samej budowie nie działają podobno, a PURO?

gdzieś już był poruszany ten temat.
Na bank w Puro działa funkcja wybudzania/usypiania

#699 loop_digga

loop_digga
  • 83 postów

Napisano 11 czerwca 2012 - 21:11

Na forum jest sprzeczne info, jest i wpis, że działa super, ale i jest że nie działa, a nawet kojarzę, że temat gdzie użytkownik opisał jak rozcinał etui i odwracał magnesy (też w Puro ale Booklet Cover), przed zakupem więc chciałem zasięgnąć najświeższej opinii.

#700 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 11 czerwca 2012 - 21:35

Na forum jest sprzeczne info, jest i wpis, że działa super, ale i jest że nie działa, a nawet kojarzę, że temat gdzie użytkownik opisał jak rozcinał etui i odwracał magnesy (też w Puro ale Booklet Cover), przed zakupem więc chciałem zasięgnąć najświeższej opinii.

to chyna jakies pierwsze sztuki były
z tego co wiem, na początku, etui u większości produkcentów miały problemy z wybudzaniem i usypianiem nowego iPada.

teraz jest na bank w porządku

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych