Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Things - automatyczne przypominanie?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 G_U_M_A

G_U_M_A
  • 333 posts

Posted 13 December 2010 - 22:41

Mam do Was pytanie dotyczące programu Things. Nie jestem osobą, która ma ultra napięty grafik, tak że codziennie muszę sprawdzać listę co mam zrobić. Natomiast potrzebuję sobie notować rzeczy, które mam zrobić za 2-3 tygodnie. I tu się pojawia problem. Muszę wymuszać automatyczne uruchamianie programu po to, by np. dopiero za 3 tygodnie przypomniał mi o czymś. Czy jest możliwe, by ustawić w jakiś sposób, by Things włączał się dopiero wtedy, gdy są aktywne zajęcia na dzień dzisiejszy do wykonania? ----- P.s ewentualnie jeżeli Things tak nie potrafi, to może Wunderlist?

#2 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 13 December 2010 - 22:44

Things jak widzę ma synchronizację z iCal. Zobacz w jego Preferencjach.

#3 Beyo

Beyo
  • 162 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 December 2010 - 22:53

Zawsze możesz jakoś to crontabem obejść takie przypominanie ale to już musisz konsolowo..aczkolwiek są 2 managery zadań darmowe: -Taskwarrior -ikog - napisany w pytonie nie wymaga instalacji, liste zadan trzyma w pliku tekstowym wiec mozesz tez po dropboxie synchronizowac

#4 janhalb

janhalb
  • 951 posts

Posted 14 December 2010 - 10:41

Uświadomcie mnie: a nie można tego samego zanotować po prostu w iCal z opcją przypomnienia o określonej godzinie / z określonym wyprzedzeniem? Po co dodatkowe programy?

#5 equinoxe

equinoxe
  • 4721 posts
Posted 14 December 2010 - 11:17

Dodatkowe programy dają trochę więcej możliwości, niż tylko przypomnienie. Akurat nie korzystam z Things, ale mogę podać przykład np. z Chronicle (aplikacja do zarządzania płatnościami i rachunkami - również współpracuje z iCal). I o ile w iCal można z palca wpisać powtarzające się przypomnienia, to jeśli chcemy być na bieżąco z wysokością rat, kwotą kredytu pozostałą do spłaty itp., to wtedy przydaje się dodatkowa aplikacja.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users