Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Program do notatek. Proszę o pomoc

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Apple3GxPL

Apple3GxPL
  • 10 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 11:12

Witam chciałbym przenieść notatkę zapisaną na PC do Ipod Touch 3GS. Mam najnowsze oprogramowanie. Nie wiem, jak to zrobić, ze napisane mam na komputerze i przenieść poprzez iTunes do ipoda. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

#2 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 11:22

Nie lepiej Dropbox + Plaintext?

#3 Apple3GxPL

Apple3GxPL
  • 10 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 12:01

Mam ten program. Jak się nim posługiwać? Pobrałem sam Dropbox.

#4 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 grudnia 2010 - 12:11

"notatkę zapisaną na PC" jaki format tej notatki? Wrzucasz z PC do Dropboxa, na iPodzie uruchamiasz dropbox i otwierasz plik.

#5 Apple3GxPL

Apple3GxPL
  • 10 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 14:30

ej mam ten dropbox ale on jest na pc i nie wiem jak mam go dodac do ipoda

#6 Marass_

Marass_
  • 94 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 grudnia 2010 - 14:48

To instalujesz dropboxa na ipodzie (ściągasz z App Store) wszystko co wrzucisz przez PCta będzie widoczne po zsynchronizowaniu na ipodzie.

#7 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 12 grudnia 2010 - 14:53

Evernote

#8 Apple3GxPL

Apple3GxPL
  • 10 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 15:41

program zapowiada się normalny.
Pozdro dzieki

---------- Wpis dodano o 15:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:54 ----------

a jak ten program Evernote obsługiwać??

#9 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 grudnia 2010 - 15:43

tzn? nie rozumiem pytania, instalujesz na kompie, na ipodzie i robisz notatki, gdzie problem?

#10 Apple3GxPL

Apple3GxPL
  • 10 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 15:48

ale ja nie umiem instalować na ipodzie w tym mam problem znalazłem Tu do ipoda ale nie mam konta na tym a jak założyłem żeby pobrać muszę jakiś kod z karty jakiejś wprowadzić czytałem co to to muszę kupić licencję. A ze Free to też muszę pier kupić ten klucz z allegro albo z innej stronki. Więc jak by ktoś mógł mi to pobrać i wrzucić na freakshere albo coś innego i dać mi linka i powiedzieć jak to zainstalować na ipodzie

#11 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 grudnia 2010 - 16:01

Zakładanie konta w sklepie iTunes Store

---------- Wpis dodano o 16:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:00 ----------

http://myapple.pl/ip...unes-store.html

#12 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2010 - 16:06

o matko boska. Napisz raz jeszcze - używając znaków przestankowych. Badziewnie się czyta to co piszesz. btw: To forum nie toleruje piractwa więc nikt Ci nigdzie nie wrzuci appsa

#13 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 12 grudnia 2010 - 16:24

W iphonie jest doskonały program notatki i synchronizuje się z outlookiem na windowsie lub mail na mac. Wystarczy wrzucić notatkę do tego programu i zsynchronizować z ipod lub iphone.

#14 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 12 grudnia 2010 - 16:34

@kummer - ale przeczytaj pierwszy post z tego wątku. Chodzi o przeniesienie notatki na ipoda.

#15 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 12 grudnia 2010 - 16:42

iOSowe natywne notatki są do d***, bo a) synchronizacja wymaga kabla B) obsluguje tlyko proste notatki tekstowe

Evernote robi notatki tekstowe, zdjęcia, zapisuje położenie notatki GPSem, synchronizuje sie bezprzewodowo, mozna notatki kategoryzowac, tagować, uzywac bogatego formatowania etc

Zeby zainstalowac program na iOS, musisz miec konto iTunes. Ukradłes tego iPoda, czy nie chcialo ci sie po prostu instrukcji czytac?

#16 Beyo

Beyo
  • 162 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 grudnia 2010 - 16:57

Ja się zastanawiam po co ktoś kupuje ipoda touch jak nawet aplikacji nie umie nawet zainstalować na nim.

#17 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 12 grudnia 2010 - 17:59

Fakt że systemowe natatki są proste ale to nie znaczy że są złe.

#18 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 12 grudnia 2010 - 17:59

@Beyo - poczekaj na 24. grudnia :)))

#19 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 12 grudnia 2010 - 18:00

@kummer - ale przeczytaj pierwszy post z tego wątku. Chodzi o przeniesienie notatki na ipoda.

No właśnie o to mi chodzi. Synchronizacja działa w obie strony.

#20 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 393 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 23:25

Evernote robi notatki tekstowe, zdjęcia, zapisuje położenie notatki GPSem, synchronizuje sie bezprzewodowo, mozna notatki kategoryzowac, tagować, uzywac bogatego formatowania etc.

A mi Evernote nie podpasowało, jest koszmarnie ciężkie. No i jak dla mnie ma za dużo opcji.
Jeśli ktoś zna fajną alternatywę, chętnie posłucham.

#21 Beyo

Beyo
  • 162 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 grudnia 2010 - 18:26

@Beyo - poczekaj na 24. grudnia :)))

Myslisz ze sie szalenstwo postów rozpęta od ludzi ktorzy dostali Maki na gwiazdke? :)

---------- Wpis dodano o 20:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:02 ----------

A mi Evernote nie podpasowało, jest koszmarnie ciężkie. No i jak dla mnie ma za dużo opcji.
Jeśli ktoś zna fajną alternatywę, chętnie posłucham.

Czy ja wiem czy takie ciężkie? Wesja Windowsowa chodzi dużo gorzej wg mnie, fakt wydaje się że ma duże wymagania sprzętowe i pewnie duża ilość notatek tak przytłacza program.
Alternatywa jest Thoughts- ale nie trzyma notatek w chmurze.
Do synchronizacji notek ze Scrivenerem używam z kolei SimpleNote - najprostsze jakie się da, można tagować, i synchronizować pomiędzy iphone a mac.

#22 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 grudnia 2010 - 18:26

Myslisz ze sie szalenstwo postów rozpęta od ludzi ktorzy dostali Maki na gwiazdke? :)

Maki, ipody czy ipady, moze byc ciekawie.
Na święta jestem u teściów, wiec winko i troche posiedze na forum (przecież nie bede badał z teściowa ;))

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych