Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SAFARI 5 błąd na stronie Allegro


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 wjw44

wjw44
  • 38 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 19:08

Cześć! Odkąd półtora roku temu kupiłem pierwszego Maca, mam problem z wystawianiem sprzedaży na Allegro. Kiedy przechodzę do kroku 2 (opis towaru), wyskakuje komunikat jak na załączonym zrzucie. Może ktoś wie, co z tym zrobić lub jak to ominąć? Przy każdej sprzedaży odpalam Parallels i musze używać Windozy i Explorera! Pomocy, bo o tych ostatnich chciałbym na dobre zapomnieć! ;) Pozdrawiam! Władek

#2 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 12 listopada 2010 - 19:25

Masz najnowszą wersję Safari? Miałem to samo jeszcze do niedawna na Chrome (wina WebKita?), ale po jednej z ostatnich aktualizacji nie mam już tego problemu. Zamiast windowsa przez Parallels lepiej jakąś inna przeglądarkę zainstalować do tego celu :)

#3 wjw44

wjw44
  • 38 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 19:46

Dzięki za odpowiedź. Z drugą przeglądarką to jest wyjście, ale obawiam się, że za parę lat będziemy potrzebowali kilkunastu zainstalowanych, bo każda będzie się gryzła z czymś innym! ;)

---------- Wpis dodano o 19:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:45 ----------

Tak, Safari jest aktulne - 5.0.2 (6533.18.5)

#4 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 listopada 2010 - 20:27

Żeby do takiego czegoś specjalnie odpalać Windowsa? :D Zainstaluj Firefoxa lub Chrome i po kłopocie.

#5 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 20:44

Mam to samo ! szlag mnie trafia z tym! robie opis ! dodaje fotki i wyskakuje ten sam komunikat! po czym caly opis znika! i musze od nowa robic opis! musze zawsze skopiowac opis zanim dodam zdjecie! zenada! no ale to w koncu super sprzet i oprogramowanie Apple:) za kosmos pieniadze! jakos na windowse nie mialem takich problemow! co z tym problemem zrobic? czyja to wina? apple ? allegro? czy moze moja ze kupilem laptopa apple? :)

#6 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2010 - 21:20

opera sobie z tym radzi..

#7 Laupheer

Laupheer
  • 1 034 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 12 listopada 2010 - 21:56

A czy to wina Safari, że ktoś źle napisał skrypt dla Allegro? To jest błąd wywalany przez Allegro, Safari tylko go pokazuje, bo tak mu strona "każe".

#8 Babidi

Babidi
  • 330 postów
  • SkądJeżyce Terrorists

Napisano 12 listopada 2010 - 22:06

Też to mam od zawsze w Safari 5. Już się nauczyłem, że latam na Safarii, a jak allegro to odpalam liska i tyle bo już kiedyś też robiłem opis godzinę i wszystko uciekło ;D

#9 shanhaevel

shanhaevel
  • 679 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 12 listopada 2010 - 22:16

Ja mam dokładnie ten sam błąd na safari, chrome i firefox wszystkie przeglądarki zaktualizowane i nadal problem występuje. Dlatego zawsze piszę opis i zaznaczam najważniejsze rzeczy robię dalej później wstecz i jakoś udaje mi się wystawić aukcję (co nie zmienia faktu, że problem jest denerwujący). Nic pozostaje mi przetestować jeszcze operę może tam będzie git. (nie wspominając o tym, że po zmianie na stronie cyfry do ICA mogę zalogować się tylko przez firefoxa bo na innych przeglądarkach mam błąd poszczególnych zakładek i nie mam możliwości do nich przejść - porażka). Taką sytuację mam na macbooku i macmini precyzując dokładnie.

#10 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 listopada 2010 - 23:03

Na Safarii wyskakuje ten błąd, na Operze działa bez zarzutu. Polecam.

#11 wjw44

wjw44
  • 38 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 13:33

Laupheer, dzięki! Zaraz piszę do Allegro, żeby poprawili! Innych też zachęcam.
Pozdro!
W.

---------- Wpis dodano o 13:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:15 ----------

Arturcisz!
Kupuję sobie Volkswagena z silnikiem diesla i cos mi sie nie podoba, bo np. wydaje mi sie, że za głośno brzęczy. Mam się więc zwrócić do producenta VW o naprawienie, czy po prostu wpaść do innego dilera i kupic mercedesa z silnikiem diesla? ;)

#12 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 listopada 2010 - 16:23

Laupheer, dzięki! Zaraz piszę do Allegro, żeby poprawili! Innych też zachęcam.
Pozdro!
W.

---------- Wpis dodano o 13:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:15 ----------

Arturcisz!
Kupuję sobie Volkswagena z silnikiem diesla i cos mi sie nie podoba, bo np. wydaje mi sie, że za głośno brzęczy. Mam się więc zwrócić do producenta VW o naprawienie, czy po prostu wpaść do innego dilera i kupic mercedesa z silnikiem diesla? ;)


Porównanie z autami dla mnie totalnie nie trafione. To nie jest wina Appla tylko Allegro.

#13 wjw44

wjw44
  • 38 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 17:51

Arturcisz! No przecież ciebie sie nie czepiam! A porównanie jest jak najbardziej trafne! Wchodzę na stronę A w przeglądarce B i wszystko jest OK. Wchodzę na stronę A w przeglądarce C i jest dupa! Więc co, przeglądarka do chrzanu czy strona? Tak jak napisał Laupheer: "A czy to wina Safari, że ktoś źle napisał skrypt dla Allegro? To jest błąd wywalany przez Allegro, Safari tylko go pokazuje, bo tak mu strona "każe". Uderzajmy do Allegro! Pozdrowienia dla wszystkich! Władek :)

#14 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 listopada 2010 - 17:55

To wina allegro. Bylo juz na forum o tym ;) sam pisalem do Allegro, odpowiedzi nie uswiadczylem.

#15 wjw44

wjw44
  • 38 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 18:07

Gdybym po pierwszych paru próbach znalazł na forum, nie zakładałbym nowego wątku i nie zawracałbym ludziom gitary! Ale oczywiście do Allegro napiszę, bo co tam! Może wreszcie ktoś posłucha? Pozdrawiam bardzo i dzięki za odpowiedzi! Władek :)

#16 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 listopada 2010 - 18:09

Gdybym po pierwszych paru próbach znalazł na forum, nie zakładałbym nowego wątku i nie zawracałbym ludziom gitary!
Ale oczywiście do Allegro napiszę, bo co tam! Może wreszcie ktoś posłucha?
Pozdrawiam bardzo i dzięki za odpowiedzi!
Władek :)


Nie chodzi mi oto, ze dublujesz watek, ale oto, ze okazalo sie, ze to blad allegro a nie appla.

#17 wjw44

wjw44
  • 38 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 18:14

No i w ten sposób wracamy do sedna: u nas wszystko gra, tylko ci windowsowi niszowcy...! ;)

#18 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 listopada 2010 - 18:24

Allegro ma gdzieś użytkowników Maca :(




Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych