Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Folia - jaką polecacie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
326 odpowiedzi w tym temacie

#176 dexter77

dexter77
  • 120 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 20:49

w zyciu nie polecam na ipada folii puro, chyba ze ktos ma cierpliwosc i nie przeszkadzaja mu babelki, mi w warunkach wrecz sterylnych i prozniowych dostal sie mikroskopijny pyłek, który spowodował bąbla na samym środku, co akurat dla mnie jest nie do zaakceptowania biorac pod uwage ze design to mocna strona ipada : ) na nic zdal sie magiczny kartonik, ktory tak naprawde mozna sobie zrobic samemu z pudelka od butow : ) po wielu probach (nawet naklejenie ponownie) babel nie znikal, a pylku tez nie bylo widac. usunalem folie czym predzej, 60zł w błoto i pluje sobie w twarz ze wolalem zaoszczedzic, bo i tak potem zakupilem moshi ivisior, co jest wg mnie jedym slusznym rozwiazaniem. babelki pod folia nie sa na moje nerwy :)

#177 adi_tenor

adi_tenor
  • 17 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 18:37

Polecam folie Wrapsol Ultra na całość iPhone. Używałem wielu foli ochronnych... nie zważając na cenę ;) Ale najbardziej jestem z niej zadowolony (niektórych może cena zrażać) ale wg mnie warto! Dość łatwa w montażu, a to ważne i przyjemna w dotyku... Pozdrawiam ;)

#178 Snipper42

Snipper42
  • 251 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 23 stycznia 2012 - 12:45

Folia Ochronna Gllaser MAX Anti-Glare do Apple iPad :: Folia ochronna na telefon do wyświetlaczy dotykowych, folie do tabletów i laptopów oraz na nawigacje GPS - 3M ARMR200 - GLR310 - Gllaser MAX - ProtectorPlus na LCD
Czy ktoś z was miał doczynienia z ta folią? Zależy mi na niedrogiej,niezmieniającej kolorów folii do iPada zapewniającej jakąkolwiek ochronę przy codziennym użytkowaniu

#179 gigigi

gigigi
  • 16 postów

Napisano 03 lutego 2012 - 23:43

przylaczam sie do adi_tenor, wrapsol ma najlepsze folie
[url=http://icase.pl/folia-ochronna-wrapsol-clean-na-ekran-iphone-44s-p-131.html]Folie ochronne - Folia ochronna Wrapsol Clean na ekran iPhone 4/4S - Wrapsol[/url]

#180 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lutego 2012 - 10:53

Szukam folii na tył (ew. boki) do iPhone'a 4S niwelującą ślady palców. Co polecacie ?

#181 holoq

holoq
  • 80 postów

Napisano 05 marca 2012 - 13:26

Polecianie folie Wrapsol na iPhone 4s?

http://allegro.pl/wr...2112866411.html Czy ona jest oryginalna?

#182 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 05 marca 2012 - 16:08

Polecam folie Hama, idealnie się nakłada [bez pęcherzy] i jest mocna.Z tych, które do tej pory używałem ta ma bardzo dobry stosunek ceny do jakości.
hama.pl | Image: 001066160000 Hama IPHONE 4 FOLIA LUSTRO

#183 miksvea

miksvea
  • 11 postów
  • SkądSztokholm, SE

Napisano 05 marca 2012 - 16:54

[url=http://www.copter.cc]Copter Screenprotector + + +[/url]
Nie wiem czy jest dostępna w Polsce , ale ma wiele zalet np. łatwość przyklejenia , można czynność powtórzyć kikakrotnie.

#184 Nikczemny

Nikczemny
  • 12 postów

Napisano 20 marca 2012 - 10:05

ja używam wraspola, i jestem zadowolony - niestety nie wiem czy ta z Twojego linku jest oryginalna

#185 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 21 marca 2012 - 13:02

folia z ipad 2 do nowego ipada czy pasuje ? witam, jak myślicie czy folia do ipada 2 będzie pasować do nowego ipada idealnie ?

#186 4motion

4motion
  • 337 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 21 marca 2012 - 13:18

Ja mam Zagg naklejaną na wodę od chyba roku już i nić się z nią nie dzieje. Widać ją tylko na czarnym ekranie pod kątem jak lekka skóra pomarańczy, żadnych bąbelków powietrza. Polecam kupiłem ze stanów za 12$ w promocji tył przód i boki. ZAGG | invisibleSHIELD | iPhone, iPod Cases, Screen Protectors, Covers, Shields, Skins

#187 rokipat

rokipat
  • 172 postów
  • SkądFrankfurt am Main

Napisano 23 marca 2012 - 10:41

A jak z foliami na iPada 3Gen? Pasuje te z dwojki?

#188 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 26 marca 2012 - 17:11

A jak z foliami na iPada 3Gen? Pasuje te z dwojki?

A zmienil sie rozmiar ekranu?

Oplaca sie brac folie za 30-50zl? Duzo sie roznia od tych nonamow za pare zlotych?

#189 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2012 - 17:16

Ja od ponad roku mam folię za 2,99 zł i nie narzekam. Za obudowę mogę zapłacić więcej, bo tu liczy się jakość wykonania, ale za folię? Oby się nie odklejała, a ta się nie odkleja. Zarówno z przodu, jak i z tyłu.

#190 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 kwietnia 2012 - 20:34

Czy folia do nowego iPada jest takich samych wymiarów co iPada 2? Jestem praktycznie pewien, że tak, ale wolę się upewnić.

#191 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 kwietnia 2012 - 10:16

Jeżeli chodzi o przód to na 99% tak, natomiast tył jest na 99% inny. Czytaj na stronie producenta najlepiej :)

#192 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2012 - 16:16

Panowie, Potrzebuję namiar na NAJLEPSZĄ folię do iPada 4G - tylko na przód. Jedyne kryterium - ma być absolutnie niewidoczna zarówno dla oka jak i palca. Istnieje coś takiego ? Jest jakaś folia, która nie zniszczy kontrastu/reprodukcji barw nowej retiny ? Będę wdzięczny P

#193 zimool

zimool
  • 3 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 kwietnia 2012 - 19:54

ma ktoś na sprzedaż tą BestSkinsEver na ipada 3 bez 4g ?

#194 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 11 kwietnia 2012 - 23:29

Jedyne kryterium - ma być absolutnie niewidoczna zarówno dla oka jak i palca.

Takia folia jeszcze nie zostałą wynaleziona.
Albo jest widoczna i nie do zajechania (Wrapsol) Droga
Albo jest niewidoczna i tandetna (poliwęglan, PWC) Tania

Obydwie spełniają swoją rolę tylko tańsza krócej wytrzymie i złapie szybciej ryski, Wrapsol nie łapie rys bo jest gumowata.

#195 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2012 - 08:55

No właśnie mam świadomość, że folia której oczekuję nie istnieje :) Generalnie nie znosze pokrowców i chciałbym aby folia była jedynym zabezpieczeniem frontu. A która będzie bardziej transparentna: SGP czy Wrapsol ? To są najlepsze produkty na rynku ? Chcę kupić raz a dobrze. Dzięki P

#196 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 kwietnia 2012 - 10:12

Ja na nowego iPada zakupiłem folię PURO. Na starym iPadzie miałem tanią folię noname i było ją widać (tęczowe refleksy). PURO natomiast zupełnie niewidoczna.

#197 energy.

energy.
  • 4 postów

Napisano 12 kwietnia 2012 - 17:38

Co myślicie o tych foliach:

[url]http://allegro.pl/wrapsol-ultra-folia-komplet-apple-ipad-new-ipad-3-i2257590149.html[/url]

[url=http://allegro.pl/folia-invisible-shield-zagg-apple-ipad-3-calosc-i2273370475.html]FOLIA INVISIBLE SHIELD ZAGG APPLE iPad 3 - CAŁOŚĆ (2273370475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

potrzebuję przód i tył.

#198 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 kwietnia 2012 - 17:11

No właśnie mam świadomość, że folia której oczekuję nie istnieje :)

Generalnie nie znosze pokrowców i chciałbym aby folia była jedynym zabezpieczeniem frontu.

A która będzie bardziej transparentna: SGP czy Wrapsol ?
To są najlepsze produkty na rynku ? Chcę kupić raz a dobrze.

Dzięki
P

Ja mam Wrapsol na iPhonie jako jedyne zabezpieczenie. Jest baardzo wytrzymała, telefon upadł mi dwa razy - po upadku ani śladu, często widzę jakieś rysy - wszystko pięknie się odkształca. Palec sunie bardzo ładnie. Porównując do ekranu iPada 2 bez folii, nie widzę różnicy, jeśli chodzi o kolory, 4S ma jedynie trochę cieplejsze barwy, ale to już nie zależy od osłony ;p. Minusem Wrapsol jest to, że strasznie się maże. Jeśli masz idealnie suche palce, to jest spoko, ale jeśli masz cieplejsze dłonie, to po chwili korzystania (z nowym ipadem pewnie jeszcze bardziej), będziesz miał straszne smugi na ekranie, a w efekcie takie ziarno (?). Folia jest pancerna, to fakt, ale na pewno nie idealna ;).

#199 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 13 kwietnia 2012 - 17:26

Używałem zarówno foli Wrapsol i SGP (którą posiadam aktualnie na 4S) i ta druga mogę Ci polecić. Do Wrapsol już nigdy więcej nie wrócę, folia ta dosłownie szpeci telefon swoją grubością i wycięciami. Jeśli chodzi o SGP (używam Ultra Crystal) jest ona praktycznie niewidoczna na telefonie, a chyba między innymi o to chodzi? ;) Trzeba jednak pamięć, by nie kupować podróbek za 20zł, zarówno Wrapsol jak i SGP na cały telefon to koszt od 80zł w górę.

#200 DudusAG

DudusAG
  • 14 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 22 kwietnia 2012 - 09:11

Panowie, czy ktoś z Was ma folię Moshi iVisor? Jest warta swojej ceny?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych