Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Folia - jaką polecacie?

• Please log in to reply
326 replies to this topic

#151 pol_150

pol_150
  • 30 posts
  • Skąd3city

Posted 15 May 2011 - 21:10

prvbox, zeszły Ci wszystkie bąble? Bo sam się zastanawiam nad założeniem folii na nowo :)

#152 prvbox

prvbox
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 15 May 2011 - 21:15

Jak najbardziej, wszystkie bąble poschodziły i teraz folia nie ma żadnych smug i zamazów, które były chyba od poprzedniej źle przygotowanej mikstury lub słabego ściągnięcia wszystkiego spod folii. Trochę się obawiałem robić to drugi raz z tą sama folią ale zaryzykowałem i nie żałuję, wypluskałem folią w misce żeby nie robić niepotrzebnej piany i bąbelków na folii tym spryskiwaczem. Teraz ekran jest pod światło cały czarny i wygląda tak jak powinien wyglądać od początku. Nie przejmuj się efektem zaraz po nałożeniu folii, 3 dni i wszystko poznika.

#153 pol_150

pol_150
  • 30 posts
  • Skąd3city

Posted 15 May 2011 - 21:24

no to się jutro za robotę wezmę :D:D dzięki dam znać jak wyszło, pewnie spanikuję :P apropos mikstury, napisz może na wszelki wypadek jaki płyn wlałeś i w jakich proporcjach mniej więcej :)

#154 prvbox

prvbox
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 15 May 2011 - 21:29

Z tą miksturą to nie za bardzo się orientuję, zrobiłem to na oko. Wziąłem zwykłą miskę kuchenną taką, żeby cała folia się zmieściła. Nalałem mniej więcej połowę wody i z łyżkę zwykłego Ludwiku (tak na oko łyżkę bo go zaimplikowałem bezpośrednio z butli:))
Ja też trochę panikowałem ale ryzyko się opłaciło bo efekt jest o niebo lepszy. Wolałem zmarnować tą folię niż mieć żurek na ekranie...

Na jednej ze stron piszą jak zrobić miksturę:

fill a large spray bottle with water, add only a couple drops of dish liquid to it. Swirl it a bit.

I pamiętaj aby bardzo dokładnie przejechać cały ekran kartą albo czymś innym to jest podstawą sukcesu aby nic tam nie pozostało, żadna mokra przestrzeń z bąblami. Nie przejmuj się, że się trochę zarysuje od karty, potem ją wypolerujesz i ona sama się zregeneruje.

#155 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 16 May 2011 - 00:51

300ml - standardowa szklanka wody, 1/4 łyżeczki od herbaty płynu do naczyń najlepiej jakiś jak najbardziej zwykły - bez super dodatków "balsam" etc. Kartę owijasz mikrofibrą i przez nią ciszniesz ;) efekt? Brak jakichkolwiek rys.

#156 pol_150

pol_150
  • 30 posts
  • Skąd3city

Posted 16 May 2011 - 21:00

oujeeeeeeah ! posluchalem waszych rad panowie i odwazylem sie sciagnac i zalozyc na nowo folie bestskina i jest.......w h.. lepiej zadnych babli ani mazow, wodac ze magiczny eliksir pomaga hehe

#157 prvbox

prvbox
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 16 May 2011 - 21:19

Nooo dobra wiadomość! Za kilka dni to w ogóle nie poznasz swojej nowej-starej folii :) Co tu dużo mówić, praktyka, praktyka, praktyka. Teraz człowiek przynajmniej wie jak się z tym obchodzić bo dla mnie też to było jak chodzenie po dzikim lądzie...

#158 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 16 May 2011 - 22:53

Trzeba było od początku przestudiować opis, ale cieszę się, że rady się przydały.

#159 Izi

Izi
  • 16 posts
  • SkądMysłowice/Rybnik, Poland

Posted 03 July 2011 - 13:38

Czesc zastanawiam sie nad folia -tyl i przod, widzialem te folie bestskinever. Co sadzicie o tej folii? Sa jakies problemy z zalozeniem? Jak pozniej sie sprawdza? Mozna ja gdzies kupic w polsce? Allegro?

#160 pol_150

pol_150
  • 30 posts
  • Skąd3city

Posted 03 July 2011 - 21:11

ja kupilem bestskibsever na przod i jestembardzo zadowolony. Co do zalozenia poczytaj pare postow wczesniej :))))

#161 M4ciek

M4ciek
  • 29 posts
  • SkądKrk / Cz-wa

Posted 23 July 2011 - 20:23

Miał ktoś styczność z folią GLLASSER [link].

Wraz z poliuretanowym pokrowcem dostałem gratis folię. No ale jest wątpliwej jakości - wiadomo, pewnie najtańsza jaka jest - no ale cudów się nie spodziewałem. Nie chcę wydawać 100 pln na folię ani kupować takiej do zakładania na mokro. Na ekranie nie mam paprochów bo założyłem od razu - jedyne co mnie denerwuje przy obecnej to 2 - 3 pęcherze powietrza i to, że niemiłosiernie się zarysowuje - z żadną folią na telefon (dotykowy) tak nie miałem... może jeszcze niezbyt trzyma się przy krawędziach.

Warto zaryzykować i kupić ten produkt? Dużo osób jest zadowolonych. No i jeszcze lepsza przezroczysta czy matowa kosztem jakości kolorów?

#162 prvbox

prvbox
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 July 2011 - 14:41

Używam folii Gllasser na nawigacji 7''. Spisuje się dobrze, zakładanie bardzo proste. Najpierw kupiłem SuperClear lecz w aucie wszystko się odbija o ekran i potem kupiłem AntiGlare. Jak dotąd nie mam z nią problemów. Trudno mi się jednak wypowiedzieć na temat kolorów gdyż mam ekran TFT, lecz nie zauważyłem różnicy w odbiorze kolorów na tych obydwu foliach.

#163 vooxie

vooxie
  • 81 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 July 2011 - 18:30

Ja polecam folie od PURO. Mam na iPada i iPhone - bardzo dobrze się sprawdzają i całkiem łatwo je założyć. Jak zakładałam na iPhone to za pierwszym razem krzywo wyszło, ale odkleiłam i za drugim razem też się przykleiła. Do tej pory trzyma :)
Folia ochronna PURO Screen Protector dla iPad 2

#164 Messi13

Messi13
  • 64 posts

Posted 25 July 2011 - 23:15

Witam mam pytanie mam silikonowa obudowe Puro na Ipoda i niektore tematy tutaj mnie zaniepokoiły o Odpryskach na tylnej obudowie Ipoda przez te silikony i tu moje pytanie czy jak kupie folie na tyl to wtedy bede mial lepsza ochrone, uzywa ktos folii oraz silikonowej obudowy w jednym? Prosze o odpowiedz ponieważ bardzo zalezy mi na czasie.

#165 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 posts
  • SkądPL

Posted 26 July 2011 - 06:54

W niedziele złożyłem zamówienie na kilka folii bestskinsever, bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie ta firma a mianowicie ceną! W Polsce taka folia przód + tył na ipada 2 kosztuje ~130 zł + kurier czyli około 150 zł, a ja za 2x folia ipad2 + 2x 3gs + 1x 4 oczywiscie każda przód i tył zapłaciłem $62,95 czyli ok 175 zł z darmową przesyłką UPS, nic tylko kupować u nich :).Poczytałem bardzo dużo na temat folii, miałem brać IS zagga, gdyż taką teraz mam na czwórce, ale ona jest krótko mówiąc do dupy... Ciężko się ją zakłada, ma "chropowatą"pod światło strukturę i dotyk nie jest taki świetny. Bestskinsever widziałem raz i powiem tyle, że folia pierwsza klasa i nokautuje wszystkie inne jakością jak i ceną. Jeżeli ktoś ma wątpliwości jaką folie wybrać odpowiedź jest prosta - bestskinsever. Warto poczekać te 10 dni. BTW przesyłka jest darmowa jak się weźmie minimum 3 folie, więc warto sobie zamówić na ipada odrazu 2-3 lub na telefon, dla kolegi bądź na sprzedaż, taką folie każdy kupi :) Pozdrawiam

#166 galtom

galtom
  • 36 posts

Posted 10 August 2011 - 13:19

Przpraszam, ze sie powtorze ale troche boje sie kupowac na allegro na slepo... co polecicie (i gdzie kupować) na iPada 1?

#167 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 posts
  • SkądPL

Posted 14 August 2011 - 12:26

Folie Bestskinsever założone. Tylko powiedzcie mi czy te folie są aż tak miękkie? Na jednej z nich odbiły mi się wewnętrzne szwy od pokrowca. One się jakoś regenerują? Na wcześniejszej folii WRAPSOL efekt ten był trochę mniej widoczny :), ale fakt faktem folia ma idealne dopasowane, w szczególności tylnia :)

#168 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 14 August 2011 - 13:01

Jak to odbiły Ci się szwy? Wyjaśnij trochę proszę.

#169 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 posts
  • SkądPL

Posted 14 August 2011 - 13:06

Widać na folii "szlaczek" od szwów :)

#170 Beck

Beck
  • 237 posts
  • SkądUK

Posted 18 August 2011 - 21:05

Ja kupilem na ebayu trzy folie "noname" za £1.99 i do tej pory nie mam zadnych problemow. Otwory dopasowane idealnie, zadnych babli powietrznych, a zastanawialem sie nad Zaggiem hehe

#171 nkckuba

nkckuba
  • 21 posts
  • SkądToruń

Posted 10 September 2011 - 00:22

Witam was wszystkich. Co do iphone polecam PURO trzyma juz rok przod i tyl i bez zastrzezen poki co takze godna polecenia. Co do ipada 2 dluugo sie zastanawialem ale zaczynalo mnie denerwowac nadmierna troska nad ekranem gdyz balem sie ze jakis piaseczek spadnie i SMART cover mi go zarysuje. Zdecydowlaem sie na ZAGG IS full body za 139,- drogo zwlaszcza ze moze sie no aplikacja nie udac... Polecam sposob aby uniknac drobnych pyklow w powietrzu. Moze to zdawac sie skieszne ale naprawde dziala. Zaczolem od pleckow ipada polozylem go na szmatxe na pralce . Wlaczhlem goraca wode do wanny az zaczela robic sie para w lazience. Wtedy wytarlem tyl ipada mikrofibra dolaczona do zestawu i zabralem sie za odklejanie folii. Polecam podczas odklejania odrazu spryskiwac ja tym SOLUTION. Poczatkowo tego nie zrobilem i sie skleilo i mialem problem jednak wszystko poszlo dobrze. Spryskane palce folia dosc mono z jednej jak i drugiej steony i delikatnie ulozyc ja na urzadzeniu. Kiedy bedzie na miejscu tylko juz bawic sie i wyciskac na brzegi wode i bable. Zajmuje to dosc duzo czasu i cierpliwosci. Dosc ciezko z logo jest ale bylo ok. Przod wydawal sie latwiejszy bo bez otworow zadnych i plaska powierzchnia jednak po nalozeniu i bawieniu sie przez 30min zostawaly dalej bable. Bardzo dlugo poprawiwalem i wyciskalem je na boki jednak zostaly jakby jakies smugi male powietrza . Zostawilem na noc i na anestepny dzien bylo wporzadku. Moze 3pylki male sie znalazly ale jak ktos nie wie to nie zauwazy. Jedyne zatrzeznie jakie mam to to ile wytrzuma tyl i po jakim czasie noszenia w torbie zacznie sie oddzierac mama nadzieje ze nie szybko. A nie wiem czy na to jest gwarancja jakas. Pozdrawiam i powodzenia. (PRZEPRASZAM ZA PISOWNIE, pisze z lotniska na iphonie)

#172 vooxie

vooxie
  • 81 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 November 2011 - 11:21

Pisałam tu ostatnio o folii PURO, którą używam i polecam. Jednak kolega mi pokazał swoje cacko: Folia Moshi iVisor AG dla iPada 2 i byłam w szoku! Folie można zdjąć, umyć pod bieżącą wodą i znowu założyć. Bąbelki się nie robią, a nałożenie jest tak proste, że nie mogę się nadziwić. Znalazłam nawet filmik na yt, żebyście obczaili jak to wygląda: Moshi iVisor AG for iPad 2 - Bubble Free Screen Protector - YouTube
Jak tylko coś się zacznie dziać z moją PURO to od razu zamawiam sobie Moshi :D troche droga, ale co mi tam :)

#173 keniutek

keniutek
  • 414 posts
  • Skąd3m

Posted 01 December 2011 - 15:32

iVisor - rewelka... pod warunkiem, że użytkuje się iPada na zewnątrz, przy słońcu. W pomieszczeniach wolę jednak świecący ekran.

#174 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 posts

Posted 01 December 2011 - 18:29

Witam sam posiadam folie moshi i jestem zadowolony co to pokazuje Pan z filmiku to prawda sam tak robiłem wielokrotnie gdy znalazłem jakiś paproch. Ogromnie polecam ta folie Pozdrawiam Ketrab

#175 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 02 December 2011 - 21:15

Wrapsol ma szeroką ofertę folii ochronnych:
Wrapsol | folie ochronne do smartfonów iPhone, Samsung, HTC, BlackBerry + laptopów Apple MacBook - Welcome to Wrapsol

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users