Witam Szanownych Kolegów.
Chciałbym się poradzić odnośnie następującej kwestii. Otóż czasem mam potrzebę zaingestowania materiału do Final Cuta z amatorskiej kamery SONY SR11, zapisującej w AVCHD na wbudowanym dysku. Używam w tym celu modułu Log and Transfer. Podłączam kamerę do komputera za pomocą interfejsu USB. Pomimo, że komputer wykrywa kamerę bezbłędnie jako dysk i umożliwia bezproblemowe jego przeglądanie, Log and Transfer nie zawsze chce zaimportować pliki z kamery. Otwieram Log and Transfer, robię add folder, wskazuję mu kamerę, wciskam Open, a on nic. Tak jakbym wcisnął Cancel. Najdziwniejsze jest to, że po kilkudziesięciu próbach w końcu zaskakuje i wszystko zaczyna działać normalnie. W oknie Log and Transfer pojawiają się ikonki z kamery, które wtedy już bez problemu importują się do Pro Resa.
Czy ktoś coś wie może o tej przypadłości? Czytałem na zagranicznych forach, problem jest znany, ale nikt nie znalazł rozwiązania.

FCP Log and Transfer problem
Rozpoczęty przez
xdcam
, 20 maj 2010 16:55
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 maja 2010 - 16:55
Napisano 12 grudnia 2010 - 22:09
Czy udało Ci się rozwiązać ten problem ?
Mam to samo i wciąż nikt nie może mi na to pomóc. Problem u mnie jest taki, że mi nawet nie chce w końcu "zaskoczyć" i zaimportować (choć w podglądzie wszystko widać)
Napisano 12 grudnia 2010 - 22:47
Zgrywajcie pliki na dysk tylko ze nie same MTSy .... TYLKO CALY KATALOG PRIVATE wtedy bedzie działac i szybciej proces przetwarzania minie 
ja nie mialem nigdy z tym problemu .. jedynie kiedy klient przynosl mi zgrane MTSy ... wtedy tylko mpegstreamclip .. pojedyncze palowanie

ja nie mialem nigdy z tym problemu .. jedynie kiedy klient przynosl mi zgrane MTSy ... wtedy tylko mpegstreamclip .. pojedyncze palowanie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych