Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

FCP Log and Transfer problem

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 xdcam

xdcam
  • 51 posts

Posted 20 May 2010 - 16:55

Witam Szanownych Kolegów. Chciałbym się poradzić odnośnie następującej kwestii. Otóż czasem mam potrzebę zaingestowania materiału do Final Cuta z amatorskiej kamery SONY SR11, zapisującej w AVCHD na wbudowanym dysku. Używam w tym celu modułu Log and Transfer. Podłączam kamerę do komputera za pomocą interfejsu USB. Pomimo, że komputer wykrywa kamerę bezbłędnie jako dysk i umożliwia bezproblemowe jego przeglądanie, Log and Transfer nie zawsze chce zaimportować pliki z kamery. Otwieram Log and Transfer, robię add folder, wskazuję mu kamerę, wciskam Open, a on nic. Tak jakbym wcisnął Cancel. Najdziwniejsze jest to, że po kilkudziesięciu próbach w końcu zaskakuje i wszystko zaczyna działać normalnie. W oknie Log and Transfer pojawiają się ikonki z kamery, które wtedy już bez problemu importują się do Pro Resa. Czy ktoś coś wie może o tej przypadłości? Czytałem na zagranicznych forach, problem jest znany, ale nikt nie znalazł rozwiązania.

#2 Mirea

Mirea
  • 150 posts
  • SkądNadarzyn, PL

Posted 12 December 2010 - 22:09

Czy udało Ci się rozwiązać ten problem ? Mam to samo i wciąż nikt nie może mi na to pomóc. Problem u mnie jest taki, że mi nawet nie chce w końcu "zaskoczyć" i zaimportować (choć w podglądzie wszystko widać)

#3 hubiii

hubiii
  • 1341 posts
  • Skądwroclaw

Posted 12 December 2010 - 22:47

Zgrywajcie pliki na dysk tylko ze nie same MTSy .... TYLKO CALY KATALOG PRIVATE wtedy bedzie działac i szybciej proces przetwarzania minie :D
ja nie mialem nigdy z tym problemu .. jedynie kiedy klient przynosl mi zgrane MTSy ... wtedy tylko mpegstreamclip .. pojedyncze palowanie

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users