Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
  1. Avatar Sebastian Brzuzek MyApple Team
    Dołączył
    Sep 2008
    Skąd
    Śląskie/USA
    Postów
    1,056

    Cytuj | #1

    Artykuł możesz przeczytać na stronie http://myapple.pl/content.php?r=2561...ow-firmy-Apple
    Komputer: MacBook Pro 15"
    _______________________________________________________


  2. Avatar virgin71


    Dołączył
    Feb 2007
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    9,585

    Cytuj | #2

    Ale szata graficzna strony pozostawia wiele do życzenia...
    Komputer: MacBook 1.83 C2D & Mac mini 2011/SSD & Nintendo Wii & Mini G4
    Telefon: dziadowski iP 4S i kiczowaty RBM na andku
    Tablet: iPad 16GB/3g
    WWW: http://www.macmall.pl

  3. Avatar iLolek
    Dołączył
    Dec 2008
    Skąd
    Ostrów Mazowiecka
    Postów
    2,079

    Cytuj | #3

    Taka sama akcja była z wirusem na fejsie co przenosił do strony "jutubopodobnej"... Też w linku był jakiś IP
    Telefon: iPhone 4
    Tablet: iPad 2

  4. Avatar welsh
    Dołączył
    Mar 2008
    Skąd
    lubuskie
    Postów
    244

    Cytuj | #4

    Cytat Napisał iLolek Zobacz post
    Taka sama akcja była z wirusem na fejsie co przenosił do strony "jutubopodobnej"... Też w linku był jakiś IP

    Każdy adres www jest adresem IP ! jak to by miało być inaczej?
    Komputer: PC + Mac mini MAC OSX 10.6.%
    Telefon: iPhone
    miniak
    iPhone 4 16 GB
    Firmware 5.% way2brake by redsn0w

  5. Avatar CoOokie
    Dołączył
    Jun 2011
    Postów
    23

    Cytuj | #5

    @welsh:
    Nie kompromituj się, chcąc wejść na google.com czy wp.pl podajesz domenę czy ich adres IP?
    Chodzi o to, że tutaj w linku był jawnie podany adres IP, a nie nazwa domeny.
    Jak nie wiesz o co chodzi autorowi komentarza, a napisał wg mnie poprawnie i w sposób zrozumiały, to nic nie pisz..


  6. Dołączył
    Jan 2009
    Postów
    19

    Cytuj | #6

    No to wyszła niezła "kicha".
    Komputer: MacBook Air
    Telefon: iPhone4 8GB


  7. Dołączył
    Sep 2009
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    6

    Cytuj | #7

    No bez jajec.

    Ten atak phishingowy jest skierowany głównie na nowych użytkowników Apple, którzy nie są dobrze zaznajomieni z postępowaniem firmy w takich sytuacjach, jak uaktualnianie informacji o płatnościach.
    Co to za argument w ogóle? Na czym opiera autor takie stwierdzenie? Od lat każda taka sytuacja wygląda jota w jotę tak samo?


    (należy zawsze sprawdzać, czy strona która podaje się za Apple, ma w przeglądarce adres URL „xxx.apple.com”)
    Nie traktujcie juzerów własnego portalu jak debili. O SSL ktoś z Państwa słyszał?
    Komputer: Macbook White 5,2
    Telefon: Samsung Wave

  8. Avatar virttu
    Dołączył
    Jul 2011
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    238

    Cytuj | #8

    troche niedopracowani tą strone
    Odtwarzacz: iPod Touch

  9. Avatar Kriisu
    Dołączył
    Dec 2010
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    74

    Cytuj | #9

    Nie wiem kim trzeba być, żeby pomylić tę paskudnie wykonaną stronę z witryną Apple-,- Skoro posiada się jakieś produkty to powinno się być fanem i prawie codziennie przeglądać home page Apple'a ;) Ludzie, którzy się nabrali mają teraz nauczkę i muszą się stać gorliwszymi wyzmawcami.
    PS. żartuję oczywiście:)
    Komputer: Mac Miini i5 2.3GHz ( Połowa 2011 )
    Odtwarzacz: iPod Touch 4g 8gb

Odpowiedz na ten temat