Witam. Dostałem uszkodzonego Mackbooka 3G. Udało mi się go naprawić ale nie ma on dysku twardego. Moje pytanie brzmi : Jaki system operacyjny zainstalować na nim ? Czy każdy MacOS zainstaluje się na nim?
Witam. Dostałem uszkodzonego Mackbooka 3G. Udało mi się go naprawić ale nie ma on dysku twardego. Moje pytanie brzmi : Jaki system operacyjny zainstalować na nim ? Czy każdy MacOS zainstaluje się na nim?
Ostatnio edytowane przez ebry ; 20.09.2010 o 11:05
gg 3181709
MacBook G3 z Firewire? Jak coś to albo iBook Clamshell z drugiej połowy 2000 roku (wcześniejsze nie miały FW) albo iBook G3 „dual USB” produkowany między 2001 a 2003 rokiem.
Najnowszy system jaki się da to Mac OS X Tiger, tylko upewnij się, że masz minimum 256 (rozsądnie 512) MB RAM i przynajmniej 5GB miejsca na dysku co wymaga niezłego „pimpnięcia” maszyny, zwłaszcza clamshella (ale do zrobienia, dla zapaleńca na pewno).
Podaj więcej szczegółów to powiemy jaki system był na nim fabrycznie - wtedy bez dodatkowych kosztów sobie go zainstalujesz i będzie legalnie, inaczej będziesz musiał wydać pieniążki na nowy system.
Ostatnio edytowane przez imrik ; 20.09.2010 o 20:25
Komputer: iMac 20" Early 2009 + MacBook Air 13" 2011 + Lion
Telefon: iPhone 4 16GB
Odtwarzacz: iPhone 4 16GB
Tablet: iPad 2
naprawdę myślałeś że będzie na stronie i Apple będzie liczyć na uczciwość użytkowników, że będą ściągać tylko co, którym przysługuje?
A może że wprowadzą jakieś 'zabezpieczenia' jak klucze czy coś w tym stylu, które kto będzie chciał to obejdzie, a normalni użytkownicy będą mieli tylko więcej 'zabawy'?
nie znajdziesz na stronie Apple tego OS.
Komputer: MacBook Pro 13,3" 2,26GHz (Lion 10.7.3)
Telefon: iPhone 4S
Tablet: iPad 2 3G
dlaczego nie korzystasz z opcji szukaj?
http://ifiboughtyourappalreadycaniup...acappstore.com