Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

  1. Dołączył
    Jul 2007
    Lokalizacja
    chuj cie to boli
    Postów
    35

    Cytuj | #1

    Witam!
    Mam dosc duzy problem z ipodem shuffle mojego kumpla, a mianowicie kiedy podłanczam go do komp albo doładowarki to nic sie nie dzieje.
    Nie ładuje, nie czyta itd. Sam ipod działa, tylko co z nim zrobic jak bateria rozładowana:/.
    Prosze o pomoc!
    Komputer: chuj cie to boli
    Telefon: chuj cie to boli
    Odtwarzacz: iPod Video 5.5G


  2. Awatar matidzi01
    Dołączył
    Aug 2007
    Postów
    5

    Cytuj | #2

    przytrzymaj menu i select

  3. Awatar Michu
    Dołączył
    Dec 2006
    Lokalizacja
    Szczecin
    Postów
    2,611

    Cytuj | #3

    Matidzi: fajnie ale w shuffle niestety to nie działa
    Komputer: MBP 17' Unibody, iMac G5 20' 1,8 GHz
    Telefon: iPhone 4 White

  4. Awatar OloMac
    Dołączył
    Jul 2007
    Lokalizacja
    Koszalin
    Postów
    796

    Cytuj | #4

    Sprawdź różne porty USB lub na innym komputerze.
    Komputer: MBP
    Odtwarzacz: 5G & Touch

  5. Awatar sercabit
    Dołączył
    Feb 2008
    Lokalizacja
    Kraków
    Postów
    313

    Cytuj | #5

    mam ten sam problem ale z moim iPod'em Touch 8GB. problem powstal od momentu kiedy podpialem go pod nieoryginalna ladowarke USB. nie chce sie ladowac, przynajmniej nic nie pokazuje. ale wyglada na to ze sie laduje, bo podlaczony do USB gra, a dzis go zrestatowalem i mial cala baterie
    jednak gra juz prawie godzine i nic baterii nie ubylo. czytalem na forum, ze to wina softu moze byc, ale co zrobic, skoro komp go nie widzi? Mam MacBook'a Pro a nie PC wiec powinna byc pelna kompatybilnosc... cos sie podzialo, wie ktos?

    Pozdrawiam
    Komputer:  BigMac 

  6. Awatar corrigo
    Dołączył
    Jul 2008
    Postów
    183

    Cytuj | #6

    Kupiłem nowego Shuffle 2 gen. dla Córci i ma to samo co w źródłowym poście. Po podłączeniu do Maca widzą się, można synchronizować. Ale się nie ładuje !.
    Proszę o podpowiedzi, co z tym fantem zrobić
    Komputer: MBP


  7. Dołączył
    Jan 2009
    Lokalizacja
    Oberschlesien
    Postów
    353

    Cytuj | #7

    przywrociles ustaweinia fabryczne (wyzeruj czy jak to tam) ? wyzerowywuje sie przez iTunes
    touch 2g mozna przywrocic z kopii lub takze wyzerowac. wyzerowywuje sie przez iTunes lub z odtwarzacza. wgraj 2.2.1 potem, albo jak masz kupione to 3.1
    Komputer: MacBook Alu unibody
    Telefon: Nokia E52
    Odtwarzacz: iPod Touch

  8. Awatar corrigo
    Dołączył
    Jul 2008
    Postów
    183

    Cytuj | #8

    Dziękuje, rad3ks. problem leżał gdzie indziej. Hub USB mimo że aktywnie zasilany, dawał za małe napięcie. Przy podłączeniu bezpośrednim, wszystko już jest OK
    Komputer: MBP

  9. Awatar sercabit
    Dołączył
    Feb 2008
    Lokalizacja
    Kraków
    Postów
    313

    Cytuj | #9

    Cytat Zamieszczone przez rad3ks Zobacz posta
    przywrociles ustaweinia fabryczne (wyzeruj czy jak to tam) ? wyzerowywuje sie przez iTunes
    touch 2g mozna przywrocic z kopii lub takze wyzerowac. wyzerowywuje sie przez iTunes lub z odtwarzacza. wgraj 2.2.1 potem, albo jak masz kupione to 3.1
    Ja mam tak, ze podlaczajac iPod'a czy to do kompa czy do ladowarki sieciowej nie widac zeby nic sie ladowalo. Chyba ze bateria jest zupelnie siadnieta, wtedy sie wlacza ikonka jablka i laduje tylko do minimalnego poziomu (przynajmniej tak pokazuje). Jak zostawiam na noc iPod'a czy to podpietego do kompa czy do ladowarki i rano go restartuje, to bateria pelna, czyli sie laduje. Jednak komputer go nie wykrywa. W czym to jest problem? Nie chce isc do serwisu, zeby mnie naciagneli.

    Jak go wyzerowac/przywrocic ustawienia fabryczne, jesli iTunes ani komp nie widza mojego toucha?

    Pozdrawiam.
    Komputer:  BigMac 