Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

  1. Dołączył
    Aug 2011
    Lokalizacja
    Silesia
    Postów
    23

    Cytuj | #1

    Witam. Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie w sieci jak i tu więc prosiłbym o pomoc

    Mianowicie mam problem z odtworzeniem iPhone'a w iTunes. Problem polega na tym, iż klikam na "odtwórz", klikam archiwizuj, dalej, dalej, zaczyna pobierać uaktualnienie, zawiesza się samo pobieranie (nie komputer), timer zaczyna naliczać do 30 minut po czym wyskakuje mi powiadomienie, że przekroczono czas. Sytuacja nigdy mi się nie zdarzała, jest to pierwszy raz. Dodam, że po zainstalowaniu iTunes na drugim (odrębnym) laptopie sytuacja jest taka sama. Pytanie więc co robić? ja nie mam już pomysłów, niestety support apple jest bardzo ubogi w wiedzę i też nie potrafi mi pomóc.


    Mam nadzieję, że teraz temat jest konkretny i "zrozumiały" dla wszystkich.


  2. Awatar Lokria
    Dołączył
    Aug 2009
    Lokalizacja
    Łódź
    Postów
    6,276

    Cytuj | #2

    Hmn a masz jakis antywirus i/lub firewall właczony podczas pobierania?
    Komputer:  iMac 21.5″ 2.5GHz(i5) 12GB/500GB/AMD Radeon HD 6750M (2011) OSX 10.8.3
    Telefon:  iPhone 5 32 GB White iOS 6.1.3 Plus GSM
    Odtwarzacz:  iPhone 5
    Tablet:  iPad 4 16 GB WiFI Black iOS 6.1.3


  3. Dołączył
    Aug 2011
    Lokalizacja
    Silesia
    Postów
    23

    Cytuj | #3

    Uruchomione są zwykła zapora systemu Windows i Avast. Tyle, że one uruchomione są u mnie zawsze, a problem wystąpił po raz pierwszy teraz. Dodam, że dzieje się tak od 3/4 dni, bo ciągle próbuje. Zresztą na drugim laptopie jest inny system ochrony (Kasperski) i sytuacja jest ta sama.

    Jeszcze jedno! Właśnie skojarzyłem, że ostatnio miałem wymieniany modem, na nowy od dostawcy internetowego i może tu jest coś na rzeczy. Tylko nie mam pojęcia co. Myślałem, że sprawa może być po stronie apple, ale po tylu dniach coś mi nie pasowało.

    Z ostatniej chwili: Wyłączenie zasłon nie zadziałało. Problem występuje nadal. Ciężko jest nawet połączyć się z centrum aktualizacji.

    - - - Połączono posty - - -

    Wklejam screen'a przy wyłączonych osłonach jest to samo. Tym razem timer doszedł na ponad godzinę i bum.

    - - - Połączono posty - - -

    błąd.jpg
    Ostatnio edytowane przez inFamous ; 22.11.2012 o 13:38

  4. Awatar diesel2117
    Dołączył
    Nov 2010
    Lokalizacja
    Katowice PL
    Postów
    1,685

    Cytuj | #4

    Download iOS Firmware, Absinthe, RedSn0w, PwnageTool, Sn0wBreeze, GreenPois0n, JailbreakMe | iJailbreak.com
    Ściągnij ios 6.0.1 do swojego telefonu i wgraj trzymając shift kliknij odtwórz .
    Komputer: HP UltraBook ENVY 6-1330ew i7 / 16gb 2x8gb / 2x 512ssd / 2x redeon 2gb / Led / Beats by dr. dree
    Telefon: Iphone 5 32 white / HTC one Silver
    Tablet: Ipad mini 16 wiif IOS 7 beta 5 / Ipad mini 64gb celluar


  5. Dołączył
    Aug 2011
    Lokalizacja
    Silesia
    Postów
    23

    Cytuj | #5

    Dziwna sprawa, bo pobieranie w ten sposób również stopuje po chwili.

  6. Awatar maciekdzieciol
    Dołączył
    Jul 2011
    Lokalizacja
    Warsaw, Poland
    Postów
    1,432

    Cytuj | #6

    Mi się wydaje że to wina tego nowego modemu, też miałem podobna sytuacje kiedyś. I musiałem zmieniac ustawienia modemu czy jakoś tak. Bo miałem wymieniony internet na 25 Mb/s a chodził wolniej niż jak miałem 2 Mb/s, i dopiero zmiana ustawień sprawiła że zaczął chodzic tak jak przystało na 25 Mb/s.
    Ostatnio edytowane przez maciekdzieciol ; 22.11.2012 o 15:50
    Komputer:  MacBook Unibody White 13,3",  Mac Mini 2012 i7 + 27"
    Telefon:  iPhone 2G 8GB,  iPhone 3Gs 16GB,  iPhone 4 16GB,  iPhone 4s 32GB
    Odtwarzacz:  iPod Nano 6G
    Tablet:  iPad 32GB Wi-Fi,  The new iPad 32GB Wi-Fi White,  iPad Mini 64GB Wi-Fi White


  7. Dołączył
    Aug 2011
    Lokalizacja
    Silesia
    Postów
    23

    Cytuj | #7

    Odtworzyłem iPhone'a! Wszystko było w porządku, zawinił dostawca internetu (UPC) zresztą jak zwykle. No nic, dzięki za wskazówki i udzieloną pomoc

    Temat do zamknięcia.
    Pozdrawiam