Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
  1. atm
    Mężczyzna atm jest offline

    Dołączył
    Feb 2008
    Postów
    3

    #1

    Witam

    jak w temacie, BOK Plusa sprawdzony, transmisja danych aktywna, dziala net po 3G, ustawienia MMS prawidlowo sie odtworzyly, zostaly tez przepisane a tel zrestartowany. Przy odbieraniu nie ma nawet SMS ze MMS do odbioru czeka, a przy wysylaniu wskaznik postepu zatrzymuje sie przy koncu i '!".

    czy ktos jeszcze napotkal taki problem ? jakies sugestie co sprawdzic / gdzie szukac przyczyny ?

    po przelozeniu do nie-iphone'a MMSy dzialaja.

    telefon bez jailbrake'a, kupiony jako odblokowany z Ery.

    update:
    Wyzerowanie ustawień sieciowych (Ustawienia > Ogólne > Wyzeruj > Wyzeruj ustawienia sieciowe) nie pomoglo na MMS.
    Ale Hotspot osobisty wrócił. pojawily sie tez SMSy o tym ze MMS jest do odbioru, ale dalej nie mozna wysylac ani odbierac MMS. SMS dziala poprawnie.

    czy w ustawieniach sieci powinny byc wypelnione tylko ustawienia MMS czy jeszcze jakis inny APN powinien byc podany ? BOK twierdzi ze tylko MMS ale wole sie dopytac. poratujcie swoimi ustawieniami albo linkiem.

    pozdr
    atm
    Ostatnio edytowane przez atm ; 14.10.2011 o 08:56


  2. Awatar Lokria
    Dołączył
    Aug 2009
    Lokalizacja
    Łódź
    Postów
    6,276

    #2

    Mam telefon w Plusie na sofcie 5.0 po odtworzeniu oprogramowania działają zarówno sms'y jak i mms'y.
    Komputer:  iMac 21.5″ 2.5GHz(i5) 12GB/500GB/AMD Radeon HD 6750M (2011) OSX 10.8.3
    Telefon:  iPhone 5 32 GB White iOS 6.1.3 Plus GSM
    Odtwarzacz:  iPhone 5
    Tablet:  iPad 4 16 GB WiFI Black iOS 6.1.3

  3. Awatar renqien Koniec...

    Dołączył
    Oct 2007
    Lokalizacja
    Warszawa
    Postów
    20,637

    #3

    Reset ustawień sieciowych, ponowne wpisanie ustawień ze strony Plusa, restart i musi działać.
    Komputer: iMac 20" 2.4GHz/1 TB MBPro 15.4" 2.5GHz/250GB iMac G4 17" 1.25GHz
    Telefon: iPhone 2 3 4
    Parafrazując regulamin: Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie.


  4. Dołączył
    Nov 2007
    Postów
    47

    #4

    iP4 w Plusie- Wszystko działało pod starym OSem. Po aktualizacji w moim ipku zniknął hotspot Nie pomogło resetowane). A te dane ze strony Plusa to gdzie się wpisuje i gdzie ich szukać ? Poprzednio nic nie wpisywałem . Tylko w ustawieniach sieciowych udostepniłem HotSpot i grało. Teraz tam tego guziola zwyczajnie nie ma
    Komputer: PowerPC G5 4x2,5GHz 4,5GB RAM

  5. Miy
    Mężczyzna Miy jest offline
    Awatar Miy
    Dołączył
    Sep 2011
    Postów
    126

    #5

    Jedyne co zostało w takim razie to czekać na poprawki które mają się podobno ukazać gdzieś przelotem to zobaczyłem.Do końca tego albo kolejnego miesiąca iOS 5.0.1 o takiej nazwie chyba nie pamiętam już rano to gdzieś przeczytałem ale czy to prawda nie wiem.
    Komputer: MacBook Pro 17
    Telefon: iPhone 4 32GB
    Odtwarzacz: iPod Touch 4G 32GB
    Tablet: iPad 16Gb

  6. Awatar danio12340
    Dołączył
    Jul 2008
    Lokalizacja
    Bydgoszcz
    Postów
    383

    #6

    Ja mam jeszcze inny problem, po aktualizacji do 5, zalogowało mnie do sieci Plus, pomimo, że mam w Play, parę tygodni temu przeniosłem numer.
    iPhone 4s 16gb (WHITE) soft 5.0.1 jailbreak
    iPad (3g) 16gb 4g (BLACK) soft 5.1


  7. Dołączył
    Feb 2007
    Postów
    249

    #7

    Witam, po uaktualnieniu ip4 do os5 zniknęły Hotspoty Osobiste (sieć Play), zadzwoniłem do Bok Play,ale nie wiedzieli co i jak itd. Postanowiłem spróbować ustawić jeszcze raz....i działa. Zacząłem od ustawienia włączyłem wifi, dalej ogólne, sieć.. dalej włączyłem 3G i dane sieci kom.,dalej ...Sieć komórkowa danych, dane sieci w pozycji APN wpisujesz "internet" dalej ( Użytkownik i hasło)puste, puste, dalej MMS i tu APN internet dalej puste puste, dalej modem internetowy APN intenet i puste puste ,wszystko u mnie działa Hptspot osobisty, działa. Play pracuje na nadajnikach plusa, tak jak masz w ustawieniach operator , na automatycznie , to może być widać raz plus raz play.Pozdrawiam.

  8. atm
    Mężczyzna atm jest offline

    Dołączył
    Feb 2008
    Postów
    3

    #8

    dzieki Wszystkim za uwagi. najcenniejsza byla ta o wpisaniu ustawien ... ze strony plusa. niby oczywiste ale jakze inne od tego co mialem przez wszystkie lata w starym iphone i rok w obecnym z OS < 5, no i jakze inne niz konsultant BOA Plus dyktowal (konsultant mowil o pustym apn, reszta prawie zgodnie z instrukcja na ich www tj bez http).

    podsumowujac wątek pozwole sobie je tutaj przytoczyc, moze komus sie przyda:
    1.Menu - Ustawienia - Ogólne - Sieć - Dane sieci kom.
    2.APN: mms, Użytkownik zostawiamy puste, Hasło zostawiamy puste.
    3.MMSC: http://mms.plusgsm.pl:8002, Proxy:212.002.096.016:8080.
    4.Maks. wielkość MMS: 307200, URL UA PROF MMS zostaje puste.

    kluczem do dzialania w moim przypadku byl apn "mms", nigdy wczesniej apn nie byl podany i dzialalo...
    przez te kilka dni restartow moj ip4 zaliczyl wiecej niz do tej pory ogolnie. ale milo ze dziala.

    co do hotspota to wpisanie apn 'internet' w sekcji 'modem internetowy' wlacza hotspot, tutaj sprawa byla prosta.

    atm

  9. ocz
    Mężczyzna ocz jest offline

    Dołączył
    Nov 2008
    Lokalizacja
    BBA
    Postów
    11

    #9

    podobny problem:

    iPhone 4 w Plusie - jak miałem iOS 4.3.5 wszystko działało (internet, mms) po aktualizacji do iOS 5 nie ma internetu ani mms. Wpisywałem dane ze strony Plus, te z forum powyżej, nowe, stare, w różnych wersjach. ściągnąłem profil konfiguracyjny pod plusa. i NIC. Zgłosiłem sprawę w Plusie. Od czwartku cisza. Pomysły?
    Komputer: MacBook 13,3 Alu 2 Ghz
    Telefon: iPhone 4 16gb
    Odtwarzacz: iPod Nano 5G

  10. Awatar Lokria
    Dołączył
    Aug 2009
    Lokalizacja
    Łódź
    Postów
    6,276

    #10

    Nie wiem, dlaczego Ci nie działa, proponuje wyzerować ustawienia sieciowe i może restore. Po tym wpisać wszystko dokładnie jak podaje atm, a jak już to nie pomoże to chyba tylko wymiana micro sim w Plusie. Mnie działało wszystko od razu po aktualizacji.
    Nie wiem czy ten profil aktualizacyjny w Plusie nie narobił Ci więcej złego niż dobrego, bowiem dla iPhone w Plusie dane zawsze wpisywałam ręcznie i nigdy nie miałam kłopotów.
    Ostatnio edytowane przez Lokria ; 18.10.2011 o 11:42
    Komputer:  iMac 21.5″ 2.5GHz(i5) 12GB/500GB/AMD Radeon HD 6750M (2011) OSX 10.8.3
    Telefon:  iPhone 5 32 GB White iOS 6.1.3 Plus GSM
    Odtwarzacz:  iPhone 5
    Tablet:  iPad 4 16 GB WiFI Black iOS 6.1.3

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni