Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

  1. Dołączył
    Apr 2008
    Lokalizacja
    Edinburgh / Żory
    Postów
    357

    Cytuj | #1

    Witam. Prosze o pomoc. Moj iphone 4 nie chce sie wlaczyc. Problem powstal jak podpialem go do ladowania w aucie i po jakims czasie sie wylaczyl. Nie umialem go uruchomic to podpialem go w domu ponownie do ladowania. Pokazuje sie jablko i po chwili startuje ale mam tylko zablokowany ekran i po odblokowaniu pokazuje sie jedynie "emergency call". Twardy reset mu nie pomaga. Co dziwne gdy podpinam iphone`a pod kompa to pokazuje sie tylko jablko i nie potrafi sie wlaczyc. Wlacza sie i wylacza pokazujac tylko logo jablka. Bylem nawet u kolesia zeby wymienil baterie. Powiedzial mi ze jak wsadzil nowa baterie jest to samo! Jaki to jest problem i co mi radzicie zrobic?
    Komputer: IntelCore2Duo E8400 @3.00Ghz, P5K Pro, GeForce 8800 GT 512MB, 4 GB RAM Kingston, 500GB HDD
    Telefon: Samuns Galaxy S 2


  2. Awatar Artek777
    Dołączył
    Jan 2011
    Lokalizacja
    Sanok, PL
    Postów
    488

    Cytuj | #2

    Może restore?
    Komputer: Win 7 ultimate
    Telefon: Apple iPhone


  3. Dołączył
    Apr 2008
    Lokalizacja
    Edinburgh / Żory
    Postów
    357

    Cytuj | #3

    W jaki sposob mam to zroibc? Jak podepne do kompa to tylko pojawia sie logo jablka i wylacza sie i tak bez przerwy. Jedynie jak podepne do gniazdka to startuje...
    Komputer: IntelCore2Duo E8400 @3.00Ghz, P5K Pro, GeForce 8800 GT 512MB, 4 GB RAM Kingston, 500GB HDD
    Telefon: Samuns Galaxy S 2

  4. Awatar ULRICHXX5
    Dołączył
    Jan 2011
    Lokalizacja
    Czaniec, Polska
    Postów
    159

    Cytuj | #4

    dfu mode (googluj)
    pobierz odpowiedni firmware potem restore z shiftem
    Komputer: Macbook Air, Mid 2013
    Telefon: iPhone 5 White, 64GB
    Odtwarzacz: iPod Nano 6G, Green, 8GB
    Tablet: iPad mini, 32GB + Cellular
    Think Different


  5. Dołączył
    Apr 2008
    Lokalizacja
    Edinburgh / Żory
    Postów
    357

    Cytuj | #5

    Wyskoczyl blad 1611
    Komputer: IntelCore2Duo E8400 @3.00Ghz, P5K Pro, GeForce 8800 GT 512MB, 4 GB RAM Kingston, 500GB HDD
    Telefon: Samuns Galaxy S 2

  6. Awatar michu26
    Dołączył
    Feb 2010
    Lokalizacja
    Gdynia
    Postów
    104

    Cytuj | #6

    To cytat z innego forum ale ma sens
    "Mialem błąd 1611 po lekkim zalaniu iPhone 3gs. Próbowałem również DFU itp itd wiadome ocb. Oddałem do zwykłego (ale z polecenia kolegi) takiego serwisu gsm 50 zł mnie to kosztowało problemem jest BATERIA! Po lekkim zalaniu rozladowala sie do 0! i nie dalo sie jej naladowac przez ladowarke tylko przez zspecjalne urzadzenie mimo ze iTunes wykrywal mi telefon i wlaczal sie podczas ladowania w tryb alarmowy!"
    Iphone 5 64GB JB soft 7,0,4/Iphone 4S 64GB JB soft 7,04/Iphone 5s 16GB JB soft 7,0,4
    ipod Touch 4G soft 4.3.3 JB / Ipad 4 64 GB GSM Ipad 2 32 GB Wi-Fi JB soft 5,1,1
    MacBook Air 11,6″ 128/2 GB / MacBook Air 13″ 256/4 GB 2012


  7. Dołączył
    Apr 2008
    Lokalizacja
    Edinburgh / Żory
    Postów
    357

    Cytuj | #7

    Czyli chyba bez serwisu sie nie obejdzie? Tylko dlaczego jak ten koles wlozyl nowa baterie mowil ze bylo tak samo czyli wlacza sie ale jak odepniesz od ladowarki automatycznie sie wylacza iphone.
    Komputer: IntelCore2Duo E8400 @3.00Ghz, P5K Pro, GeForce 8800 GT 512MB, 4 GB RAM Kingston, 500GB HDD
    Telefon: Samuns Galaxy S 2

  8. Awatar michu26
    Dołączył
    Feb 2010
    Lokalizacja
    Gdynia
    Postów
    104

    Cytuj | #8

    jeśli dfu mode nie pomaga to możne problem tkwi w samym module odpowiadającym za ładowanie
    Iphone 5 64GB JB soft 7,0,4/Iphone 4S 64GB JB soft 7,04/Iphone 5s 16GB JB soft 7,0,4
    ipod Touch 4G soft 4.3.3 JB / Ipad 4 64 GB GSM Ipad 2 32 GB Wi-Fi JB soft 5,1,1
    MacBook Air 11,6″ 128/2 GB / MacBook Air 13″ 256/4 GB 2012