Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

  1. Dołączył
    Jul 2010
    Postów
    5

    Cytuj | #1

    Witam tak jak w temacie jabłuszko mnie zawiodło =( kupiłem go jakiś miesiąc temu i wsadziłem mu juz dość ztyraną życiem karte play. Telefon czasem się wyłączał w jak najmniej odpowiednich sytuacjach. Wyczytałem że najlepiej było by ją zmienić jednak że Ip zdarzało się to jakiś raz na tydzień zlekceważyłem to. Po podpięciu pod komputer czy ładowarkę telefon się włączał i działał normalnie ( kasowała sie data). Kiedyś jednak wyłączył się i juz nie chciał włączyć -> pokazywało się jabłuszko i po jakiś 30s urywało mu zasilanie (jabłko znikało powoli bez podświetlania), lecz wtedy jakoś się uruchomił więc odrazu restore... Teraz już niestety się tak nie da.. telefon uruchamia się tylko przy ładowarce i nie uruchomi się.. tak samo jak wtedy znika jabłuszko. Przy ładowarce da się go wprowadzić w tryb DFU, niesety po odpięciu kabla obraz znika tak jak nieszczęsne jabłuszko. Udało mi się go raz wprowadzic w tryb dfu przy komputerze, lecz przy restore wyskoczył bląd 23... niewiem co się stało... proszę o szybką pomoc! =(

    Nazwa tematu poprawiona.
    Nie piszemy z włączonym Caps Lockiem.
    Ostatnio edytowane przez majkool ; 28.09.2010 o 16:44



  2. Dołączył
    Oct 2009
    Lokalizacja
    Warszawa
    Postów
    629

    Cytuj | #2

    Bateria, albo płyta główna.... sprawdzałeś, czy iPhone nie był zalany? Sprawdzałeś także dock-connector, czy wszystko jest tam na swoim miejscu?


  3. Dołączył
    Jul 2010
    Postów
    5

    Cytuj | #3

    niemam pojęcia, czy był zalany wiem ze byla wymieniana szybka albo ekranik baterie wczoraj sprawdzalem ma 3.3V wczoraj wlaczylem ip na chwile wprowadzając go w tryb dfu i zostawilem na parenaście minut. byl z tylu cieply, myslę więc ze bateria działa dock connector- o gniazdo ladowania chodzi? jest troche przykurzone ale skoro przy ladowarce dziala... nie mialem stycznosci wczesniej z IP.


  4. Dołączył
    Oct 2009
    Lokalizacja
    Warszawa
    Postów
    629

    Cytuj | #4

    coś jest nie tak z baterią, skoro na podłączonej ładowarce się uruchamia, a po odłączeniu od razu pada. Możesz spróbować przejść się do serwisu i poprosić o wymianę. To, że bateria ma napięcie, wcale nie znaczy, że jest w 100% sprawna.
    Dlaczego tak się dzieje, nie wiadomo, w końcu nie znasz przeszłości aparatu, samemu też raczej się nie zabieraj za rozkręcanie iP, łatwo coś uszkodzić.


  5. Dołączył
    Jul 2010
    Postów
    5

    Cytuj | #5

    tak zrobię.. w zaszdzie bateria i tak byla bardzo cienka... przy normalnym uzytkowaniu musze ladowac codziennie... myslalem ze poczekam z tym do wymiany obudowy....(gosc ktory mi go sprzedal mowil ze telefon siedzial rok w szufladzie - niemam powodow zeby mu nie wierzyc bo byl dosc kasiasty... w kieszeni mial 3gsa a w aucie drugiego 3g z rozwaloną szybką.. mowil ze dziewczyny.. "ojciec ma firme.. juz kazdy w rodzinie ma IP" heh:P)
    Ostatnio edytowane przez vers294 ; 28.09.2010 o 15:20


  6. Dołączył
    Oct 2009
    Lokalizacja
    Warszawa
    Postów
    629

    Cytuj | #6

    Słuszna decyzja! I tak off-topowo - nie zdziwię się, jak się okaże przy okazji, że iP przeżył kąpiel

  7. Awatar Stivo
    Dołączył
    Jan 2010
    Lokalizacja
    Warsaw, Poland, Poland
    Postów
    1,219

    Cytuj | #7

    albo kilka napraw serwisowych xD
    Komputer: Asus eeePC 1215N + 12Komorowa bateria (Do 12h pracy) + Jakiś tam składak z przed 8 laty.
    Telefon: iPhone 4
    Odtwarzacz: iPod Touch 4G + Nano 5G.


  8. Dołączył
    Jul 2010
    Postów
    5

    Cytuj | #8

    złapałem jakiegoś gościa ze szkoły mowi że ma 3g na części mamy cos pokombinowac on takze mowi ze to jednak bateria =)


  9. Dołączył
    Jul 2010
    Postów
    5

    Cytuj | #9

    Co może oznaczać błąd 23? telefon powoli wraca do życia, lecz wyskakuje cos takiego przy próbie przywrócenia

  10. Awatar Empiryczny
    Dołączył
    Jul 2009
    Lokalizacja
    Wrocław
    Postów
    521

    Tak na szybko wygooglowane:

    Code 23 is an error connecting to Itunes so the best way is to narrow down what coule be causing the problem.

    #1 Itunes corrupt software
    #2 Corrupt USB drivers or a bad usb port.
    #3 A bad Iphone usb cable
    #4 A bad data port on the IPhone the cable was connecting to.


    A i jeszcze przywracaj go z DFU.
    Telefon: iPhone 5 32GB PlusGSM - iOS 6.0.1
    Tablet: iPad 2 32GB WiFi Black - iOS 6.0.1
    Odtwarzacz: iPod Nano 5G 16GB Black
    Komputer: MacBook Pro 13.3" 2.26GHz/4GB/500GB

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni