Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Internet w Play - konfiguracja. dlaczego nie dziala?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jarperto

Jarperto
  • 175 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 01 czerwca 2009 - 19:12

witam. mam iPhone ze zdjetym simlockiem w Play. bardzo chce uruchomic na nim internet, niemniej jednak wydaje sie byc to w dziwny i niewytlumaczalny sposob niemozliwe. APN jak podaje operator jest ustawione na INTERNET, pozostale pola puste, a internet jak nie dzialal, tak nie dziala do tej pory. czy moze cos pominalem, ma ktos ten sam problem, albo wie jak go rozwiazac? dzieki z gory!
  • 0

#2 tomasz

tomasz

  • 10 655 postów
  • Płeć:
  • SkądBełchatów, PL

Napisano 01 czerwca 2009 - 20:26

Jakiego masz iPhone'a? W jaki sposób masz zdjętego simlocka? Korzystasz z nakładki na kartę sim?
  • 0

#3 Jarperto

Jarperto
  • 175 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 01 czerwca 2009 - 20:28

mam iPhone 3g 16 gb, mam zdjetego simlocka calkowicie, przez iTunes. telefon wczesniej dzialal w Erze, jak wiadomo.
  • 0

#4 Jarperto

Jarperto
  • 175 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 03 czerwca 2009 - 19:16

hmm... cos slabo tutaj z wiedza, spodziewalem sie wiekszego odzewu ;/
  • 0

#5 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 03 czerwca 2009 - 19:28

spróbuj z trybem samolotowym włącz tryb samolotowy wyłącz telefon włącz telefon wyłącz tryb samolotowy powinno działać
  • 0

#6 woocash

woocash
  • 1 603 postów

Napisano 03 czerwca 2009 - 19:56

apn to internet małymi literami, musisz mieć tez włączony roaming danych, jezeli chcesz by net śmigał pod nadajnikami plusa
  • 0

#7 Jarperto

Jarperto
  • 175 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 04 czerwca 2009 - 11:37

nic z tego, sprobowalem kazdego z w/w sposobow i nic to nie dalo, zupelnie nie jestem w stanie wyjasnic o co biega. naprawde nikt nie mial podobnego problemu?
  • 0

#8 woocash

woocash
  • 1 603 postów

Napisano 05 czerwca 2009 - 12:56

A dzwoniłeś do playa zapytać czemu nie działa?
  • 0

#9 berg.katse

berg.katse
  • 1 postów

Napisano 05 czerwca 2009 - 19:28

Mam ten sam model iphona od tego samego operatora i dokładnie taki sam problem, dzwoniłem do Play ale tak kolo z pomocy technicznej niestety nie był w stanie wyjaśnić problemu...

---- Dodano 05-06-2009 o godzinie 20:42 ----
Właśnie uruchomiłem!:) Wpisz APN: internet i włącz koniecznie roaming danych...wyłącz Wifi, odpal i zacznie działać... przynajmniej mi się udało a biorąc pod uwagę że mamy takie same modele powinno się Tobie udać. Pozdrawiam
  • 0

#10 Jarperto

Jarperto
  • 175 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 18 czerwca 2009 - 14:57

no nie wiem dlaczego u Ciebie pomimo, ze miales ten sam problem teraz dziala, nie umiem wyjasnic od czego to zalezy, ale mnie jak nie dzialalo tak nie dziala. ;/
  • 0

#11 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 20 czerwca 2009 - 13:52

apn to internet małymi literami, musisz mieć tez włączony roaming danych, jezeli chcesz by net śmigał pod nadajnikami plusa


Śmiga również bez włączonego data roamingu.
  • 0

#12 shanhaevel

shanhaevel
  • 679 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 20 czerwca 2009 - 13:57

Głupie pytanie ale dla pewności jesteś dla antenach Plusa czy Playa? Bo jak na plusa przełącz się ręcznie na Play i może wtedy sprawdź
  • 0

#13 Fikou

Fikou
  • 475 postów
  • SkądStettin, Poland

Napisano 12 października 2009 - 16:38

Witam,

dalej mam problem z połączeniem się do internetu.

Telefon : iPhone 3G ( Jailbreak )
Soft : 3.1
Simlock : Zdjęty, oryginalnie Orange

wpisałem standardowo podawane dane :

apn : internet
użytkownik :
hasło :

i nie działa.. o dziwo łączy mi się z google.pl natomiast z innymi stronami już nie tak samo youtube myspace gadu-gadu nie reaguje na polaczenia internetowe. Próbowałem się łączyć do sieci "POL" czyli Play i PLUS bez efektu. Dzwoniłem do Play powiedzieli że nie maja ręcznych konfiguracji, w salonie dostałem 3 kartki A4 z konfiguracjami niestety bez efektu.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika


  • 0

#14 Fikou

Fikou
  • 475 postów
  • SkądStettin, Poland

Napisano 13 października 2009 - 21:34

Witam,

mam pytanie czy soft gra role? Obecnie mam po Jailbreak'u soft 3.1 .. Oryginalnie Orange.
może w tym tkwi problem? ..

Proszę o pomoc :)

---- Dodano 14-10-2009 o godzinie 00:16 ----
Działa!

.. nie wiem czego do końca to błąd, prawdopodobnie softu.

Zrobiłem downgrade do 3.0 .. wgrałem wszystko na nowo czyli format 100% .. tylko Cydia i Icy.

nastepnie "complete upgrade" Cydii i wgrałem ultrasn0w. Przelaczylem na tryb samolotu, wpisalem internet brak brak.. wlaczylem na nowo sieć.. i działa.. Internet 3G w play na Karte :)
  • 0

#15 widmo123

widmo123
  • 59 postów

Napisano 26 października 2009 - 19:24

to nie zadna wersja softu dziala wszystko ok
  • 0

#16 kondziopill

kondziopill
  • 1 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 13:56

Wchodzimy w iPhone w Ustawienia > Ogólne > Wyzeruj > Wyzeruj ustawienia sieciowe. iPhone się zrestartuje. W pole Ustawienia > Ogólne > Siec > Dane przez siec komorkowa > APN wpisujemy słowo: “Internet”. I TO WSZYSTKO.
  • 0

#17 Jarperto

Jarperto
  • 175 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 16 listopada 2009 - 16:08

wyzerowanie ustawien sieciowych pomoglo. dzieki bardzo! :)
  • 0

#18 neur0n

neur0n
  • 4 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 09:42

Chcialem tylko powiedziec ze szukalem juz dlugo tej informacji - oficjalne fora, google - ogolnie nie mam problemu z trzepaniem netu i znajdywaniem tego czego szukam. Uzytkownik "kondziopill" - wykazal sie jednak GENIUSZEM prostotą i komunikatywnością. Zrobilem jak napisal i zaczelo dzialac od strzała. Czy naprawde trzeba miliona stron rezultatow zeby przekazac cos co pojedynczy user z 1 postem napisal w 2 linijkach? Dzieki!
  • 0

#19 klamca

klamca
  • 1 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 12:46

Dziwne, mam taki sam problem jak powyższe, z tym że wyzerowanie ustawień nie pomaga. W ogóle przy zerowaniu telefon nie restartuje się sam, tylk orobię to ręcznie. Mimo wszystko nic to nie daje.
  • 0

#20 Ka

Ka


  • 6 050 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 13:09

Należy zachować odpowiednią kolejność. Uaktywnić 3G w iPhone. Wyjąć kartę poprzedniego operatora. Włożyć kartę PLAY. Powinno hulać od razu. Uwaga: uaktywnienie 3G po włożeniu karty sim z Play'a nic nie da. 3G należy włączyć PRZED włożeniem SIM z Play.
  • 0

#21 Magdalena83

Magdalena83
  • 1 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 12:17

Internet w Iphone (Play)

Witam serdecznie!

Mam iphona 3G.
Wszystkie blokady zdjęte.
Konfiguracja robiona kilkukrotnie.
Niestety niemogę połączyc się z internetem :sad:

Przeczytałam wszystkie Wasze porady i zastosowałam sie do nich ale niestety nie pomogło.
Czy Ktoś ma pomysł co jeszcze mogę zrobić aby móc korzystać z internetu w iphonie majac za operatora Play Fresh :confused:

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

  • 0

#22 krakers

krakers
  • 8 131 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 16 grudnia 2010 - 23:43

Założyć temat odpowiednim dziale(bo tutaj raczej nikt nie pomoże). Nie pisać każdego zdania od nowej linijki (skąd taka moda ostatnio w ogóle?). Pisać normalnym kolorem czcionki (tutaj daruję sobie złośliwości z racji tego, że jesteś nowa :P).
  • 0

#23 BrinX

BrinX
  • 319 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 marca 2011 - 10:14

A jak zablokowac aby Play nie laczyl mi sie z netem via plus?
  • 0

#24 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 139 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 20 marca 2011 - 10:28

BrinX zaloguj się do Play 24 wejdź w zakładkę usługi i włącz blokadę transferu danych.
  • 0

#25 netruner

netruner
  • 533 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 marca 2011 - 18:26

Zerowanie ustawień sieci telefonu powinno być zrobione w ustawieniach telefonu a nie w zakładce gdzie są APN-y
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych