Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pecet nie widzi katalogow na Leopardzie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 seria3

seria3
  • 7 postów

Napisano 04 maja 2009 - 01:13

Witam. Jak w temacie. Tyle dodam ze MAC jest widoczny w sieci i ze udostepnia drukarki (przynajmniej tak pisze). Na Tigerze nie mam takich problemow. Czego nie zalaczylem ? Z gory dziekuje Darek
  • 0

#2 tskisiu

tskisiu
  • 1 255 postów
  • SkądEnschede (NL)

Napisano 04 maja 2009 - 06:44

a masz włączoną Sambę (SMB) czy AFP
  • 0

#3 virgin71

virgin71



  • 12 495 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 maja 2009 - 08:08

a udostępniasz jakieś*pliki?
  • 0

#4 Konrado

Konrado

  • 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 04 maja 2009 - 08:12

Zobacz czy są w tej samej grupie roboczej.
  • 0

#5 gitarzysta

gitarzysta
  • 503 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 04 maja 2009 - 10:27

U mnie komunikacja na linii Vista - Leo nie działała póki w opcjach udostępniania plików, prócz włączenia Samby oczywiście, nie wyłączyłem Użytkowników i nie włączyłem Everyone (tylko odczyt).
Nie działa mi też udostępnianie przez Maca katalogów będących podkatalogami katalogów obecnych w "~\mój-domowy". Czyli mogę udostępnić: Obrazki, Filmy, Muzyka, Pobrane itd ale jeśli w Muzyka utworzyłem np. podkatalog "Rock" i tylko jego dodaję do listy udostępnianych (a nie cały Muzyka), to Vista go nie widzi. Nie mam pojęcia czemu...
  • 0

#6 Therioon

Therioon
  • 4 218 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 04 maja 2009 - 11:46

U mnie komunikacja na linii Vista - Leo nie działała póki w opcjach udostępniania plików, prócz włączenia Samby oczywiście, nie wyłączyłem Użytkowników i nie włączyłem Everyone (tylko odczyt).
Nie działa mi też udostępnianie przez Maca katalogów będących podkatalogami katalogów obecnych w "~\mój-domowy". Czyli mogę udostępnić: Obrazki, Filmy, Muzyka, Pobrane itd ale jeśli w Muzyka utworzyłem np. podkatalog "Rock" i tylko jego dodaję do listy udostępnianych (a nie cały Muzyka), to Vista go nie widzi. Nie mam pojęcia czemu...


co dokładnie włączyłeś bo mam ten sam problem z vistą
z leo na vistę jest ok dodam
  • 0

#7 gitarzysta

gitarzysta
  • 503 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 04 maja 2009 - 19:50

Patrz załączniki. Pamiętaj też, co napisałem powyżej, że tylko katalogi bezpośrednio znajdujące się w katalogu domowym są widoczne i na to nie mam sposobu
  • 0

#8 Therioon

Therioon
  • 4 218 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 04 maja 2009 - 20:08

Patrz załączniki.

Pamiętaj też, co napisałem powyżej, że tylko katalogi bezpośrednio znajdujące się w katalogu domowym są widoczne i na to nie mam sposobu


ustawie tak i zobacze dzięki:D
  • 0

#9 seria3

seria3
  • 7 postów

Napisano 05 maja 2009 - 11:56

Ooo to treaz mam dopiero problem. Po wylaczeniu uzytkownikow i wlaczeniu AFP nie moge odpalic Leoparda - niebieki ekran startowy. I to jest dopiero problem. Czy z poziomu drugiego dysku (zainstalowany Tiger) moge to naprawic.

---- Dodano 05-05-2009 o godzinie 13:11 ----
OOO jeszcze lepiej. Z poziomu Tigera nie widze tego dysku. Zaczyna sie robic niewesolo. Tam mam wszyskie prace. Pamietam jak restartowalem ostatni raz Leoparda to "jego dysk" byl oznaczony czerwonym znaczkiem niedostepnosci - za to windows go widzial. Prosze o pomoc
Darek
  • 0

#10 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 05 maja 2009 - 12:56

Może to kwestia uprawnień, może się coś pokiełbasiło. Wystarczy z płyty systemowj odpalić komputer i naprawić przywileje. Ale najpierw, skoro winda go widzi, proponuję zarchiwizować wszystkie prace. Skoro winda go widzi, może być to kwestia jakichś czarów marów na tym dysku zrobionych przez windę. Ale tego nie wiem, nie mam windy, nie wiem co i jak robi z dydkami, to tylko przypuszczenie. A może najzwyczajniej dysk już kończy żywot. Czytanie partycji z zewnątrz to nie to samo co start systemu. Póki co napraw przywileje.
  • 0

#11 gitarzysta

gitarzysta
  • 503 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 05 maja 2009 - 14:37

Ooo to treaz mam dopiero problem. Po wylaczeniu uzytkownikow i wlaczeniu AFP nie moge odpalic Leoparda - niebieki ekran startowy. I to jest dopiero problem. Czy z poziomu drugiego dysku (zainstalowany Tiger) moge to naprawic.

---- Dodano 05-05-2009 o godzinie 13:11 ----
OOO jeszcze lepiej. Z poziomu Tigera nie widze tego dysku. Zaczyna sie robic niewesolo. Tam mam wszyskie prace. Pamietam jak restartowalem ostatni raz Leoparda to "jego dysk" byl oznaczony czerwonym znaczkiem niedostepnosci - za to windows go widzial. Prosze o pomoc
Darek


Opcje dotyczą udostępniania a nie dostępu do dysku w ramach komputera, więc samo wyłączenie użytkowników nie mogło tego popsuć, paskudny zbieg okoliczności IMO
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych