Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poczta na Home.pl


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 cooper69

cooper69
  • 839 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 lipca 2008 - 11:53

Witajcie Mam problem z założeniem w Mail konta, które posiadam na home.pl. Moje koncepcje się już wyczerpały, a na forum nic na ten temat nie znalazłem :( Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Rafał
  • 0

#2 tomaszt81

tomaszt81
  • 549 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 14 lipca 2008 - 12:58

menu mail -> preferencje -> konta, dodajesz krzyzykiem konto, serwer przychodzacy to pop3.home.pl, nazwe uzytkownika i haslo znasz. Nastepnie serwer poczty wychodzacej dodajesz na dole tego samgeo okna. Rozwijalna lista, dodajesz w analogiczny sposob jako smtp.home.pl. pozdr. T.
  • 0

#3 cooper69

cooper69
  • 839 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 lipca 2008 - 13:28

niestety pomimo zastosowania Twojego sposobu nie działa :( trójkąt z wykrzyknikiem - może coś z SSL login i hasło na pewno prawidłowe kurna - robiłem to tysięce razy na outlooku (taka praca) a tu skucha :( z tlenem też nie było słodko ale jakoś w końcu zadziałało ten Mail nie jest niestety taki user friendly jak cała reszta
  • 0

#4 qtylovsky

qtylovsky
  • 822 postów
  • Skądwołomin

Napisano 14 lipca 2008 - 13:39

prawda jest taka ze ja tez mam problemy z home.pl na mail.... a mianowicie ze nie moge wyslac zadnej wiadomosci, wszystkie do mnie dochodza, tylko z wysylaniem mam problemy, konto na o2 dziala bez problemu, z tym samym problemem spotkalem juz sie z belgiskim kontem pocztwym skynet.be.... nie mam pojecia w czym problem, tym bardziej ze na outlooku dzial jak pisal kolega wyzej...
  • 0

#5 qubu

qubu
  • 143 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 lipca 2008 - 13:43

Jak skonfigurować Google Apps w domenie w home.pl | uhuru

polecam to rozwiazanie
  • 0

#6 wi.Tek

wi.Tek
  • 49 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 14 lipca 2008 - 13:49

typ konta POP serwer poczty przychodzącej: twoja_domena.home.pl (twoja_domena - jeśli masz swoją podłączoną (jak ja) lub pop pop3 lub coś w tym stylu - musisz sprawdzić w ustawieniach/pomocy) serwer poczty wychodzącej: twoja_domena.home.pl lub smtp zamiast twoja_domena - znów sprawdzić w ustawieniach w zaawansowanych zahacz "użyj SSL" i jako port 995, uwierzytelnianie - hasło analogicznie dla zaawansowanych smtp - tyle że port 465 (znajdziesz je poprzez edycję listy serwerów dla poczty wychodzącej). powodzenia
  • 0

#7 whiteb

whiteb
  • 22 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 14:18

wi.Tek dobrze prawi. Pic.1 Description: opis konta Email Address: twoj adres email Full Name: wiadomo :) Incoming Mail Server: tu podajesz server pocztowy ja mam wpisana domene w ktorej jest mail User Name: wszystko to co jest przed @ w adresie maila Password: wiadomo :) Outgoing Mail Server (SMTP): wybierz podany wczesniej server poczty wychodzacej (ja znow mam tylko domene w ktorej jest mail) Pic.2 zakladka Advanced Port: 995 i zaznacz opcje Use SSL Authentication: Password Pic.3 z rozwijanego menu Outgoing Mail Server (SMTP) wybierz Edit Server List i wybierz swoj server SMTP W zakladce Advanced Server port: 465 i zaznacz Use Secure Socket Layer (SSL) Authentication: Password User Name: wszystko to co jest przed @ w adresie maila (czyli twoj login) Password: mozesz je wpisac jesli nie chcesz aby program pytaj cie kazdorazowo przy wysylaniu maila (dla bezpieczenstwa) Pozdrawiam
  • 0

#8 tomaszt81

tomaszt81
  • 549 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 14 lipca 2008 - 14:42

mi dziala dokladnie tak jak opisalem a mam na home wlasnie :( ciekawe, gdzie tkwi blad
  • 0

#9 cooper69

cooper69
  • 839 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 lipca 2008 - 16:15

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM - ZADZIAŁAŁO!

najważniejsza rzecz dla wszystkich, którzy mają problem
serwer poczty przychodzącej: twoja_domena.home.pl lub pop3.twoja_domena.pl
serwer poczty wychodzącej: twoja_domena.home.pl lub smtp.twoja_domena.pl

u mnie zadziałało to drugie ustawienie
  • 0

#10 wi.Tek

wi.Tek
  • 49 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 14 lipca 2008 - 19:19

A przy tym drugim ustawieniu nie krzyczy Ci że certyfikaty dla SSL nie grają? Chyba że SSL nie używasz, ja jednak polecam używać - żeby np dzieciaki dla sportu nie czytały Twoje poczty lub domorośli "hackerzy" nie "włamali" się na konto i ...
  • 0

#11 cordon

cordon
  • 11 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 listopada 2008 - 01:41

Witam. Mam taki sam problem jak cooper69. Stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem iMac 20" i chciałem skonfigurować pocztę, której konto jest na home.pl. Niestety nie działa. Zrobiłem to na wszystkie sposoby opisane w typ poście. Idę spać bo już mi się znudziło wpisywanie w kółko tego samego. Jakby ktoś wpadł na pomysł jak to zrobić będę wdzięczny. cordon
  • 0

#12 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 03:07

Tu masz konfigurację. W zakładce advanced mam ustawiony port numer 110, bez SSL. Wszysko działa jak należy od ponad 5 lat tak samo. Poza tym wystarczy zadzwonić do Home.pl i poprosić, że by ktoś Cię pokierował poprzez meandry ustawień. I wszystko.
  • 0

#13 cordon

cordon
  • 11 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 listopada 2008 - 21:01

Dzięki bardzo za wszystkie rady. Wczoraj zaraz po tym jak napisałem poprzednią wiadomość konto zainstalowało się i zaczęło działać. Ściągnąłem na mojego nowego iMaca 1200 wiadomości i jestem szczęśliwy :-) Pozdrawiam wszystkich CORDON ta opcja działa: serwer poczty przychodzącej: twoja_domena.home.pl lub pop3.twoja_domena.pl serwer poczty wychodzącej: twoja_domena.home.pl lub smtp.twoja_domena.pl
  • 0

#14 concept-room

concept-room
  • 22 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 10:13

walczę z tym od 2 dni i nici

moja konfiguracja:

Konto typu: POP
OPIS: Opis
Adres email: sylwia.mankiewicz@concept-room.pl
Pełna nazwa: wiadomo

Serwer poczty przychodzacej: pop.concept-room.pl
Nazwa uzytkownika: sylwia.mankiewicz@concept-room.pl (taka byla w Outlooku)
Haslo: wpisuje identyczne jak z Outlooka
Port: 995 i zaznaczona Uzyj SSL
Weryfikacja: Haslo

Serwer poczty wychodzacej: smtp.concept-room.pl
Port: 465 i zaznaczone (SSL)
Weryfikacja: Haslo

wpisane mam haslo i nazwe uzytkownika sylwia.mankiewicz@concept-room.pl

i przy kazdej probie polaczenia mam komunikat i podaniu hasla do serwera wychodzacego i przychodzacego

ma ktos jakies pomysly ?
  • 0

#15 ftpd

ftpd

    Nie.


  • 15 523 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 kwietnia 2010 - 16:08

Wyłącz Mail.app, wywal wpis dotyczący tego konta z Keychaina, odpal Mail.app, podaj hasło i zaznacz, żeby zapamiętało. Powinno wtedy już zostać.
  • 0

#16 Fiod

Fiod
  • 290 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 19:04

walczę z tym od 2 dni i nici

Serwer poczty wychodzacej: smtp.concept-room.pl
Port: 465 i zaznaczone (SSL)
Weryfikacja: Haslo


powinno byc:
Serwer poczty wychodzacej: concept-room.pl
tak samo bez dopisku pop. przed Serwer poczty przychodzacej: pop.concept-room.pl
a i nazwa uzytkownika tylko to co jest przed @
  • 0

#17 ftpd

ftpd

    Nie.


  • 15 523 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 kwietnia 2010 - 19:36

A na dodatek: jak w XXI wieku można klikać POP3?
  • 0

#18 concept-room

concept-room
  • 22 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 23:17

Udało się ! poczta działa ! thx
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych