Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak dźwięku w MacBooku - nie graja glosniki


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 rzepka

rzepka
  • 108 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 sierpnia 2007 - 19:57

z powodu wlaczonego cyfrowego wyjscia audio - tak podejrzewam.
wiecej o moim problemie w tym topiku
http://myapple.pl/sh...ead.php?t=43015

przepraszam moderatorow i uzytkownikow za balagan na forum, ale pali mi sie pod nogami - od 4 godzin nie mam dzwieku i do szalu mnie to doprowadza. za chwile zrobie reinstalke systemu w bezsensowny sposob, strace dane i potne sie czerstwa bulka.

prosze o pomoc, chce tylko dzwiek ;)

pozdrawiam
rzepka
  • 0

#2 marad_co

marad_co
  • 449 postów
  • SkądEU

Napisano 27 sierpnia 2007 - 20:03

Jesli masz czerwone swiatelko w gniezdzie caly czas wlaczone to pociesze Cie ze reinstalka systemu nic nie da. Probuj wsadzac i wyciagac wtyczke moze pusci, jak nie to plyta glowna do wymiany.
  • 1

#3 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 27 sierpnia 2007 - 20:11

wykalaczka go popchnij i po problemie ja tak poprzepychalem wyjscie z 5 razy i zaczelo normalnie dzialac
  • 1

#4 rzepka

rzepka
  • 108 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 sierpnia 2007 - 20:17

ja pier....
przerzucilem pol chaty, az w koncu znalazlem jakies stare sluchawki (jakos nie mialem serca pchac wykalaczki ;) ), no i przez sluchawki dziala.
W system preferences pojawilo mi sie w sound/output headphones, ale to gowno wciaz swieci sie na czerwono..

---- Dodano 27-08-2007 o godzinie 21:20 ----

ja pier....
przerzucilem pol chaty, az w koncu znalazlem jakies stare sluchawki (jakos nie mialem serca pchac wykalaczki ;) ), no i przez sluchawki dziala.
W system preferences pojawilo mi sie w sound/output headphones, ale to gowno wciaz swieci sie na czerwono..



a na koncu sie juz poteznie zirytowalem i zaczalem mocno wciskac te sluchawki i czerwone swiatlo zniklo.

BARDZO SERDECZNIE CHCIALBYM PODZIEKOWAC KOLEGOM marad_co ORAZ maslaq ZA POMOC I STAWIAM WIRTUALNE PIWO
oczywiscie + do autorytetu

:))))))

temat zakonczony
  • 0

#5 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 września 2007 - 12:25

Niestety mam to samo z tym ,ze opisany sposob nie pomaga karta szaleje. Nie wiem co z tym zrobic. Czy isc do serwisu? Z koleji jak dlugo bede czekal na naprawe bo nie ukrywam ,ze nie chce stracic kompa na miesiac. Poradzcie cos pls.
  • 0

#6 marad_co

marad_co
  • 449 postów
  • SkądEU

Napisano 05 września 2007 - 22:21

Jesli nie pomogl opisany sposob z wykalaczka to bez serwisu sie nie obejdzie. Plyta glowna do wymiany niestety.
  • 0

#7 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 05 września 2007 - 22:26

nie buj sie pchnac tej wykalaczki (ja uzywalem takze patyczka do uszu bez waty fajnie wchodzi ;) ) odrobinke mocniej u mnie za pierwszym razem mega ciezko szlo potem juz lekko a po piatym razie sie naprawilo p.s. oczywiscie nie pchaj z calej sily
  • 0

#8 bezkitusiewka

bezkitusiewka
  • 11 postów

Napisano 06 września 2007 - 12:54

siema niestety mam podobny problem. dlubanie w wejsciu nic pomoglo, chociaz podchodzilem do tego kilka/kilkanascie razy roznymi metodami, z roznym nastrojem, czasem z gracja czasem bez!przejrzalem wszystkie mozliwe watki na ten temat i jesli komus to pomoze, a wiele wskazuje na to ze moze pomoc to nalezy szukac malego pinu, ktory znajduje sie w okolicach godziny 7-9 na sciance wejscia, nie za gleboko ale rowniez nie za plytko. po docisnieciu pinu, maczek powinien przejsc ze stanu digital out w internal speaker, czerwona dioda gasnie i jazda!mozna rowniez probowac wkladac inne niz zwykle wejscie(maly jack) od sluchawek czy cokolwiek co wejdzie.jesli nic nie pomoze, logic board do wymiany, a jelsi ktos tak jak ja nie ma mozliwosci to placz i bol pozostaje! bezkitu pozdrawiam
  • 0

#9 marad_co

marad_co
  • 449 postów
  • SkądEU

Napisano 06 września 2007 - 13:57

Idz do SAD to Ci wymienia plyte i juz
  • 0

#10 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 września 2007 - 01:45

ehhh glupi jestem :) az sie wstydz przyznac. Jacka wciskalem wejscie sluchawkowe. Tak czy inaczej sposob z wyklaczka zadzial na cyfrowe wystarczylo 2 razy mocnej wcisnac i juz nic sie nie wlacza. Dzieki panowie jeszcze raz.
  • 0

#11 bejo

bejo
  • 176 postów
  • SkądBrzozów / Kraków

Napisano 22 grudnia 2007 - 20:36

Moglby ktos uscislic co jest odpowiedzialne za przelaczanie miedzy sluchawkami/glosnikami/digital-out? Bo nie wiem czy ta wykalaczka mam naciskac te czerwona diode czy ten "pin" z boku na koncu, czy moze te 2 zapadki po bokach na poczatku gniazda? :| Niesmialo zadam jeszcze pytanie... ile kosztuje nowa plyta glowna? :(
  • 0

#12 LASERman

LASERman

  • 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 22 grudnia 2007 - 21:41

..Niesmialo zadam jeszcze pytanie... ile kosztuje nowa plyta glowna? :(

Jeśli problemem jest gniazdo, a mak nie jest na gwarancji to nie rujnuj się na całą płytę tylko oddaj do serwisu notebooków np.: www.mtec.com.pl lub EVR
  • 0

#13 bejo

bejo
  • 176 postów
  • SkądBrzozów / Kraków

Napisano 22 grudnia 2007 - 22:32

Jeśli problemem jest gniazdo, a mak nie jest na gwarancji to nie rujnuj się na całą płytę tylko oddaj do serwisu notebooków np.: www.mtec.com.pl lub EVR

Rozumiem, ze oni mi wlutuja nowego jack-a po prostu. Wyglada na to, ze strona EVR nie dziala, ale kopia na Googlach wskazuje ze jest to firma z kielc, a mtec to Siedlce. Mi przydalo by sie cos z Krakowa, choc jesli bedzie trzeba to moge wyslac MB, byle by szybko to naprawili. Moze ktos polecic ktoras z tych firm? Ktora jest lepsza, szybsza, tansza? :D
  • 0

#14 LASERman

LASERman

  • 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 23 grudnia 2007 - 01:06

- tak chodzi o wymianę gniazda. - EVR mieści się we Wrocławiu. - zadzwoń do obu, porównaj ceny i terminy.
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych