Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Próba restore


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#1 MichuRmx

MichuRmx
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 10:51

Witam serdecznie mam problem z Iphone 3GS 16GB. Po podłączeniu do Itunes dostałem informacje o nowym oprogramowaniu 4.3.3. które mogę zainstalować w swoim telefonie. po wciśnięciu "aktualizuj" 3/4 oprogramowania weszło a następnie pokazała się informacja ,że wystąpił problem z błędem 1015 i do tej pory nie mogę przywrócić starego oprogramowania. Zaznaczam iż telefon był przywieziony z francji , i mimo włożenia oryginalnej karty francuskiej sieci nie mogę do tej pory go przywrócić do poprzedniego oprogramowania. (Teraz cały czas pokazuje się kabel i logo iTunes)
  • 0

#2 wysoki86

wysoki86
  • 222 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 11:09

Bylo wiele razy, w tym ja niedawno przez to sam przechodzilem. Dziwne jest to co piszesz, gdyz najnowszy soft jaki powinien ci wykryc iTunes to 4.3.4. Nie wiem czemu ci wykazuje 4.3.3. Moze masz nieaktualne iTunes? W kazdym razie sciagnij 4.3.4 i zrob restore.
  • 0

#3 MichuRmx

MichuRmx
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 11:24

Podejrzewam ,że problem tkwi w tym ,że simlock był zdjęty ale, nie wiem w jaki sposób ,czy tylko ominięty. Próbowałem ponownie przywrócić oprogramowanie ,lecz do tej pory wyskakuje mi informacja o błędzie 1015. Niestety nic nie mogę zrobić ponieważ telefon nadal jest w trybie awaryjnym.
  • 0

#4 wysoki86

wysoki86
  • 222 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 12:36

Pobierz soft 4.3.3, przerob go za pomoca sn0wbreeze i powinno wtedy pojsc. Mi poszlo w takiej samej sytuacji.
  • 0

#5 MichuRmx

MichuRmx
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 12:57

A możesz mi powiedzieć jak go przerobić lub dać mi linka do postu ? Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi
  • 0

#6 iRaff

iRaff
  • 71 postów
  • SkądManchester UK

Napisano 20 lipca 2011 - 13:05

Spróbuj ściągnąć program iReb i fixowac problem 1015
  • 0

#7 MichuRmx

MichuRmx
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 13:32

Zrobiłem sn0wbreeze i odtworzyłem w Itunes teraz Iphone nie chcę się uruchomić o.O ?
  • 0

#8 wysoki86

wysoki86
  • 222 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 13:39

1. Pobierz soft 4.3.3 2. Pobierz sn0wbreeze 2.7.1 3. Otworz sn0wbreeze i zaladuj powyzszy soft. 4. Idz dalej, nastepnie wybierz Generals, zaznacz Activate, dalej, dalej, buil IPSW. 5. Poczekaj cierpliwie az sie skonczy. 6. Wykonuj dalsze instrukcje celem wprowadzenia iPhone w tryb DFU. 7. Gdy skonczysz pownienes miec podlaczonego do PC wylaczonego iPhona. 8. Otworz iTunes. 9. Przytrzymaj shift i klknij na odtworz. 10. Wybierz ten przerobiony soft. Gotowe :)
  • 0

#9 MichuRmx

MichuRmx
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 13:47

Dobra zrobiłem tak i zmieniła mi się ikonka z Jabłuszka na Te śnieżek ... po wgraniu tego przerobionego Softa telefon nie chcę się uruchomić wyskakuje mi błąd 3194

---------- Wpis dodano o 14:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:45 ----------

to się wyświetla ... telefon nadal jest wyłączony http://iv.pl/images/...68768653040.jpg
  • 0

#10 dyndas

dyndas
  • 4 407 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 13:52

Dobra zrobiłem tak i zmieniła mi się ikonka z Jabłuszka na Te śnieżek ... po wgraniu tego przerobionego Softa telefon nie chcę się uruchomić wyskakuje mi błąd 3194


Apple od wczoraj nie podpisuje 4.3.3. Jeśli nie zapisałeś SHSH dla tej wersji to instalacja się nie uda !! Jeśli miałeś JB jest szansza, że SHSH są zapisane u Saurika. Żeby sprawdzić musisz pobrać program Tiny Umbrella ( znajdziesz w sieci ), uruchomić go, sprawdzić w programie czy jest WŁĄCZONA opcja 'set hosts to Cydia on exit', jeśli nie jest to zaznaczyć i zrestartować komputer. Potem spróbuj ponownie instalacji oprogramowania które stworzyłeś w sn0wbreeze. Najlepiej przejdź całą procedure jeszcze raz. Umbrelli nie musisz uruchamiać ponownie.

//T
  • 0

#11 MichuRmx

MichuRmx
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 14:30

nooo Iphone się uruchamia ale nadal jest błąd 1015 ;/
  • 0

#12 dyndas

dyndas
  • 4 407 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 14:32

nooo Iphone się uruchamia ale nadal jest błąd 1015 ;/


Uruchom Tiny Umbrelle i kliknij 'exit recovery'.
  • 0

#13 wysoki86

wysoki86
  • 222 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 14:41

Uzupelnie wypowiedz kolegi powyzej. Gdy wyskoczy ci blad 1015 nie klikaj OK i nie zamykaj iTunes tylko otworz TinyUmbrella, wybierz z drzewka swoj telefon i kliknij exit recovery. Powinno pomoc. Sprobuj tez podlaczyc iPhone do innego portu USB. To czasem pomaga.
  • 0

#14 dyndas

dyndas
  • 4 407 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 14:44

Sprobuj tez podlaczyc iPhone do innego portu USB. To czasem pomaga.


Inny port USB? Na 1015 ? A skąd taka teoria ?
  • 0

#15 MichuRmx

MichuRmx
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 15:02

Mam nadzieje ,że zadziała

---------- Wpis dodano o 16:02 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:54 ----------

Jakby mi jeszcze ten program ruszał to było by okey....
http://iv.pl/images/...95870763483.jpg
  • 0

#16 dyndas

dyndas
  • 4 407 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 15:05

Mam nadzieje ,że zadziała

---------- Wpis dodano o 16:02 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:54 ----------

Jakby mi jeszcze ten program ruszał to było by okey....
http://iv.pl/images/...95870763483.jpg


Słyszałeś kiedyś o Javie ?
  • 0

#17 MichuRmx

MichuRmx
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 15:09

Mam Jave najnowszą.... i nie wiem dlaczego nie działa

---------- Wpis dodano o 16:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:06 ----------

Dobra zainstalowałem najnowszą i działa...
  • 0

#18 dyndas

dyndas
  • 4 407 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 15:11

Mam Jave najnowszą.... i nie wiem dlaczego nie działa

---------- Wpis dodano o 16:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:06 ----------

Dobra zainstalowałem najnowszą i działa...


Masz 64-bitowy system? Przewijają się informacje o problemach na 64 bitach.

//T
EDIT: a jednak Java...
  • 0

#19 MichuRmx

MichuRmx
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 15:12

Zrobiłem tak jak kazaliście z programem TinyUmbrella telefon się resnął i nadal jest to samo ...

---------- Wpis dodano o 16:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:11 ----------

Mam system 32 bitowy ;)
  • 0

#20 dyndas

dyndas
  • 4 407 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 15:14

Zrobiłem tak jak kazaliście z programem TinyUmbrella telefon się resnął i nadal jest to samo ...

---------- Wpis dodano o 16:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:11 ----------

Mam system 32 bitowy ;)


A na pewno wskazałeś w iTunes oprogramowania przygotowane w sn0wbreeze? Nie wskazałeś przypadkiem oryginalnego?
Twój telefon ma na 99% BB od iPada.
  • 0

#21 wysoki86

wysoki86
  • 222 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 15:24

Tak czy siak, nawet jak ma BB od iPada to powinien zrobić restore z tego zmodyfikowanego sofu.
  • 0

#22 MichuRmx

MichuRmx
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 15:28

zrobiłem całego softa na nowo (sn0wbreeze) i wgrywam go przez Itunes
  • 0

#23 dyndas

dyndas
  • 4 407 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 15:32

Tak czy siak, nawet jak ma BB od iPada to powinien zrobić restore z tego zmodyfikowanego sofu.


Jeśli wskazał w iTunes to co trzeba...
  • 0

#24 MichuRmx

MichuRmx
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 15:41

Wszystko działa zainstalowałem dobrze ale teraz jest problem jest jedna kreska zasięgu.... czy to może być wina Softa ?
  • 0

#25 dyndas

dyndas
  • 4 407 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 15:47

Wszystko działa zainstalowałem dobrze ale teraz jest problem jest jedna kreska zasięgu.... czy to może być wina Softa ?


ustawienia -> ogólne -> to urządzenie -> firmware modemu. Jaka jest wersja?
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych