Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 - nie chce się włączyć


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 zabiel

zabiel
  • 357 postów
  • SkądEdinburgh / Żory

Napisano 06 lipca 2011 - 18:09

Witam. Prosze o pomoc. Moj iphone 4 nie chce sie wlaczyc. Problem powstal jak podpialem go do ladowania w aucie i po jakims czasie sie wylaczyl. Nie umialem go uruchomic to podpialem go w domu ponownie do ladowania. Pokazuje sie jablko i po chwili startuje ale mam tylko zablokowany ekran i po odblokowaniu pokazuje sie jedynie "emergency call". Twardy reset mu nie pomaga. Co dziwne gdy podpinam iphone`a pod kompa to pokazuje sie tylko jablko i nie potrafi sie wlaczyc. Wlacza sie i wylacza pokazujac tylko logo jablka. Bylem nawet u kolesia zeby wymienil baterie. Powiedzial mi ze jak wsadzil nowa baterie jest to samo! Jaki to jest problem i co mi radzicie zrobic?
  • 0

#2 Artek777

Artek777
  • 493 postów
  • SkądSanok, PL

Napisano 06 lipca 2011 - 18:19

Może restore?
  • 0

#3 zabiel

zabiel
  • 357 postów
  • SkądEdinburgh / Żory

Napisano 06 lipca 2011 - 18:21

W jaki sposob mam to zroibc? Jak podepne do kompa to tylko pojawia sie logo jablka i wylacza sie i tak bez przerwy. Jedynie jak podepne do gniazdka to startuje...
  • 0

#4 ULRICHXX5

ULRICHXX5
  • 159 postów
  • SkądCzaniec, Polska

Napisano 06 lipca 2011 - 18:22

dfu mode (googluj) pobierz odpowiedni firmware potem restore z shiftem
  • 0

#5 zabiel

zabiel
  • 357 postów
  • SkądEdinburgh / Żory

Napisano 06 lipca 2011 - 18:37

Wyskoczyl blad 1611
  • 0

#6 michu26

michu26
  • 104 postów
  • SkądGdynia

Napisano 06 lipca 2011 - 19:29

To cytat z innego forum ale ma sens "Mialem błąd 1611 po lekkim zalaniu iPhone 3gs. Próbowałem również DFU itp itd wiadome ocb. Oddałem do zwykłego (ale z polecenia kolegi) takiego serwisu gsm 50 zł mnie to kosztowało problemem jest BATERIA! Po lekkim zalaniu rozladowala sie do 0! i nie dalo sie jej naladowac przez ladowarke tylko przez zspecjalne urzadzenie mimo ze iTunes wykrywal mi telefon i wlaczal sie podczas ladowania w tryb alarmowy!"
  • 0

#7 zabiel

zabiel
  • 357 postów
  • SkądEdinburgh / Żory

Napisano 06 lipca 2011 - 19:43

Czyli chyba bez serwisu sie nie obejdzie? Tylko dlaczego jak ten koles wlozyl nowa baterie mowil ze bylo tak samo czyli wlacza sie ale jak odepniesz od ladowarki automatycznie sie wylacza iphone.
  • 0

#8 michu26

michu26
  • 104 postów
  • SkądGdynia

Napisano 06 lipca 2011 - 20:04

jeśli dfu mode nie pomaga to możne problem tkwi w samym module odpowiadającym za ładowanie
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych