Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

LiveBox TPSA - jak skonfigurować by działało z iPadem?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 zayks

zayks
  • 37 postów

Napisano 22 września 2010 - 14:08

LiveBox TPSA - jak skonfigurować by działało z iPadem? zaintalowałem liveboxa, a iPad go nie wykrywa, nie wiem jak się do tego zabrać ( konfiguracja liveboxa ) a w sieci znajduje tylko instrukcję do instalacji wifi na komputerze
  • 0

#2 Balin0

Balin0
  • 1 441 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 września 2010 - 14:13

A inne urzadzenia widza liveboxa ?
  • 0

#3 zayks

zayks
  • 37 postów

Napisano 22 września 2010 - 14:38

nie, laptop go nie wykrywa
  • 0

#4 OleYek

OleYek

  • 11 727 postów
  • Płeć:
  • SkądPoznań

Napisano 22 września 2010 - 14:57

A moze autor powinien wziac do lapy instrukcje do liveboxa i przeczytac opis jak podlaczac urzadzenia do liveboxa, bo bez urazania kogokolwiek, ale z tym opisem nawet małpa by sobie poradzila... Znajdujesz neostrada_costam laczysz sie wpisujesz klucz z pudelka, aha na poczatku nacisnij na LiveBoxie przycisk REG. To wszystko.
  • 0

#5 dredg

dredg
  • 2 093 postów
  • SkądNoeux-Les-Mines

Napisano 22 września 2010 - 15:04

Jakiego masz tego livbox'a? wejdz na kompie z poziomu przegladarki na 192.168.1.1 i sprawdz czy masz wifi wlaczone...
  • 0

#6 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 postów
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 22 września 2010 - 17:07

właśnie sprawdź najpierw wifi, bo to w sumie jedyna opcja, jeśli urządzenia go nie wykrywają... chyba, że jest uszkodzony... co do dodawania urządzeń wifi to livebox ma też filtrowanie po macadresach. Możesz więc za pomocą przycisku REG albo na stałe podpisać macadress.
  • 0

#7 zayks

zayks
  • 37 postów

Napisano 22 września 2010 - 17:35

99990244/nrysqxj to jest screen z panelu administracyjnego livebox.

wifi działa, ipad wykrywa ale nie wiem jakie hasło wpisać... bo jest jakieś zabezpieczenie. to chodzi o WEP ?
  • 0

#8 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 22 września 2010 - 17:45

tak to chodzi o wpisanie tego nr co tam masz na screenie :) pzdr. Łukasz
  • 0

#9 zayks

zayks
  • 37 postów

Napisano 22 września 2010 - 18:13

nie wiem co jest, już nie prosi o wpisanie hasła :/ teraz niby pojawila się ikonka wifi na ipadzie ale piszę obok no service.

oplikacje się odpalają ale nie chodzą normalnie tj nie ładują się wogole...

nie wiem co robic :(

---------- Wpis dodano o 19:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:57 ----------

nawet jak pojawilo sie haslo i wpisalem WEP to nie działa "Unable to join the network"
  • 0

#10 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 22 września 2010 - 18:19

poprzedź dołączanie siędo twojej neo guzikiem REG na liveboxie BTW. ja mam też problem z wifi straszny....., łączy mi się rozłącza jak już się połączy to jak jestem blisko rutera, jak odejdę na 5-8 metrów to zdycha połączenie..... pzdr. Łukasz
  • 0

#11 dredg

dredg
  • 2 093 postów
  • SkądNoeux-Les-Mines

Napisano 22 września 2010 - 18:20

Odpal safari na ipadzie i wejdz na myapple.pl, jak wejdzie to masz neta, jak nie to nie... nie ma to jak utrudniac sobie zycie ehh Wcisnales buton do "ozenienia" z urzadzeniami? domyslnie masz na to 10min bodajze, wierze ze dasz rade sie wyrobic z wpisaniem klucza (-:
  • 0

#12 OleYek

OleYek

  • 11 727 postów
  • Płeć:
  • SkądPoznań

Napisano 22 września 2010 - 18:26

Autor nadal nie przeczytal instrukcji... przeciez podlaczenie sie do liveboxa jest prostsze od konstrukcji cepa i narysowane w instrukcji na obrazkach. 1. Wciskamy REG 2. Podlaczamy sie do sieci 3. Wplisujemy klucz ktory jest na kartonie od LB 4. KONIEC
  • 0

#13 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 postów
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 22 września 2010 - 19:52

poprzedź dołączanie siędo twojej neo guzikiem REG na liveboxie

BTW. ja mam też problem z wifi straszny....., łączy mi się rozłącza jak już się połączy to jak jestem blisko rutera, jak odejdę na 5-8 metrów to zdycha połączenie.....

pzdr. Łukasz


Łukasz, jak masz problemy z wifi i nie zależy Ci na JB to zrób sobie update do 3.2.2, ta wersja OS naprawia już błędy występujące z wifi.


a co do LB to polecam podpisanie mac adresu na stałe, nie trzeba będzie 'żenić' urządzeń po raz kolejny po restarcie urządzenia.
  • 0

#14 zayks

zayks
  • 37 postów

Napisano 22 września 2010 - 19:54

klucz nie działa, nie wiem WEP nie pasuje, wpisywałem paręnaście razy i nic....
  • 0

#15 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 postów
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 22 września 2010 - 19:56

klucz nie działa, nie wiem WEP nie pasuje, wpisywałem paręnaście razy i nic....


co to znaczy, że nie działa? a nie zmieniałeś go przy rejestracji?
  • 0

#16 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 22 września 2010 - 19:57

Dj rdx mam soft 3.2.2 .... I cyrki sa straszne, i gubi tez mi zasieg np 5-6 metrow od liveboxa, raczej nie moglo sie nic z ipadem stac bo tak to by wcale nie lapalo wifi, jak siedze 1-2 od LB to mam ful zasieg i jako tako bangla, choc po wybudzeniu przewaznie wifi nie jest polaczone.. Ps. Mbp i iphone dzialaja oki w calym domu Pzdr. Łukasz
  • 0

#17 OleYek

OleYek

  • 11 727 postów
  • Płeć:
  • SkądPoznań

Napisano 22 września 2010 - 20:01

Łukasz, jak masz problemy z wifi i nie zależy Ci na JB to zrób sobie update do 3.2.2, ta wersja OS naprawia już błędy występujące z wifi.


Problemy z WiFi naprawia 3.2.1, 3.2.2 blokuje jedynie JB i nic wiecej nie robi w stosunku do 3.2.1
  • 0

#18 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 postów
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 22 września 2010 - 20:03

Dj rdx mam soft 3.2.2 .... I cyrki sa straszne, i gubi tez mi zasieg np 5-6 metrow od liveboxa, raczej nie moglo sie nic z ipadem stac bo tak to by wcale nie lapalo wifi, jak siedze 1-2 od LB to mam ful zasieg i jako tako bangla, choc po wybudzeniu przewaznie wifi nie jest polaczone..

Ps. Mbp i iphone dzialaja oki w calym domu

Pzdr. Łukasz


po wybudzeniu to standart, bo u mnie też się budzi bez połączenia mimo, że lata normalnie wifi...
no to w takim razie masz 2 opcje myśle:
- albo iOS4.2 przyniesie zmianę, która poprawi działanie wifi
- albo reklamowanie urządzenia, wtedy myślę, że powinieneś dostać nowy egzemplarz.

---------- Wpis dodano o 21:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:01 ----------

Problemy z WiFi naprawia 3.2.1, 3.2.2 blokuje jedynie JB i nic wiecej nie robi w stosunku do 3.2.1


no ok, a zrobisz update do 3.2.1?!
  • 0

#19 zayks

zayks
  • 37 postów

Napisano 22 września 2010 - 20:05

co to znaczy, że nie działa? a nie zmieniałeś go przy rejestracji?


nie nie zmienialem.

99990244/nrysqxj

tu jest link z danymi liveboxa.

wpisuje ten klucz i nic

mam wersje 3.2.1 ipad jak ja uaktualnic?

to moje pierwsze urzadzenie apple i nie wiem jak sie tym poslugiwac...

---------- Wpis dodano o 21:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:05 ----------

Odpal safari na ipadzie i wejdz na myapple.pl, jak wejdzie to masz neta, jak nie to nie... nie ma to jak utrudniac sobie zycie ehh

Wcisnales buton do "ozenienia" z urzadzeniami? domyslnie masz na to 10min bodajze, wierze ze dasz rade sie wyrobic z wpisaniem klucza (-:



nie dziala mi safari nie ładuja sie strony.

co to znaczy ożenić?
  • 0

#20 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 22 września 2010 - 20:09

Na reklamacje to musze poczekac az wejdzie do Pl, teraz siedze przy ruterze i nawet wybudzil mi sie polaczony do wifi,,,,,, nie wiem jakby cos bylo za przeproszeniem naj.... W sofcie w moim ale robilem restore dzis i nic ... Pzdr. Lukasz
  • 0

#21 OleYek

OleYek

  • 11 727 postów
  • Płeć:
  • SkądPoznań

Napisano 22 września 2010 - 20:39

no ok, a zrobisz update do 3.2.1?!


No oczywiscie, co za problem, kwestia posiadania tylko SHSH dla 3.2.1, ale nie o to chodzilo, tylko o to, ze 3.2.2 nie poprawia wcale WiFi w stosunku do 3.2.1
  • 0

#22 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 22 września 2010 - 21:08

A nie nie ma jakiegos programu diagnostycznego do ipada, iphona ??


Pzdr. Łukasz

---------- Wpis dodano o 22:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:53 ----------

nie wiem teraz siedzę, i wifi cały czas mi działa, ale pójdę do pokoju obok i nie ma ..... możliwe jest, żeby coś się stało z anteną, kabel się wypiął ( oglądałem filmik na YT to raczej trudno żeby sam to zrobił ), i mimo to wifi w promieniu nie wiem do 4m od LB działało ( w obrębie pokoju ) ??

czy może jak system widzi, że spada zasięg to rozłącza wifi.... wcześniej w sumie takie objawy miałem w pracy przy czym w domy ( całym ) wifi śmigało bdb.

pzdr. Łukasz
  • 0

#23 zayks

zayks
  • 37 postów

Napisano 22 września 2010 - 21:24

Nie wiem jakim cudem ale net zadzialal, nacisnalem reg i odpalilem wifi i dziala. Dzieki za pomoc chlopaki :)
  • 0

#24 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 22 września 2010 - 21:26

ja siedze 2m od LB i mi też wsio działa, nawet po wybudzeniu po okolo 10-15 sekundach łączy się z wifi, problem pojawia się po przekroczeniu progu pokoju ....... jak u ciebie z zasięgiem wifi ?? i łączeniem rozłączaniem ?? pzdr. Łukasz
  • 0

#25 OleYek

OleYek

  • 11 727 postów
  • Płeć:
  • SkądPoznań

Napisano 22 września 2010 - 21:45

Nie wiem jakim cudem ale net zadzialal, nacisnalem reg i odpalilem wifi i dziala. Dzieki za pomoc chlopaki :)


Przeciez pisalem o tym w 4 poscie tego watku, ze masz nacisnac reg...
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych