Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Komputer nie widzi, iPhone zablokowany


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 magicaly

magicaly
  • 52 postów

Napisano 10 września 2010 - 18:18

Mam pewien problem. Mam iPhone'a 3G, ktory zostal omlykowo zablokowany i aktualnie wyswietla sie napis 'iPhone is disabled, connect to iTunes'. Ale gdy podlaczam do komputera, nie widac go. Nie otwiera sie iTunes, w LibUSB tez go nie widac. Natomiast laduje sie ladowarka scienna. Testowalem rozne komputery i kable. Co jest nie tak?
  • 0

#2 iAndrzej

iAndrzej
  • 929 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 września 2010 - 18:25

zablkowany.... zadam Ci trudne pytanie i bez obrazy proszę to Twoj iPhone? może ktoś go zablkował poprzez MobileMe następnie czy owa blokada to blokada samego aparatu? jeżeli tak to nie pamiętasz kodu do odblokowania?
  • 0

#3 magicaly

magicaly
  • 52 postów

Napisano 10 września 2010 - 18:44

Takiego juz kupilem i nie dostałem razem z nim żadnego kodu niestety, chociaz poszukam jeszcze w papierach, bo moze cos przeoczylem, ale z tego co wiem, powinno się zrobić restore'a i wszystko powinno być okej. Niestety, nie mam jak się połączyć z iTunesem, aby to uczynić. Ładuje się przez ładowarkę ścienną, więc co mam wymienić? Dock ładowania?
  • 0

#4 iAndrzej

iAndrzej
  • 929 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 września 2010 - 18:57

itunes jak zobaczy ze jest blokada to nie wpuści. wiem bo córka ma blokadę na iP-ka aby jej brat jej nie grzebał w komórce i jak robiliśmy aktualizację do 4.1 do musiała wpisac kod dostępu nie jestem aż tak dobry. może ktoś inny Ci pomoże jak to obejść. pozdrawiam
  • 0

#5 Aiden5

Aiden5
  • 15 postów

Napisano 10 września 2010 - 19:04

wprowadź iPhone w tryb DFU i wtedy aktualizuj do wersji 4.1 Wyłącz iPhone, podepnij go do PC, naciśnij przycisk Sleep/Wake i jednocześnie Menu. Trzymaj te 2 przyciski dopóki nie pojawi się znaczek Apple, wtedy puść Sleep/Wake, ale wciąż trzymaj Menu. Kiedy otworzy się iTunes, puść Menu. Powinno wyskoczyć okienko, że iP jest w trybie awaryjnym. Kliknij "Przywróć", a reszta to dziecinada. Najpierw zrób, potem dziękuj ^ ^
  • 0

#6 magicaly

magicaly
  • 52 postów

Napisano 10 września 2010 - 19:14

Tzn. jestem zaznajomiony ze sposobami wprowadzania iP w tryb DFU, ale po prostu tego nie widzi komputer. Nie pokazuje się w LibUSB, nic się nie otwiera. Dlatego moje pytanie - co jest do wymiany? Ładować, to się ładuje, ale przez ładowarkę ścienną, a w komputerze nie.
  • 0

#7 Aiden5

Aiden5
  • 15 postów

Napisano 10 września 2010 - 19:17

iTunes nie czyta w DFU !? HMM. Może software xD Może są jakieś metody zmiany POZA iTunes.
  • 0

#8 fialas

fialas
  • 24 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza/Szczecin

Napisano 10 września 2010 - 23:09

To już chociaż powinien ładować, może Ci poszło USB w PeCecie, sprawdź jakoś
  • 0

#9 iLuk45z

iLuk45z
  • 127 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 10 września 2010 - 23:37

Spróbuj na innym porcie odinstaluj libUSB, nie którzy mają z nim problemy.... Wprowadz ip w tryb DFU gdy będzie podłączony do komputera jak itunes wykryje, ze ip działa w trybie awaryjnym, trzymasz prawy shift i klikasz restore otworzy się okno wskazujesz na wcześniej ściągnięty soft jaki chcesz wgrać i zaczyna się instalacja nowego systemu. Jeśli nie masz simlocka i JB nie bardzo cię interesuje wgraj 4.1 natomiast jeśli masz locka a chcesz używać innej karty tu może być problem bo nie wiadomo, czy ip miał wcześniej robiony JB i pliki zostały wysłane na server Surika
  • 0

#10 magicaly

magicaly
  • 52 postów

Napisano 11 września 2010 - 20:50

Próbowałem już na różnych portach, reinstalacja iTunesa, LibUSB, itd. Moim zdaniem problem jest hardwareowy - co trzeba wymienić? Wystarczy sam port ładowania, czy trzeba coś jeszcze? Bo telefon się ładuje, ale z komputerem nie łączy. Z tego co zaobserwowałem na innym iPhonie, soft 4.0 ma problem z obsłużeniem 3G, gdyż niektóre gry nie działają, nawigacja również się nie łączy (działało na 3.1.2). Naprawili to w 4.1?
  • 0

#11 iLuk45z

iLuk45z
  • 127 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 12 września 2010 - 00:26

Gdyby to był port ładowania, po podłączeniu pod ładowarkę sieciową też by nie ładował.... Tzn. Jak gry nie działają? Co do łączenia się, sprawdzałeś ustawienia sieci czy wszystko jest prawidłowo wpisane?
  • 0

#12 magicaly

magicaly
  • 52 postów

Napisano 12 września 2010 - 19:28

Nie mogę sprawdzić, gdyż jest zablokowany. Nie mogę odblokować, gdyż nie łączy się z iTunes. ;) co więc?
  • 0

#13 iLuk45z

iLuk45z
  • 127 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 12 września 2010 - 20:21

A sprawdzałeś na innym komputerze? Jak już pisałem, skoro ip się ładuje po podłączeniu do ładowarki, a po podłączeniu do kompa nie, to wina leży po stronie komputera, kabla, systemu na kompie, itunes....
  • 0

#14 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2010 - 20:35

wyłącz całkowicie iP następnie odłącz od komputera,przyciśnij home i podłącz pod komputer,trzymaj aż iTunes nie wykryje go w trybie awaryjnym
  • 0

#15 magicaly

magicaly
  • 52 postów

Napisano 12 września 2010 - 21:50

Hmm. dziwne. Zrobiłem tak, jak qubuch powiedział i gdy podłaczyłem wyłączonego iP do komputera, włączył się, co może oznaczać, że jednak coś działa. Jednak w LibUSB go nie widać, iTunes nie wykrywa. Sprawdzone na 2 komputerach i kilku portach USB.
  • 0

#16 iLuk45z

iLuk45z
  • 127 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 12 września 2010 - 23:10

a sprawdzałeś na innym kablu.... może kabel coś nie bangla....
  • 0

#17 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2010 - 05:39

no ale to jak zrobiłeś tak jak powiedziałem to powinien Ci itunes go wykryć i wgrasz wtedy 4.0.2 czy tam 4.1 jak wolisz i tyle po co Ci ten LibUSB?
  • 0

#18 magicaly

magicaly
  • 52 postów

Napisano 13 września 2010 - 07:07

Sprawdziłem na 3 kablach. LibUSB jest od tego, aby zobaczyć, czy urządzenie na USB jest wykrywane przez komputer - i iP nie jest. Pokazuje się ikonka kabla USB i iTunesa, ale iTunes się nie otwiera. Już mnie krew zalewa, gdy nie chce zadziałać, jak powinien ;[
  • 0

#19 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2010 - 08:06

to otwórz sam tego iTunes'a i wtedy powinien Ci wykryć wiem od czego jest LibUSB...
  • 0

#20 szmidt344

szmidt344
  • 28 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 15:19

Udało sie komuś rozwiązac ten prpblem? Mam to samo :(
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych