Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Błąd - 1600, 1604, 1015


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 26 maja 2010 - 16:21

witam,

iPhone po restore zatrzymuje się na jabłuszku i to wszystko,

po podpięciu pod pc itunes wykrywa go w trybie awaryjnym i prosi o przywrócenie ustawień, więc tak też robię, ale niestety przy wgrywaniu gdzie pokazuje się już jabłuszko i pasek postępu na dole ma oko 80&% wyskakuje na przemian błąd 1600 1604 1015

próbowałem i w DFU i w RM, próbowałem na dwóch portach usb, wgrywałem już OS 2.0 2.1 2.0.2 3.1 3.0 3.1.2 po prostu wszystkie bo mam je na pc, ale niestety przy każdym jest tym samym,

próbowałem błędy ominąć dzięki iReb 3.1.2, ale również nie spisał się.

było już sporo prób i nie udało mi się dlatego piszę,

co można jeszcze zrobić?

niestety nie mam jak sprawdzić na innym kompie.

[NICKMOD]majkool[/NICKMOD]
[MOD]Nazwa tematu poprawiona. ;)
Używaj czasem prefixu dla wybranego modelu i wersji oprogramowania [?G - ?.?.?].
ZASADY TWORZENIA TEMATÓW - REGULAMIN[/MOD]
  • 0

#2 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 26 maja 2010 - 17:14

... a co z czystym 3.1.3?
  • 0

#3 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 26 maja 2010 - 19:06

czysty czyli custom restore 3.1.3? na 100% on mi nie zablokuje sim?
  • 0

#4 the_Robert

the_Robert
  • 63 postów

Napisano 26 maja 2010 - 22:47

http://myapple.pl/ip...ror-1604-a.html
  • 0

#5 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 27 maja 2010 - 17:15

niestety zbytnio mi to nie pomogło - mam viste i nie mam funkcji 'uruchom' a, że jest ona po angielsku to już w ogóle ręcę opadają ;| już kombinuje i chyba szlak to trafił..
  • 0

#6 macieks72

macieks72

  • 9 873 postów

Napisano 27 maja 2010 - 18:58

masz uruchom win+r, poza tym idzie to włączyć żeby było w menu start.
  • 0

#7 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 27 maja 2010 - 19:06

no akurat już dodałem to do startu, ale wpisuje to "cmd" otwiera się po tym czarne okno (wpisuje w te czarne okno cd C:\iRecovery iRecovery -s naciskam enter i niestety, ale nic dalej nie idzie;/ czy może ktoś mi to jeszcze jaśniej w punktach wyjaśnić, bo tam nie jest dokładnie opisane gdzie co wpisać i kliknąć..
  • 0

#8 the_Robert

the_Robert
  • 63 postów

Napisano 27 maja 2010 - 19:14

utwórz na dysku C:\ katalog o nazwie 'iRecovery' następnie ściągnij irecorvery otwórz, skopiuj te cztery pliki z katalogu irecorvery-0.3.2 ... skopiuj je do C:\iRecovery następnie otwórz cmd i wpisz ... nie najlepiej to skopiuj te komendy po kolei i wklej je do konsoli (cmd) kopiowanie zaznaczonego tekstu= ctrl+c wklejanie zaznaczonego tekstu= ctrl+v
  • 0

#9 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 27 maja 2010 - 19:30

Polecam program RecBoot.
  • 0

#10 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 28 maja 2010 - 10:54

robię tak jak piszecie i nic.. po wpisaniu tych haseł w ten czarny ekran nic się nie dzieje, a jak nacisnę ENTER to wyskakuje komunikat po angielsku o tym, że nie ma takiej funkcji czy coś w ten deseń..
  • 0

#11 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 28 maja 2010 - 11:23

Użyłeś RecBoot'a jest o wiele łatwiejszy i pewny w działaniu.
  • 0

#12 the_Robert

the_Robert
  • 63 postów

Napisano 28 maja 2010 - 23:47

iReb ?
http://ih8sn0w.com/i...hp/welcome.snow
  • 0

#13 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 29 maja 2010 - 19:37

iReb już wcześniej próbowałem i nic,

LilUSB czy jakoś tak po zainstalowania zablokował mi kartę sieciową - brak połączenia z internetem i głosu na kompie, więc trochę dziwne.

co do RecBoot to właśnie ściągnąłem, rozpakowałem i gdy wchodze w folder RecBoot to są pliki:

1)EnterRecov - gdy go otwieram to wyskakuje czarne okno CMD, ale niestety nic nie można tam wpisać, nie reaguje na klawiaturę,
2)Exit - gdy otwieram to wyskakuje czarne okno, przelatują jakieś białe napisy i wyłącza się,
3)exitrecovery.command - gdy klikam na to to pyta w czym otworzyć?
4)IPHUCWIN32 - gdy otwieram go to pokazuje się czarne okienko, a w nim napis: CFRunLoop: Wating for iPhone
(mam w tym momencie podłączonego iPhone'a w trybie RM) i tylko ten napis cały czas jest,
5)iRecovery - gdy otwieram to wyskakuje czarne okno, przelatują jakieś białe napisy i wyłącza się,
6)iTunesMobileDEvice - gdy klikam na to to pyta w czym otworzyć?
7)libusb - instalka,
8)readline5 - gdy klikam na to to pyta w czym otworzyć?
9)README - właśnie zaraz przetłumacze bo coś tam jest o konieczności zainstalowania lilbusb by to działało?
10)RecBoot - po kliknięciu wyskakuje komunikat z czerwonym znakiem "tu run this aplication, you first mustinstall one of the foolowing version of the NET Framework v4.0.30319"

---------- Wpis dodano o 20:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:52 ----------

dobra zrobione, iPhone działa ;-)

otóż wgrałem 3.1.3 od producenta, ponieważ jak się okazało telefon fabrycznie bez sim-lock'a

DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC.
  • 0

#14 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 29 maja 2010 - 21:13

Hah :D Dobrze wiedzieć. Aha, co do tego "To run this aplication, you first mustinstall one of the foolowing version of the NET Framework v4.0.30319" to oczywiste musisz mieć zainstalowane .NET Framework w wersji 4. ;) Problem rozwiązany. Jak będzie potrzeba otworzyć to Proszę pisać na PW. ;) [MOD]Zamykam.[/MOD]
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych