Ogłoszenie

Ogłoszenie Module
Zwiń
1 z 2 < >

Zatytułuj wątek tak, aby jego nazwa od razu coś mówiła.

Wątki nazwane 'mam problem z...' (lub wszelkie ich modyfikacje, zwłaszcza samo 'mam problem') nie mówią absolutnie nic, kiedy się je przegląda. Tak samo te, które w tytule zawierają szczątkowe informacje ('nie działa komputer' i tak dalej).

Pamiętajmy, że duża cześć Użytkowników nie czyta 'wszystkiego jak leci', tylko patrzy na tytuły wątków i wchodzi tylko w te, w których a) może pomóc; b) jest coś interesującego. Dlatego część Waszych problemów może długo pozostawać bez odpowiedzi. Do tego przecież forumowa wyszukiwarka oraz Google indeksują zawartość forum i potem w wynikach wyszukiwania widać właśnie tytuły wątków.

Dlatego właśnie wątki o tytule, które nic nie mówią będą (przy braku dyskusji) usuwane do kosza lub ich autorzy otrzymają stosowną nagrodę za robienie nieporządku i utrudnianie życia sobie i innym użytkownikom.
2 z 2 < >

UWAGA! Dział Programy istnieje i należy z niego korzystać!

Proszę NIE PYTAĆ o pojedyncze programy w dziale 'Systemy Operacyjne'. Jeśli masz problem z Chrome/Safari/Mail/Photoshopem/czymkolwiek, to nadal jest to problem z tylko jednym softem, a NIE całym systemem.

Źle założone tematy będą przenoszone (czasami bez żadnej informacji), za recydywę nagradzamy punktami karnymi.
Zobacz więcej
See less

PekaoBIZNES24 - niedziałający komponent podpisujący

Page Title Module
Przenieś Usuń Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
Conversation Detail Module
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

  • PekaoBIZNES24 - niedziałający komponent podpisujący

    Witajcie,

    Temat się przewijał kilka razy, ale bez konkluzji więc warto odświeżyć...

    Od jakiegoś czasu jestem świeżym użytkownikiem japka i bardzo się z tego powodu cieszę, większość narzędzi używanych w Win udało mi się znaleźć w wydaniach dla MacOS, jednakże pozostała nierozwiązana kwestia szwankującego komponentu podpisującego w/w platformy.

    Żeby nie pisać zbyt pochopnie sprawdziłem znane mi przeglądarki (oprócz IE ;>) w wydaniach na SL, niestety nie znalazłem nic coby działało.

    Problem występuje w ostatniej fazie podpisu niezaufanych odbiorców (czyli gdy wymagane jest pobranie hasła SMS) po kliknięciu w button "Pobierz kod SMS" w FireFoxie otwiera mi popup z szarym tłem, którego już nie da się zamknąć (ergo konieczne jest wymuszenie zamknięcia FF), natomiast Safari albo Chrome jest przekierowane na stronę z komunikatem:

    Informacja systemowa
    Serwis czasowo niedostępny.

    Szanowny Kliencie w chwili obecnej przeprowadzamy konserwację systemu. Przepraszamy za utrudnienia prosimy o zalogowanie się w późniejszym terminie


    W chwilii obecnej moja star, poczciwa winda stoi jeszcze na biurku, więc mogę się podpisać używając starego kompa, ale ... stoi tylko dlatego, że muszę się podpisywać za jej pośrednictwem

    Dla porządku podaję wersje, może ktoś wypatrzy jakąś niekompatybilność:

    MacOS: 10.6.5
    FireFox: 3.6.12
    Safari: 5.0.2 (6533.18.5)
    Chrome: 7.0.517.44

    Pozdrawiam, Marcus

  • #2
    Dzwoniłeś na infolinię do banku?

    Komentarz


    • #3
      Zamieszczone przez arturcisz Zobacz posta
      Dzwoniłeś na infolinię do banku?
      odpowiedź banku:
      "Przyjęliśmy już podobne zgłoszenia, ale z tego nam wiadomo to powinno działać w Safari..."

      Komentarz


      • #4
        Wiesz pracuje w Pekao, jutro zadzwonie na info dla pracowników i popytam, puść mi na pw wiadomość abym wiedział komu odpisać

        Komentarz


        • #5
          Ha! Bardzo dobrze, biorąc pod uwagę zawartość Twojej stopki oraz pracę w Peako nie jesteś w stanie powiedzieć "zmień bank" albo "zmień system" oczywiście słyszałem już kilka takich rad ;>

          Komentarz


          • #6
            Hej,

            Obawiam się, że na przeglądarkach budowanych na bazie Gecko (Mozilla, Camino) aplet zawiesza cały proces przeglądarki.
            Jeżeli na Safari pojawia się komunikat o niedostępnym serwisie a kod sms do Ciebie nie dociera (komunikat generowany jest prawdopodobnie przez jakiś błąd w środowisku Java), spróbuj powtórzyć to samo na Operze (prawdopodobnie pojawi się taki sam komunikat, ale pójdzie request i pobierzesz sms - po kliknięciu wstecz, możesz podpisać przelew.
            Miejmy nadzieję, że niebawem wszystko będzie hulać bez problemu i kombinacji

            pozdrawiam

            a
            Think Different - Go Vegan

            Komentarz


            • #7
              A wiec tak, zgosilem sprawe do odpowiedzialnych za to osob, przeprowadzili testy i dziala bez zarzutu. Domniemywam rowniez, ze chodzi o pekao firma a nie pekao biznes (system korporacyjny- gdzie opiekun dawno rozwiazalby sprawe).

              Jezeli, ktos mialby problem z logowaniem do pekao, prosze o kontakt na pw, z checia pomoge.

              Komentarz


              • #8
                Abra Kadabra!!! (na alleluja za wcześnie o kilka miesięcy) poszło!

                Niestety pomoc banku nie była w stanie zidentyfikować mojego problemu (wszystko wyglądało normalnie)... Właśnie przed chwilą udało mi się ... przypadkiem dojść do przyczyny. Konto obsługiwałem za pomocą starych kluczy (nie dam głowy czy jeszcze nie z BPH) i nawet dodanie nowego klucza na moim dysku i próba użycia go nic nie dawała... dziś ze złości poblokowałem wszystkie stare klucze i zostawiłem tylko ten najnowszy i ruszyło - mogę teraz podpisywać z Safari operacje - system działa jak należy!!

                Temat z mojej strony można uznać za zamknięty, Artur dzięki za wsparcie

                Komentarz


                • #9
                  Cieszę sie, ze juz działa.

                  Komentarz


                  • #10
                    Jeżeli komuś jeszcze wywala błąd podczas próby pobrania kodu SMS w PekaoFIRMA24, podejrzewam ze posiada klucz do podpisu z ujemne sumą kontrolną, jeszcze z BPH - w repozytorium (najpewniej to generuje ten komunikat). Sugeruje taki klucz zablokować i ukryć - powinno pomóc.
                    Think Different - Go Vegan

                    Komentarz


                    • #11
                      Hej, odkopuje temat bo problem powrócił na lionie. Wszystko ładnie opisał użytkownik Bacio tutaj.
                      Nie da się zainstalować komponentu ani w safari ani w ff (próbowałem na 3,6,7,8 i 9).
                      Nawet po podaniu ścieżki do komponentu i niby poprawnej instalacji przez ff, po zalogowaniu wyskakuje to okienko:



                      Jeśli ktoś miał podobny problem i udało mu się rozwiązać tą kwestię to byłbym wdzięczny za pomoc.
                      Pozdrawiam
                      “Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.” - Stanisław Lem.

                      Komentarz


                      • #12
                        'fx', nie 'ff' (za: Mozilla Firefox 1.5 Release Notes).

                        Poza tym to nie jest wątek dotyczący systemu, tylko programu. Zamkniemy.
                        ---
                        Jestem Grammar Nazi. Nie znoszę błędów, leni, idiotów i hipsterów.
                        NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.
                        NIE odpisuję na wiadomości najeżone błędami. Nie chce mi się męczyć oczu.

                        Komentarz

                        Pracuję...
                        X