Ogłoszenie

Ogłoszenie Module
Zwiń
1 z 2 < >

Zatytułuj wątek tak, aby jego nazwa od razu coś mówiła.

Wątki nazwane 'mam problem z...' (lub wszelkie ich modyfikacje, zwłaszcza samo 'mam problem') nie mówią absolutnie nic, kiedy się je przegląda. Tak samo te, które w tytule zawierają szczątkowe informacje ('nie działa komputer' i tak dalej).

Pamiętajmy, że duża cześć Użytkowników nie czyta 'wszystkiego jak leci', tylko patrzy na tytuły wątków i wchodzi tylko w te, w których a) może pomóc; b) jest coś interesującego. Dlatego część Waszych problemów może długo pozostawać bez odpowiedzi. Do tego przecież forumowa wyszukiwarka oraz Google indeksują zawartość forum i potem w wynikach wyszukiwania widać właśnie tytuły wątków.

Dlatego właśnie wątki o tytule, które nic nie mówią będą (przy braku dyskusji) usuwane do kosza lub ich autorzy otrzymają stosowną nagrodę za robienie nieporządku i utrudnianie życia sobie i innym użytkownikom.
2 z 2 < >

UWAGA! Dział Programy istnieje i należy z niego korzystać!

Proszę NIE PYTAĆ o pojedyncze programy w dziale 'Systemy Operacyjne'. Jeśli masz problem z Chrome/Safari/Mail/Photoshopem/czymkolwiek, to nadal jest to problem z tylko jednym softem, a NIE całym systemem.

Źle założone tematy będą przenoszone (czasami bez żadnej informacji), za recydywę nagradzamy punktami karnymi.
Zobacz więcej
See less

Problem z Safari 5 podczas otwierania onet.pl wyswietla sie bialy ekran

Page Title Module
Przenieś Usuń Zwiń
X
Conversation Detail Module
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

  • Problem z Safari 5 podczas otwierania onet.pl wyswietla sie bialy ekran

    Witam, mam problem z otwieraniem onet.pl, problem ktorego nie moge rozwiazac od dluzszego czasu.
    Podczas odwierania onet.pl w Safari 5.0 na macbook pro Snow Leopard strona zaczyna sie ladowac wyswietla wszystkie ikony i tekst i pod koniec ladowania nastepuje przerwa i wyswietla sie bialy ekran, co smieszniejsze identyczny problem mam na windows xp na 2 innych komputerach ktore sa podloaczone do tego samego lacza internetowego. Na windows xp uzywam firefox i podczas ladowania onet wyswietla sie http://www.jsc.google-analytics.com/ w lewym dolnym rogu i na tym koniec strona identycznie jak w Safari na macu przestaje sie ladowac i jest baly ekran.Jedynie Internet Explorer w win xp otwiera prawidlowo onet.pl. Kompletnie nie wiem co mam robic ten sam problem na 3 komputerach w tym na nowym macbooku pro. Na windows xp w firefox zainstalowalem program No Script i pomoglo, kiedy program zablokowal http://www.jsc.google-analytics.com/ problem znikna ale to rozwiazanie nie zadowala mnie chce zeby wszystko dzialalo tak jak nalezy oczywiscie nie prosze tu o pomoc w usunieciu problemu w windows tylko w macu. Pozdrawiam

  • #2
    Jeszcze jedna ciekawostka dotyczaca mojego problemu z wyswietlaniem onet.pl, dzisiaj zaowazylem, ze jezeli podlaczam komputer do iternetu sasiada problem znika. Czy jest mozliwe zeby jakis wirus atakowal moje polaczenie internetowe??? i to wszystko dzieje sie na Macu hm... niby takie bezpieczne komputery mam nadzieje, ze ktos mi pomoze rozwiazac ten problem, pozdrawiam

    Komentarz


    • #3
      Powiem tak, bo nie wiem co masz zamontowane, co chodzi w tle itepe:
      -mam zablokowane otwieranie wszystkich reklam, zablokowane otwieranie wszystkich śmieci w tle, na stronie i ogólnie wszędzie.
      -mam dość szybkie, ale bez przesady łącze - 6/10mb- i po zablokowanie tego wszystkiego, strony otwierają sie szybko, bez problemów i bez tych wszystkich śmieci.
      I wszystko działa normalnie!
      I IMHO, żaden wirus, trojan czy inny robak nie zablokował ci łącza, jeżeli już to komputer, albo IP
      Taki objaw jak opisałeś pojawia się na ogol jeżeli masz właśnie włączonego nieustawionego ad blocka lub firewalla, albo inne filtry nie do końca działające.
      Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

      Komentarz


      • #4
        Zamieszczone przez yahol Zobacz posta
        Powiem tak, bo nie wiem co masz zamontowane, co chodzi w tle itepe:
        -mam zablokowane otwieranie wszystkich reklam, zablokowane otwieranie wszystkich śmieci w tle, na stronie i ogólnie wszędzie.
        -mam dość szybkie, ale bez przesady łącze - 6/10mb- i po zablokowanie tego wszystkiego, strony otwierają sie szybko, bez problemów i bez tych wszystkich śmieci.
        I wszystko działa normalnie!
        I IMHO, żaden wirus, trojan czy inny robak nie zablokował ci łącza, jeżeli już to komputer, albo IP
        Taki objaw jak opisałeś pojawia się na ogol jeżeli masz właśnie włączonego nieustawionego ad blocka lub firewalla, albo inne filtry nie do końca działające.
        Czy zatem powinienem jakos szczegolnie na samym poczatku ustawic firewalla, problem ten pojawil sie juz podczas pierwszego uruchomienia nowego maca oczywiscie zrobilem update oprogramowania ktore dostalem orginalnie w zestawie. Nie posiadam ad blocka na macu. Dziekuje za pomoc bede probowal to jakos ustawic. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje

        Komentarz


        • #5
          Zamieszczone przez koobcam Zobacz posta
          Jeszcze jedna ciekawostka dotyczaca mojego problemu z wyswietlaniem onet.pl, dzisiaj zaowazylem, ze jezeli podlaczam komputer do iternetu sasiada problem znika. Czy jest mozliwe zeby jakis wirus atakowal moje polaczenie internetowe??? i to wszystko dzieje sie na Macu hm... niby takie bezpieczne komputery mam nadzieje, ze ktos mi pomoze rozwiazac ten problem, pozdrawiam
          A co to, przepraszam, ma do rzeczy? Masz jakiś problem z DNS, być może z powodu trojana pod Windows lub coś nie tak z firewallem, może na routerze?. Nie napisałeś jak się łączysz z siecią a jak sąsiad...
          13" MacBook Air 6.2 [i5 1.4GHz, 8GB RAM, 128GB SSD, HD5000] OS X 10.9 & Win7
          iPhone 5S 16GB Space Gray - iOS 8.0
          + storage, backups & stuff

          Komentarz


          • #6
            Ok, dostawca internetu jest kablowka, jest to szybkie lacze, obecnie uzywam tylko jednego komputera macbooka pro ktory jest podlaczony do internetu za pomoca wifi, mam taki router D-Link Wireless 2.4GHz (802.11b) Router ktory podlaczylem do kablowki a z sasiadem lacze sie rowniez przez wifi i on prawdopodobnie posiada internet od tego samoego dostawcy poniewaz caly blok ma internet z tej samej sieci kablowej. Jezeli mam wirusa na windowsie to i tak komputer jest odlaczony a problem nie znika. Natomiast jak wylaczylem w Safari java script to onet sie wyswietla na moim laczu internetowym wiec moze to problem z java, komputer ma wszystkie najnowsze uaktualnienia i niczego nie zmienialem w ustawieniach mam zablokowane okienka pop. Jezeli chodzi o dns to kompletnie nie wiem co tam robic nie znam sie pozdrawiam
            Ostatnio edytowany przez koobcam; [ARG:4 UNDEFINED].

            Komentarz


            • #7
              A firewall masz w routerze włączony? Jeśli chodzi o DNS to spróbuj w panelu konfiguracji routera wpisać na stałe DNS twojego dostawcy. Problem polega na tym, że nie ładuje się prawidłowo javascript, dlatego dodatki typu NoScript powodują że strona się załaduje ale właśnie bez tego skryptu.
              13" MacBook Air 6.2 [i5 1.4GHz, 8GB RAM, 128GB SSD, HD5000] OS X 10.9 & Win7
              iPhone 5S 16GB Space Gray - iOS 8.0
              + storage, backups & stuff

              Komentarz


              • #8
                Juz dziala uffffffffff przywrocilem ustawienia fabryczne routera i sie naprawilo dziekuje za pomoc i pozdrawiam ))))

                Komentarz

                Pracuję...
                X