Ogłoszenie

Ogłoszenie Module
Zwiń

Zatytułuj wątek tak, żeby jego nazwa od razu coś mówiła.

Wątki nazwane 'mam problem z...' (lub wszelkie ich modyfikacje, zwłaszcza samo 'mam problem') nie mówią absolutnie nic, kiedy się je przegląda. Tak samo te, które w tytule zawierają szczątkowe informacje ('nie działa komputer' i tak dalej).

Pamiętajmy, że duża cześć Użytkowników nie czyta 'wszystkiego jak leci', tylko patrzy na tytuły wątków i wchodzi tylko w te, w których a) może pomóc; b) jest coś interesującego. Dlatego część Waszych problemów może długo pozostawać bez odpowiedzi. Do tego przecież forumowa wyszukiwarka oraz Google indeksują zawartość forum i potem w wynikach wyszukiwania widać właśnie tytuły wątków.

Dlatego właśnie wątki o tytule, które nic nie mówią będą (przy braku dyskusji) usuwane do kosza lub ich autorzy otrzymają stosowną nagrodę za robienie nieporządku i utrudnianie życia sobie i innym użytkownikom.
Zobacz więcej
See less

Internet w Play - konfiguracja. dlaczego nie dziala?

Page Title Module
Przenieś Usuń Zwiń
X
Conversation Detail Module
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

  • Internet w Play - konfiguracja. dlaczego nie dziala?

    witam. mam iPhone ze zdjetym simlockiem w Play.
    bardzo chce uruchomic na nim internet, niemniej jednak wydaje sie byc to w dziwny i niewytlumaczalny sposob niemozliwe.

    APN jak podaje operator jest ustawione na INTERNET, pozostale pola puste, a internet jak nie dzialal, tak nie dziala do tej pory.

    czy moze cos pominalem, ma ktos ten sam problem, albo wie jak go rozwiazac?

    dzieki z gory!
    nawet Bill Gates wie co lepsze używając Maca...

  • #2
    Jakiego masz iPhone'a?
    W jaki sposób masz zdjętego simlocka?
    Korzystasz z nakładki na kartę sim?
    facebook @tomaszwyka | twitter @tomasz | instagram @code

    Komentarz


    • #3
      mam iPhone 3g 16 gb, mam zdjetego simlocka calkowicie, przez iTunes. telefon wczesniej dzialal w Erze, jak wiadomo.
      nawet Bill Gates wie co lepsze używając Maca...

      Komentarz


      • #4
        hmm... cos slabo tutaj z wiedza, spodziewalem sie wiekszego odzewu ;/
        nawet Bill Gates wie co lepsze używając Maca...

        Komentarz


        • #5
          spróbuj z trybem samolotowym
          włącz tryb samolotowy
          wyłącz telefon
          włącz telefon
          wyłącz tryb samolotowy
          powinno działać
          Ostatnio edytowany przez gucorek; [ARG:4 UNDEFINED].
          obecnie: zauroczony w iphone i palmie pre plus…
          Jestem Gustaw, masz pytania to pisz...

          Komentarz


          • #6
            apn to internet małymi literami, musisz mieć tez włączony roaming danych, jezeli chcesz by net śmigał pod nadajnikami plusa

            Komentarz


            • #7
              nic z tego, sprobowalem kazdego z w/w sposobow i nic to nie dalo, zupelnie nie jestem w stanie wyjasnic o co biega.
              naprawde nikt nie mial podobnego problemu?
              nawet Bill Gates wie co lepsze używając Maca...

              Komentarz


              • #8
                A dzwoniłeś do playa zapytać czemu nie działa?

                Komentarz


                • #9
                  Mam ten sam model iphona od tego samego operatora i dokładnie taki sam problem, dzwoniłem do Play ale tak kolo z pomocy technicznej niestety nie był w stanie wyjaśnić problemu...

                  ---- Dodano 05-06-2009 o godzinie 20:42 ----
                  Właśnie uruchomiłem! Wpisz APN: internet i włącz koniecznie roaming danych...wyłącz Wifi, odpal i zacznie działać... przynajmniej mi się udało a biorąc pod uwagę że mamy takie same modele powinno się Tobie udać. Pozdrawiam
                  Ostatnio edytowany przez berg.katse; [ARG:4 UNDEFINED]. Powód: Wpisy zostały automatycznie połączone

                  Komentarz


                  • #10
                    no nie wiem dlaczego u Ciebie pomimo, ze miales ten sam problem teraz dziala, nie umiem wyjasnic od czego to zalezy, ale mnie jak nie dzialalo tak nie dziala. ;/
                    nawet Bill Gates wie co lepsze używając Maca...

                    Komentarz


                    • #11
                      Zamieszczone przez woocash Zobacz posta
                      apn to internet małymi literami, musisz mieć tez włączony roaming danych, jezeli chcesz by net śmigał pod nadajnikami plusa
                      Śmiga również bez włączonego data roamingu.

                      Komentarz


                      • #12
                        Głupie pytanie ale dla pewności jesteś dla antenach Plusa czy Playa? Bo jak na plusa przełącz się ręcznie na Play i może wtedy sprawdź

                        Komentarz


                        • #13
                          Witam,

                          dalej mam problem z połączeniem się do internetu.

                          Telefon : iPhone 3G ( Jailbreak )
                          Soft : 3.1
                          Simlock : Zdjęty, oryginalnie Orange

                          wpisałem standardowo podawane dane :

                          apn : internet
                          użytkownik :
                          hasło :

                          i nie działa.. o dziwo łączy mi się z google.pl natomiast z innymi stronami już nie tak samo youtube myspace gadu-gadu nie reaguje na polaczenia internetowe. Próbowałem się łączyć do sieci "POL" czyli Play i PLUS bez efektu. Dzwoniłem do Play powiedzieli że nie maja ręcznych konfiguracji, w salonie dostałem 3 kartki A4 z konfiguracjami niestety bez efektu.





                          Komentarz


                          • #14
                            Witam,

                            mam pytanie czy soft gra role? Obecnie mam po Jailbreak'u soft 3.1 .. Oryginalnie Orange.
                            może w tym tkwi problem? ..

                            Proszę o pomoc

                            ---- Dodano 14-10-2009 o godzinie 00:16 ----
                            Działa!

                            .. nie wiem czego do końca to błąd, prawdopodobnie softu.

                            Zrobiłem downgrade do 3.0 .. wgrałem wszystko na nowo czyli format 100% .. tylko Cydia i Icy.

                            nastepnie "complete upgrade" Cydii i wgrałem ultrasn0w. Przelaczylem na tryb samolotu, wpisalem internet brak brak.. wlaczylem na nowo sieć.. i działa.. Internet 3G w play na Karte
                            Ostatnio edytowany przez Fikou; [ARG:4 UNDEFINED]. Powód: Wpisy zostały automatycznie połączone

                            Komentarz


                            • #15
                              to nie zadna wersja softu dziala wszystko ok

                              Komentarz

                              Pracuję...
                              X